Hoe leuk is het dat ik mijn ervaring mag delen in de Dryly gastblog? Het is alweer een paar weken geleden dat ik Clarien voor het eerst sprak. Ons gesprek voelde gelijk al erg vertrouwd. We planden direct een afspraak in. Ons gezin heeft de eer om 2 Dryly plaswekkers te testen. Dit omdat onze beiden ‘s nachts nog last van ongelukjes hebben. 2 Wizzu pandaberen in één familie. Na de uitleg van Clarien over de app, de plaswekker en de broekjes konden we starten. Onze twee kinderen waren mega enthousiast en wilden maar al te graag de broekjes aan en de knuffelberen hebben!
Stap voor stap hebben wij het proces doorlopen en het spreekt eigenlijk voor zich. Na deze uitleg hebben wij gelijk de Dryly app geïnstalleerd en getest.
Dezelfde avond begon het nieuwe ritueel. Voor het slapen gaan kun je door middel van het stappenplan van de Dryly app je to- do aanvinken. Een vast bedritueel is cruciaal voor het slagen van de plaswekkermethode tegen bedplassen. Door het volgen van het proces verdien je punten waar je vervolgens in de app Wizzu mee kan aankleden. Erg stimulerend en tegelijkertijd super leuk. Inmiddels hebben beide kinderen hun broekjes aan waar de zender op gekoppeld is. Nog even samen met de kinderen de stappen doorgelopen en yessss, beide 50 punten. Die mogen ze morgen opmaken als ze wakker worden! Zo kunnen we Wizzu aankleden met kleding of leuke gadgets. Beide kinderen vielen al snel en tevreden in slaap.
Het leuke is dat de broekjes van zeer goede kwaliteit zijn en erg comfortabel zitten. Onze kinderen dragen al jaren dure boxers omdat zij niet tegen naadjes of labels kunnen #zoherkenbaarhierinhuis🙂 maar deze broekjes zitten heel fijn. Op de broekjes wordt de zender geklikt, zodat elk ongelukje gedetecteerd wordt. Het zendertje blijft gedurende de nacht ook heel goed zitten.
Om 23:30 uur laten wij ze altijd nog plassen. Dit houden wij er voorlopig nog even in. Mochten ze toch een ongelukje krijgen, dan gaat de beer af. Deze moet door het kind zelf worden uitgedaan door Wizzu te schudden en staat dus ook buiten het bed. Vervolgens krijgen wij, als ouder een bericht op onze telefoon waar we op moeten drukken. Als het alarm gaat laat je je kind nog even plassen en trek je een schoon plaswekkerbroekje aan zodat ze lekker kan verder slapen.
De eerste paar nachten was het voor ons kind even wennen. De wekker ging (beetje het geluid van een ouderwetse telefoon) maar zij sliep, hoe hard die ook afging, er gewoon doorheen. Ook bij ons ging niet gelijk een belletje rinkelen…. Leuke woordkeus :-). Maar na een aantal dagen riep zij ons direct al als de beer afging. Ze wordt zich nu steeds meer bewust van het proces.
Na een langere periode van nu bijna twee weken kan ik zeggen dat onze jongste van vier het echt super goed doet. Al nachten droog, zij is zo blij.
Van ons hoeft een kind van vier nog niet zindelijk te zijn in de nacht maar wanneer je een kind hebt die weigert een luier te dragen is dit een behoorlijke uitdaging. Na nachten geklungeld te hebben met matjes en nachtelijke verschoonsessies is er nu rust en is zij zo trots.
Tegelijkertijd hebben wij een oudere zoon die af en toe nog een ongelukje heeft. Gevalletje ‘heel diep in slaap vallen en dan net te laat zijn’. Dit maakt hem onzeker. Vooral als je denkt aan logeren, vriendjes die komen slapen, kamp en ga zo maar door. Door de pandabeer is hij zeker. Als vriendjes slapen kan hij ‘t geluid stilzetten , de ouder krijgt dan wel een melding (je kan nml iemand uitnodigen via de app als hij ergens slaapt). Echt aan alles is gedacht. Ik kan Dryly echt iedereen aanraden. Wij zullen dit de komende weken testen en ik zal over een aantal weken nog eens terugkomen hoe het ons verloopt.