Hoe werkt een plaswekker?

Een plaswekker is een methode die gebaseerd is op het wakker maken van je kind als hij/zij in bed plast. Maar hoe werkt een plaswekker nou precies? De werking van een plaswekker zorgt ervoor dat je kind écht wakker wordt s’nachts. De Dryly® plaswekker bestaat uit speciaal sensor ondergoed en een weksysteem. Als het Dryly® ondergoed nat wordt gaat er zowel bij je kind, als in je mobiele app een alarm af.

De belangrijkste voorwaarde voor goed gebruik is dat er bij het kind zelf een sterke motivatie is om het bedplassen te stoppen. Als ouder moet je je ook beseffen dat jouw steun (ook s’nachts) cruciaal is. Hoe werkt de plaswekker ? Lees verder op deze pagina en dan leggen we je dit precies uit.

 

De Dryly® plaswekker

De Dryly® plaswekker bestaat uit een aantal verschillende onderdelen

Hoe werkt een plaswekker?

  1. De eerste stap is om het Dryly® ondergoed aan te trekken. We hebben het sensor ondergoed zo ontworpen dat het goed zit én ook leuk is om aan te trekken door de vrolijke prints.
  2. Klik de plaswekker zender op de drukknoopjes van het Dryly® ondergoed. Doe hierover heen de pyjamabroek aan.
  3. Leg je kind in bed met een vast bed ritueel. In de Dryly® app geven we je een voorbeeld van een goed bed ritueel om je kind zowel goed te laten uitplassen, als tot rust te laten komen.
  4. In de app staat een filmpje over hoe werkt een plaswekker, kijk deze regelmatig met je kind, zodat je kind goed begrijpt wat de werking is van de plaswekker.
  5. Als je kind s ’nachts in bed plast gaat er op jouw app een alarm af. Zet het alarm uit en loop naar je kind. Het plaswekkeralarm gaat ook af in de Wizzu van je kind.
  6. Laat je kind uitplassen op de wc en trek je kind een nieuw sensorbroekje aan. Verschoon het bed indien nodig.

Een nieuwe cyclus start weer!

De kern achter de vraag ‘hoe werkt een plaswekker‘ is dat je kind actief gaat werken aan het droog worden s ’nachts. Je kind moet gaan slapen met het idee: “Wizzu maakt mij vannacht wakker en dan spring ik uit mijn bed om te plassen”.