Hoe werkt het?

De plaswekkermethode

De plaswekkermethode is een effectieve manier om bedplassen aan te pakken. Bij Dryly worden zowel ouders als kinderen wakker gemaakt als uw kindje in bed plast. Steun van ouders aan kinderen is cruciaal voor het slagen van de methode. Daarom geven wij via de mobiele app inzicht in het gedrag van uw kindje, maar we sturen u ook berichten als uw kindje nat is. Zo kunt u uw kindje optimaal steunen! Omdat wij de wekker leuk hebben gemaakt door het in een lieve knuffelpanda te stoppen, spreken wij over de panda, of de ontvanger.

Hoe werkt Dryly

Uw kind krijgt een speciaal broekje dat verbonden is met de Dryly app en een ontvanger. De ontvanger zit verstopt in Wizzu; onze lieve panda knuffelbeer. Voor oudere kinderen kan de ontvanger los worden gebruikt. Zodra het broekje nat wordt, gaat de ontvanger af. De panda maakt dan geluid. Als ouder ontvang je een bericht op je mobiele telefoon. Zo leert de plaswekker uw kind om wakker te worden van een volle blaas. Als uw kindje niet vanzelf wakker wordt is het van groot belang om uw kindje daar mee te helpen. U kunt samen met uw kind de wekker installeren; bijvoorbeeld door samen de mobiele app in te richten en een eigen ‘Wizzu’ te kiezen. Leg vervolgens aan uw kind uit wat de bedoeling is. Laat hem/haar de eerste avond oefenen met het aan- en uittrekken van het broekje en het aan- en uitzetten van de ontvanger (de panda).
  • Als de ontvanger nachts afgaat, ga dan naar de slaapkamer van uw kind en doe het licht aan. Wacht tot uw kind zelf het geluid uitzet en naar de wc gaat. Prijs uw kind als dit goed gaat, zowel op het moment zelf als de volgende ochtend.
  • Duurt het langer dan twee minuten voordat uw kind de ontvanger uitzet, maak het dan zachtjes wakker. Laat uw kind naar de wc gaan, zonder het te prijzen. Besteed geen aandacht aan het nat zijn. Het blijft de bedoeling dat het kind wakker wordt van de wekker (en niet van de ouders).
  • Als uw kind door de Panda/ontvanger wakker wordt, geldt dat als een geslaagde nacht. Uw kindje krijgt hiervoor dan extra punten in de mobiele app.
  • Als het één keer mislukt en één keer wél lukt, telt dat eerst ook als een geslaagde nacht. Pas later in de training, als uw kind bijna droog is, mag u verwachten dat het elke keer dat de ontvanger gaat wakker wordt.
Uw kind mag zoveel drinken als het wil, ook ’s nachts. Als de blaas vol is kan het namelijk juist goed oefenen met wakker worden en op de wc plassen.