Bedplassen tijdens Sinterklaas - Dryly®

Bedplassen tijdens Sinterklaas

De tijd vliegt en Sinterklaas is weer in het land. Een super spannende tijd voor kinderen waarbij je ziet dat veel kinderen weer beginnen met bedplassen tijdens sinterklaas en kerst. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door stress. In December zie je een piek als het gaat om slaapproblemen. Leuke spanning kan finaal uit de hand lopen en hoe zorg je nou dat de feestmaand feestelijk blijft? Lees in deze blog meer over bedplassen tijdens sinterklaas.

Indrukwekkende dagen

Tijdens de slaap verwerk je de informatie en indrukken die je overdag hebt opgedaan. Dit is een samenspel tussen zenuwen en hersenen. Bij deze verwerking kan het voorkomen dat de hersenen minder alert zijn op de prikkels van een volle blaas. Een kind dat eerst uit zichzelf wakker werd wanneer het moest plassen, heeft dan (tijdelijk) een terugval en begint weer met bedplassen tijdens sinterklaas.

Terugval

Is je zoon of dochter met de Dryly® plaswekker training zindelijk geworden en heeft hij/zij last van bedplassen tijdens sinterklaas of een terugval? Wanneer de Dryly® plaswekker weer gebruikt wordt, merk je vaak dat de signalen sneller herkend worden en dat er niet een geheel traject nodig is om weer snel droge nachten te ervaren. Vaak na 1 tot 2 weken gebruik van de plaswekker is er alweer snel een positief resultaat. Zorg dus dat je de plaswekker nog een tijdje bewaard! Er zijn natuurlijk veel meer indrukwekkende dagen zoals de verjaardag van je kind, de eerste schooldag, een verhuizing of andere momenten. Bedplassen tijdens sinterklaas is hier maar een van de vele momenten. Met de Dryly® plaswekker methode kun je dit soort terugvallen tijdig tackelen en heb je middels een effectieve manier je droge nachten weer snel bereikt!

Ben je niet bekend met een plaswekker?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 93% van alle kinderen binnen 6 tot 8 weken ’s nachts zindelijk is bij het gebruiken van de Dryly® plaswekker. Niet voor niets zijn veel ouders erg positief over de werking van de Dryly® plaswekker. Plast je kind nog dagelijks in bed en ben je niet bekend met een plaswekker? Lees dan hier wat een plaswekker voor jullie kan betekenen! Plaswekkermethode Sinterklaas is een spannende tijd voor kinderen. Zorg dat je vooraf op tijd de plaswekker in gebruik hebt, of dat als je nieuw de training begint dit net na deze periode is. Zo voorkom je veel stress bij het bedplassen tijdens sinterklaas. De spanningen zijn na deze tijd weer weg en dan kun je met meer rust beginnen met de training. Benieuwd naar de pakketten? Bekijk hier het volledige aanbod: Dryly® plaswekker pakketten

 

 

5 tips voor kids tegen Sintstress:

1. Plan niet te veel activiteiten

Beperk je Sinterklaas-activiteiten. Less is more, zeker bij kinderen die strak staan van de spanning. Deze spanning zorgt vervolgens weer voor het bedplassen tijdens sinterklaas. Er wordt al zoveel aan Sinterklaas gedaan op school, de BSO, het kinderdagverblijf en overal waar kinderen vaak komen. Maak een keuze waar je wel en niet naar toe gaat en hoe vaak je pakjesavond wil vieren. Leuk hoor, al die opa’s en oma’s en sinterklaasfeesten op het werk, maar het is soms zo ontzettend veel. Dat betekent dat je soms een keer nee moet zeggen tegen een afspraak. Jammer misschien, maar het is wel beter voor je kind. En geen zorgen, er is nog genoeg Sinterklaas te vieren.

2. Voorspelbaarheid/structuur

Geef je kinderen structuur tijdens deze spannende periode, dit zal de kans op bedplassen tijdens sinterklaas sterk verminderen. Maak samen een kalender met de dag dat Sinterklaas aankomt, de dagen dat de schoen gezet mag worden en pakjesavond. Zo is niet alles een complete verrassing en weet je kind ook wat hem/haar te wachten staat, dit creëert weer meer rust.

3. Creëer overdag ook voldoende rust

Wees je ervan bewust dat er heel veel indrukken en prikkels zijn in deze periode, geef de tijd om alles te verwerken. Bouw voldoende rustmomenten in tussen de activiteiten door, en sla misschien een keertje over als je merkt dat het je kind boven het hoofd groeit. Probeer ook zoveel mogelijk het normale slaap- en eetritme aan te houden.

4. Maak van Sinterklaas geen boeman

Sinterklaas is een gezellig maar ook belangrijk feest voor kinderen. Zorg dat je het niet als straf gaat gebruiken. Zeg bijvoorbeeld niet: ‘’Als je je groente niet opeet krijg je geen cadeaus van Sinterklaas’’. Hierdoor kunnen ze het feest aan een straf koppelen, waardoor het negatief wordt of ze angst ontwikkelen. Dit helpt niet bij de nachtrust van je kind.

5. Praat met je kind

Zoek uit wat er speelt in het hoofd van je kind: is hij bang, wil hij niet dat Sint en de Pieten in zijn huis komen, wil hij geen hand geven of niet naar de intocht? Laat dat dan allemaal aan hem over en luister naar zijn gevoelens en behoeftes, dit zodat je kind zich bij jou veilig voelt en het Sinterklaasfeest niet alleen maar als spannend ervaart.

 

Wil je graag advies tijdens deze periode?

Wil je graag persoonlijk advies over het gebruik van de Dryly® plaswekker in deze spannende periode? Of heb je vragen omdat je kind een terugval heeft en weer begint met bedplassen tijdens sinterklaas? Wij zijn telefonisch bereikbaar via Tel.: 085 106 0377 (ma t/m vr 10:00-1700) en kijken graag even met je mee! Je kunt ook altijd een mail met je vragen sturen naar klantenservice@dryly.com

Terug naar blog