Draadloze plaswekker

Bedplassen kan frustrerend zijn voor een kind en ook voor de ouders. Het is een functioneel probleem maar vaak is de emotionele last veel zwaarder. Kinderen worden onzeker, durven niet bij vriendjes en vriendinnetjes te slapen en worden wellicht zelfs gepest door klasgenoten. Als ouder wil je het beste voor je kind. Dat je kind nog aan de luiers is en je wellicht extra moet wassen maakt eigenlijk niet uit. Je wil je kind het liefst helpen zo snel mogelijk van het bedplassen af te komen. De draadloze plaswekker kan uitkomst bieden. 93% van de kinderen is binnen 6 tot 8 weken ’s nachts droog bij gebruik van de Dryly draadloze plaswekker.

 

 

Bedplassen

Er wordt gesproken van bedplassen als een kind van 5 jaar of ouder structureel 1 keer per week of vaker in bed plast. Meestal heeft dit geen lichamelijke oorzaak. Kinderen schamen zich ervoor en dus zorgt het voor emotionele problemen. Kinderen vermijden sociale activiteiten zoals bij een vriendje of vriendinnetje slapen. Ongeveer 15% van de kinderen tussen 5 en 6 jaar heeft last van bedplassen. Van de kinderen tussen de 13 en 15 jaar plast 1% nog ’s nachts in bed. Het bedplassen gaat vaak over als kinderen ouder worden. De draadloze plaswekker kan helpen om ervoor te zorgen dat je kind eerder ’s nachts zindelijk is.

Draadloze plaswekker

De draadloze plaswekker kan hulp bieden om ’s nachts droog te worden en te blijven. De draadloze plaswekker bestaat uit een speciaal ontworpen plaswekkerbroekje en een wekker. Als het kind in bed plast en het speciale broekje dus nat wordt, gaat de wekker af en wordt het kind dus wakker gemaakt. Het kind moet dan opstaan om naar de wc te gaan en daar verder uit te plassen. In het begin zal het bed dan ook nog flink nat zijn. Maar het kind zal naarmate de training vordert steeds eerder wakker worden. Tot op een gegeven moment het kind wakker wordt voordat het begint met plassen.

Zo leert het kind dus al in zijn/haar slaap te voelen dat het moet plassen en dus naar het toilet moet gaan. Uiteindelijk lukt het de meeste kinderen om door te slapen zonder nog naar de wc te gaan in de nacht, omdat ze geleerd hebben om op het aandrangsignaal te reageren. De blaas is dan groot genoeg en dus is het niet meer nodig om in de nacht naar de wc te gaan. Maar pas weer in de ochtend. Dit kost wel tijd. 93% van de kinderen is binnen 6 tot 8 weken zindelijk. Het advies is de training niet te onderbreken voor bijvoorbeeld een vakantie of een logeerpartijtje. Handig dus om dit goed te plannen.

Werking

In de sensorbroekjes die samenwerken met de draadloze plaswekker zitten speciale sensordraden. Deze detecteren vocht. Op het broekje zit een zender geklikt die in verbinding staat met deze draden en vervolgens een signaal stuurt naar de ontvanger. De ontvanger maakt dan alarm en zorgt ervoor dat het kind gewekt wordt. Bij veel plaswekkers zit de ontvanger via een draad verbonden aan de plaswekkerbroekjes. De naam zegt het al, bij de draadloze plaswekker is er geen draad. Hierdoor wordt het slaapcomfort verbeterd en voelt het voor een kind alsof hij in zijn normale nachtkleding slaapt. Wel zo prettig.

Dryly plaswekker

De Dryly draadloze plaswekker onderscheidt zich van andere plaswekker omdat deze met een speciale zindelijkheidsapp werkt. De app zorgt ervoor dat je telefoon alarm geeft zodra je kind een ongelukje heeft. Zo kun je je kind goed helpen snel wakker te worden en naar de wc te gaan. De app maakt ook een rapportage van alle ongelukjes. Dit is handig als een arts je heeft gevraagd een plaskalender bij te houden. En de app bevat een leuk motivatie spel voor je kind. Dit spel stimuleert het kind de training goed te volgen.

Bij de Dryly draadloze plaswekker wordt een pandabeer geleverd genaamd Wizzu. Daarin zit de ontvanger verstopt. Zodra het kind een ongelukje heeft, moet het kind de pandabeer schudden om het alarm uit te krijgen. Zo kan je kind dus op een speelse manier ’s nachts zindelijk worden.

Dryly pakketten

Al vanaf 179,99 euro heb je een compleet Dryly plaswekker pakket.  In het star pakket vind je een zender, ontvanger, oplader, twee plaswekkerbroekjes en Wizzu de pandabeer. Uiteraard heb je dan ook toegang tot de Dryly zindelijkheidsapp. Bestel je een hero pakket dan krijg je er een matrasbeschermer bij. En bij het super hero pakket zitten maar liefst 4 broekjes in plaats van 2 en een matrasbeschermer.

 • Nooit geweten dat een dryly plaswekker een uitkomst zou zijn! Een wekker in een vorm van een knuffel en niemand ziet dat je een plaswekker in je kamer hebt. Wij bestelde een pakket met 4 onderbroekjes was voordeliger dan los en dan wel helaas Geen vergoeding vanuit de verzekering dacht ik eerst, best een uitgave maar eigenlijk kun je het geld wegstrepen.
  Ilona Meijer
 • Fijn programma! Top systeem voor ons zoontje. Alleen de broekjes vallen best klein en jammer dat wizzu maar 1 wekker geluid heeft. Verder een super programma.
  Rhiannon
 • Verzending duurde wat lang, maar her product is top! Dochter vind het geweldig met de knuffel en de app en is mede daardoor super gemotiveerd!
  Jessica
 • wat een geweldige uitvinding!!! Ik was eerst wantrouwig over de plaswekker maar direct na 1 week gebruik zagen we al vooruitgang. Ondertussen zijn beide zonen zindelijk met de plaswekker van Dryly. Enorme pluspunten voor de leuke methode en speelse aanpak!! Dryly bedankt voor jullie uitvinding.
  Fam. L
 • Onze zoon van 7 plaste elke nacht zoveel in zijn bed dat geen luier het tegenhield. Toen we dryly voorbij zagen komen op Facebook waren we in eerste instantie een beetje sceptisch. Omdat we zo moedeloos werden van de situatie hebben we besloten toch een dryly plaswekker aan te schaffen.
  Danique
 • Na ook een mail gestuurd te hebben naar dryly hebben ze me keurig opgebeld En me door het programma heen geloodst werkt het apparaat nu naar behoren. De telefonische ondersteuning is echt perfect deze man nam alle tijd
  Maximus
 • Het instellen van de dryly was even lastig in het begin omdat hij ons WiFi netwerk telkens niet pakte. Maar na een belletje met de fijne klantenservice werkte het systeem na een reset goed. De app werkt met een beloningssysteem waardoor we enthousiast aan de slag gingen. De eerste nachten kregen we elke nacht 2 tot 3 meldingen van een ongelukje.
  A. Velstra
 • Dochter van 5 was elke nacht nat, daarom ervoor gekozen de dryly te bestellen. De eerste week werd ze ondanks de trilfunctie niet wakker. De 2e week was dit anders en werd ze wel wakker van de wekker en trilfunctie, maar dan in een nat bed. De 3e week werd ze meteen wakker van de wekker zodra er 1 drupje in het broekje zat, daardoor hield ze het op en ging naar de wc.
  C.V.