Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis

BLOGS OVER BEDPLASSEN

deel kennis over bedplassen via blogsBedplassen is voor zowel het kind als de ouders geen prettige ervaring. Ouders vragen ons vaak wat nou dé oplossing is tegen bedplassen. Alhoewel de plaswekker hier enorm bij kan helpen, is het enorm belangrijk om een brede kennis te hebben van mogelijke oorzaken. Blogs over bedplassen zijn een schat aan informatie!

Bij het ene kind wordt snel duidelijk dat de routines het bedplassen in de hand werken terwijl het andere kind moet leren de signalen te herkennen. Om bepaalde routes uit te sluiten wordt door een huisarts of specialist meestal geadviseerd een plasdagboek bij te houden.

Wij schrijven veel blogs met als doel om ouder en kind een brede kennis te geven over bedplassen. Zo schrijven wij over de werking van de plaswekker, de blaas, maar bijvoorbeeld ook over praktische tips om bedplassen te voorkomen.

Naast redactionele artikelen over “Enuresis nocturna” (bedplassen) ontvangen wij ook vaak gastblogs van betrokken ouders. Het kan enorm fijn zijn om bedplassen vanuit de ogen van mede-ouders te zien om zo tot nieuwe inzichten te komen!

Wil jij je ervaringen (anoniem) met ons delen? Andere ouders zullen je dankbaar zijn! Neem gerust even contact met ons op via onderstaand formulier.

Contactformulier


Belangrijke blogs

Hieronder zie je een overzicht van blogs die volgens ons extra belangrijk zijn om even goed door te nemen.

Mijn kind plast nog in bed, wat nu!?
Deze blog geeft je algemene informatie wat ‘bedplassen’ betekent en wat de meest voorkomende oorzaken zijn. Ook is het goed om te begrijpen vanaf welke leeftijd het als een probleem wordt gezien. Bedplassen is een gediagnosticeerde ziekte waar een dokter voor nodig is om dit vast te stellen.

Een plasdagboek bij bedplassen, hoe werkt dat?
Zoals eerder gezegd is een plasdagboek de eerste stap naar een diagnose. Een plasdagboek laat zien als er abnormale plas- en drinkpatronen zijn. Wij zelf zijn erg blij over www.plasdagboek.nl.

Wat is de plaswekker en hoe werkt het?
Als een lichamelijke afwijking is uitgesloten, zal je kind waarschijnlijk met een plaswekker aan de gang kunnen. Wij hebben hier een uitgebreide blog over geschreven zodat je een beter idee krijgt van de werking ervan.

Let op: het is nog niet mogelijk op deze website te bestellen!
Alle producten van Dryly zijn nog in productie.