Hoe bescherm je je matras en hoe houd je deze schoon tijdens de plaswekkertraining? - Dryly®

Hoe bescherm je je matras en hoe houd je deze schoon tijdens de plaswekkertraining?

Een plaswekkertraining kan een belangrijke stap zijn om kinderen te helpen het bedplassen te overwinnen. Tijdens deze periode is het belangrijk om het matras te beschermen tegen de vele ongelukjes. Dryly heeft hiervoor de ideale oplossing met de Dryly matrasbeschermer. In deze blog bespreken we hoe de Dryly matrasbeschermer ervoor zorgt dat je matras tijdens de plaswekkertraining plasvrij blijft! Onderwerpen zoals de Dryly matrasbeschermer, het belang van een hoeslaken, schoonmaak van het matras en extra tips voor succes tijdens de plaswekkertraining komen aan bod.

Matrasbeschermers van Dryly

Een waterdichte matrasbeschermer van Dryly is een onmisbaar hulpmiddel tijdens de plaswekkertraining. Een plasongelukje is natuurlijk al vervelend genoeg, het kan zijn dat er vlekken in het matras komen of dat het gaat ruiken. Met de Dryly matrasbeschermer heb je een extra beveiligingslaag om je matras in goede conditie te houden.

Door gebruik te maken van sterk elastische hoekstukken ben je zeker dat de Dryly matrasbeschermer goed op zijn plek blijft. Omdat kinderen tijdens hun slaap erg bewegelijk zijn, kunnen lage kwaliteit matrasbeschermers weleens los komen te zitten. Wij hebben hem uitvoerig getest en de matrasbeschermer blijft fantastisch zitten!

Matrasbeschermer

Het belang van een hoeslaken

Een hoeslaken speelt daarnaast ook een cruciale rol in het beschermen van je matras tegen plasongelukjes. Het fungeert als een extra laag absorptie boven op de matrasbeschermer, wat helpt om vocht op te vangen en te voorkomen dat het matras bereikt wordt.

Het is altijd handig om meerdere hoeslakens bij de hand te hebben zodat er een snelle vervanging plaats kan vinden na een plasongelukje. Zo kun je snel en eenvoudig het bed verschonen zonder veel moeite. Het regelmatig wassen van hoeslakens helpt ook om geurtjes en bacteriën te voorkomen, waardoor een hygiënische slaapomgeving behouden blijft.

Matras schoonmaken na een plasongelukje

Ondanks de bescherming van een matrasbeschermer en hoeslaken, kan het voorkomen dat het matras toch wat vocht opneemt. Het is belangrijk om snel te handelen om vlekken en geurtjes te minimaliseren. Hier zijn enkele stappen om je matras schoon te maken na een plasongelukje:

    1. Direct handelen: verwijder het beddengoed en de matrasbeschermer zodra je merkt dat er een ongelukje is gebeurd. Dit helpt om verdere indringing van vocht te voorkomen.
    2. Opnemen van vocht: gebruik een droge doek om zoveel mogelijk vocht op te nemen. Druk de doek stevig aan op de natte plek zonder te wrijven, om te voorkomen dat het vocht dieper in het matras doordringt.
    3. Schoonmaakoplossing: Meng een milde schoonmaakoplossing van water en een beetje afwasmiddel of azijn. Dep een schone doek in de oplossing en gebruik deze om de bevlekte plek voorzichtig schoon te maken.
    4. Drogen: Laat het matras volledig drogen voordat je de matrasbeschermer en het beddengoed weer terugplaatst. Dit kan door het matras in een goed geventileerde ruimte te laten staan.

Regelmatige reiniging en onderhoud

Het regelmatig reinigen van de matrasbeschermer en het beddengoed is essentieel voor het behoud van een hygiënische slaapomgeving. Was de matrasbeschermer van Dryly en de hoeslakens wekelijk of na elk ongelukje in de wasmachine volgens de instructies.

Daarnaast is het een goed idee om het matras zelf regelmatig te laten luchten. Verwijder het beddengoed en laat het matras enkele uren staan om eventuele vochtigheid te verminderen en geurtjes te voorkomen. Ook kan het helpen om het matras te stofzuigen om huidschilfers, stof en allergenen te verwijderen. Zo wordt de levensduur van het matras weer langer.

Extra tips voor succes tijdens plaswekkertraining

 • Investeer in kwaliteit: Kies voor een hoogwaardige matrasbeschermer die duurzaam is en lang meegaat. Hoewel goedkope opties misschien aantrekkelijk lijken, kunnen ze mogelijk niet lang effectief zijn in het beschermen van je matras op lange termijn.

 

 • Allergievriendelijke optie: Als je kind last heeft van bepaalde allergieën, overweeg dan een matrasbeschermer die speciaal ontworpen is allergenen zoals huisstofmijt tegen te gaan.

 

 • Controleer de pasvorm: Zorg er tenslotte voor dat de matrasbeschermer goed past bij de afmeting van je matras. Een goede passende matrasbeschermer voorkomt dat deze verschuift tijdens het slapen, hierdoor wordt maximale bescherming geboden.

Conclusie

Een plaswekkertraining kan een uitdagende periode zijn, maar met de juiste voorbereiding en producten zoals een matrasbeschermer kan de impact op je matras minimaliseren. Door het gebruik van een waterdichte matrasbeschermer, een hoeslaken en regelmatige reiniging, kun je je matras effectief beschermen en schoonmaken tijdens de intensieve plaswekkertraining.
Zurück zum Blog