Veelgestelde vragen (FAQ)

Dryly® hecht veel waarde aan de klanttevredenheid, daarom staan wij altijd open voor feedback om onze service en de Dryly® Plaswekker verder te optimaliseren.

Door nauw in contact te staan met onze klanten proberen wij continu te innoveren met onze oplossingen tegen bedplassen. Met behulp van jullie feedback en de data via de app krijgen wij steeds meer inzichten die het voor ons mogelijk maken om ons product steeds verder door te ontwikkelen en om antwoorden te geven op deze pagina op veelgestelde vragen.

Heb je een vraag over onze producten of loop je tijdens het gebruik van onze producten tegen vragen aan? Bekijk of je het antwoord kunt terugvinden op deze pagina of neem contact op met een van onze specialisten.

Onze FAQ (veelgestelde vragen)

Wij hebben de meest gestelde vragen van onze klanten verdeeld in een aantal categorieën. Bekijk deze hier:

 

Bestellen en levering

Zijn de prijzen op jullie website inclusief of exclusief BTW?

Alle prijzen op onze website worden weergegeven inclusief BTW, tenzij anders vermeld.

Wat is de status van mijn bestelling?

Je ontvangt een track- en trace code als je bestelling wordt verstuurd, via de e-mail.

Daarmee kan je de verzendstatus van je bestelling inzien. Houd er wel rekening mee dat de track- en trace code pas werkt aan het einde van de dag, als je bestelling wordt verstuurd.

Worden er kosten in rekening gebracht voor de verzending?

Voor bestellingen onder de € 50,- worden er verzendkosten in rekening gebracht. De kosten kunnen per land verschillen en deze kan je terugvinden op deze pagina.

Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?

Bestellingen vóór 16.00 uur worden dezelfde dag nog verwerkt en ontvang je doorgaans de volgende dag in huis.

Mijn Track and Trace zegt dat het pakketje geleverd is, maar ik heb niks ontvangen?

Vervelend om te horen! Helaas merken wij dat dit wel vaker voorkomt, zeker tijdens drukke periodes bij de bezorgdiensten. We vragen je graag om twee dagen extra af te wachten. Vaak zien we dat jouw pakketje alsnog geleverd wordt!

Ik heb de bezorger gemist. Wat nu?

Geen zorgen! Dit kan gebeuren, en dat weet ook de bezorgdienst.

Indien jij op jouw account specifieke bezorgvoorkeuren hebt ingevuld, zullen ze deze opvolgen.

Is dit niet het geval? Dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk jouw pakketje afgeven bij een ophaalpunt bij je in de buurt. Eventueel kunnen ze ook jouw pakketje afgeven aan jouw buren, of kan het zijn dat ze de volgende dag opnieuw het pakketje proberen uit te leveren.

Zie je op jouw track & trace staan dat het pakketje retour gaat naar ons? Neem dan even contact op met onze klantenservice, en dan kijken we graag met je mee voor een oplossing!

Algemeen

Welke oplossingen zijn er tegen bedplassen?

Er zijn meerdere oplossingen tegen bedplassen. Welke methode het beste bij je kind past hangt sterk af van wat de situatie is.

Plaswekkermethode

Deze methode is door huisartsen en specialisten het vaakst geadviseerd vanwege het langdurige effect. Meestal houdt bedplassen niet vanaf dag één op. Met de plaswekkermethode wordt de communicatie tussen de hersenen en de blaas getraind. De blaas leert op die manier het signaal van een volle blaas te herkennen. De plaswekker is een duurzame methode. Gemiddeld duurt de training twee tot max drie maanden.

Medicatie

Het voordeel van medicatie is dat je direct effect hebt. De nieren worden s’nachts afgeremd met het produceren van urine. Dit is handig als je kind op kamp gaat of bij een slaapfeestje. De medicatie doet verder niets aan het probleem. Als je ermee stopt, is de kans groot dat het bedplassen weer begint.

Wachten

Per jaar ervaart ongeveer 11 procent van bedplassende kinderen een ‘spontane genezing’. De knop is omgegaan en de signalen worden ineens herkend. Deze methode raden wij sterk af omdat het zelfbeeld van een kind ernstig aangetast kan worden. Kinderen die bedplassen gaan minder vaak uit logeren bij vriendjes en voelen zich erg beperkt.

Wanneer gebruik je een plaswekker?

