Gastblog: Helaas weer een natte nacht - Dryly®

Gastblog: Helaas weer een natte nacht

Ben je droog? Nee nat mama. Oh ok, ga dan maar lekker douchen”. Dit is hoe een gemiddelde ochtend bij ons verloopt. Wat we ook doen, onze zoon Pieter blijft maar nat, iedere ochtend weer. Het bedplassen lijkt nooit op te houden! De ochtenden dat Pieter niet hoeft te douchen worden steeds meer de uitzondering. Hopeloos word ik er van. Alles gaat ruiken, dekbedden, het matras en z’n knuffels. Wat ik mij ook steeds afvraag is; wanneer plast hij? Zouden we het kunnen voorkomen als we hem s ’ochtends vroeger wakker maken, of juist midden in de nacht. Je gunt natuurlijk geen één kind een natte nacht.

De schappen van de Intertoys

Ik had gehoopt daar achter te komen toen we de traditionele plaswekker gingen gebruiken. Maar omdat Pieter het zo naar vond om midden in z’n slaap wakker gemaakt te worden, trok hij het alarm uit de muur en ging weer verder slapen. Wat er dus in de nacht gebeurde wisten wij niet, met als gevolg weer een natte nacht.

Tijdens het gebruik van de plaswekker heb ik ongeveer alle schappen van de Intertoys ingezet als beloningsmethodiek en dat hielp telkens tijdelijk, maar op de lange termijn helpt een legopakket helaas niet tegen bedplassen en weer een natte nacht.

Begeleiding

Maar wat helpt dan wel? Ik ben er van overtuigd dat ik als ouder meer ondersteuning nodig heb om de methode uit te voeren zoals bedoeld. Na een bezoek aan de uroloog werd ons verteld dat wij ook s ‘avonds uit bed moesten en onze Pieter ook ‘s nachts moesten ondersteunen in zijn strijd tegen het bedplassen. Het zou fijn zijn als je als ouder iets meer begeleiding krijgt in het proces tegen het bedplassen, had mij in ieder geval veel geld bespaard!

Benieuwd hoe onze plaswekkermethode wel de oplossing biedt tegen een natte nacht?

Retour au blog