Ruim 95 % van alle kinderen die last hebben van bedplassen, kunnen worden geholpen door de Dryly® Plaswekkermethode. Kinderen die een medisch probleem hebben, of recentelijk een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt raden wij aan om eerst langs de huisarts te gaan.

Wij merken dat het meestal erg lang duurt om via de huisarts door te worden verwezen naar een specialist. Omdat de plaswekkermethode geen bijeffecten heeft, raden wij aan om het gewoon eens te proberen. De kans is groot dat de plaswekker je kind enorm helpt!

Vanaf welke leeftijd kan de plaswekkermethode worden gebruikt?

Vanaf 4 jaar is de plaswekker een goede oplossing tegen nachtelijk bedplassen. Het kind is dan oud genoeg om het signaal te trainen dat van de blaas naar de hersenen gaat. Jonger kan ook wel, maar dan zal het waarschijnlijk langer duren voordat het kind droog is.

Hoe lang duurt de plaswekkertraining?

Gemiddeld zijn kinderen drie maanden na het gebruik van de plaswekker droog. Ieder kind dat in z’n bed plast is anders en dat zie je ook terug in de behandeltijden. Het ene kind raakt er meteen aan gewend en stopt snel met bedplassen, bij het andere kind zit het probleem wat dieper waardoor er meer tijd nodig is.

Volgens onderzoek duurt het gemiddeld 52 dagen voordat een kind 4 opvolgende weken niet in bed plast. Het ene kind is na 3 weken al droog en de andere na 4 maanden.

Met behulp van de Dryly plaswekker is 93% van onze gebruikers binnen 8 weken droog!

Mijn kind boekt geen vooruitgang, wat nu?

Vooruitgang is al als je kindje s’nachts minder ongelukjes heeft dan in het begin. Ieder kind is anders dus zal het verloop ook bij iedereen weer anders zijn. Belangrijk is om bij jezelf na te gaan of jullie de geadviseerde procedures volgen.

Deze drie punten zijn super belangrijk:

 • 's Nachts mee opstaan met je kind. Dit zorgt voor gebroken nachten en is niet leuk, maar wel cruciaal voor het slagen van de plaswekkermethode.
 • Het geluid van het alarm een paar keer aan je kind laten horen voordat hij/zij gaat slapen. Dat kan in de Dryly plaswekker app bij “naar bed”. Zo weet je kind bij welk geluid hij moet wakker worden
 • Complimentjes geven als het goed gaat.

Is er een risico op terugval?

Het gebeurt soms dat een kind weer in bed begint te plassen nadat je gestopt bent met de plaswekkermethode. Dit kan gebeuren als je te vroeg bent gestopt of als je kind bijvoorbeeld een periode met spanning ervaart. Nadat je kind droog is, moet je nog minimaal twee weken doorgaan met de plaswekkermethode.

Wij zien dat het relatief eenvoudig is om de controle over de blaas weer op de rails te krijgen als het al eens eerder is gelukt. Het gaat om volhouden en consequent zijn. Je kunt altijd contact opnemen met de klantenservice voor tips of een extra steuntje in de rug!

Wat zijn unieke voordelen van Dryly®?

Positiviteit

Wij weten uit eigen ervaring hoe vervelend bedplassen is voor zowel het kind als de ouders. Daarom hebben wij een unieke methode ontwikkeld gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen plaswekkermethode. Wizzu de pandabeer is er om je kind te steunen en het onderwerp wat luchtiger te maken. Wizzu de Pandabeer neemt je kind mee op avontuur met spelletjes, een glimlach en een hoog knuffelgehalte!

Het streven moet zijn om samen met je kind te werken aan droge nachten. De steun van de ouders is cruciaal bij de plaswekkermethode.

Inzicht

Als ouder kom je er vaak pas in de ochtend achter dat je kind een ongelukje heeft gehad. Veel kinderen schamen zich en vertellen het niet waardoor je er zelfs soms pas in de avond achter komt!

Door middel van onze handige mobiele applicatie krijg je direct een signaaltje op je telefoon als er een ongelukje gebeurt. Ook kan je deze informatie met je huisarts delen zodat deze direct goed inzicht heeft in het bedplasgedrag van je kind. Dat kan je zo een paar bezoekjes schelen!

Hoe werkt de Dryly plaswekker?

Een Dryly® plaswekker bestaat uit een mobiele app, een zender, een ontvanger, sensorondergoed en Wizzu de panda.

Als het tijd is om naar bed te gaan trekt je kind het Dryly® ondergoed aan waaraan de zender wordt vastgeklikt. De ontvanger gaat in de rug van Wizzu, zo lijkt het alsof Wizzu zelf je kindje wakker maakt. Wizzu de panda leg je naast het bed van je kindje. Niet in bed!! (omdat je kind echt wakker moet worden).

Zodra er wordt geplast, geeft de zender dit door aan de ontvanger en gaat het alarm in Wizzu af, waardoor je kind meteen wakker wordt. Wizzu krijg je uit door hem te schudden. Doordat bij de eerste druppel het alarm afgaat leert je kind (onbewust) het signaal van een volle blaas te herkennen. Als je kind wakker wordt, moet hij/zij gelijk naar de WC om uit te plassen. Eenmaal terug doet je kind een schoon broekje aan met de zender erop en begint de procedure opnieuw.

Het is belangrijk om voor dat je kind naar bed gaat het alarm te laten horen, zodat je kind weet waar hij/zij wakker van moet worden.

Naast het maken van geluid, stuurt de ontvanger in Wizzu ook een berichtje via het Wi-Fi netwerk naar de mobiele applicatie van de ouders. De ouders zijn meteen op de hoogte en kunnen hun kind laten uitplassen en indien nodig een ander broekje aan laten trekken. De steun van de ouders is cruciaal voor de plaswekkermethode.

Kan één plaswekker voor twee kinderen worden gebruikt?

Een plaswekker kan voor één kind tegelijkertijd worden gebruikt. Het is wél mogelijk om twee kinderen met de Dryly plaswekker tegelijkertijd op één app aan te sluiten.

Kan je meerdere plaswekkers in de app zetten?

Je kunt meerdere kinderen uit één gezin op je Dryly plaswekker app aansluiten. Op één account kan je meerdere kinderen uit een gezin aanmaken en beheren. Het is niet mogelijk om een kind toe te voegen die aan een ander account is gekoppeld.

Wat zit er in het startpakket?

Jij bestelt het Dryly® Startpakket, wij zorgen ervoor dat het een feestje wordt! Met deze set ben je helemaal klaar om samen met je kind op een positieve manier met bedplassen aan de slag te gaan.

In het pakket zit één hele vriendelijke pandabeer, Wizzu. Hij is het vriendje van alle kinderen en zit vol innovatieve snufjes. Hiernaast ontvang je twee, drie of vier broekjes afhankelijk van het gekozen pakket. In het plaswekkerbroekje zitten sensordraadjes die vocht detecteren. We hebben broekjes met coole kleuren en broekjes voor situaties waar meer discretie gewenst is. Op dit ondergoed kan de Dryly® Zender worden vastgezet die een signaaltje naar Wizzu stuurt als er een ongelukje gebeurt. Wizzu zorgt met geluid dat je kind wakker wordt en stuurt meteen via het Wi-Fi netwerk een alarm naar de mobiele applicatie van de ouders.

In het startpakket zit:

De plaswekker

Mijn kindje draait veel in de nacht, blijft alles dan goed zitten?

Op het Dryly plaswekker ondergoed zitten speciale drukknopen met extra goede grip. De zender blijft ook s’ nachts goed zitten.

De zender blijft ’s nachts niet zitten

Probeer de zender goed op het ondergoed te drukken en trek even aan de zender als test. Als de zender niet blijft zitten, neem dan contact op met de klantenservice.

Mijn kind gaat uit logeren, kan de plaswekker dan mee?

Ja, de plaswekker kan mee en werkt ook als deze niet met wifi is verbonden. Dit is de ‘offlinemode’. Het alarm blijft werken, maar er worden geen berichtjes naar de plaswekker app gestuurd. Zodra de plaswekker weer internetverbinding krijgt, stuurt deze alle meldingen naar de server van de app zodat deze informatie wordt bijgewerkt.

Kan de plaswekker ook overdag gebruikt worden?

De plaswekker kan in principe ook overdag gebruikt worden. Het is wel van belang dat de ontvanger binnen het bereik van de zender is, ongeveer 10 meter.

Kan er een luier/plasbroekje over het Dryly ondergoed gebruikt worden?

Nee, dit gaat in tegen de plaswekkermethode. Bovendien raakt de zender hierdoor beschadigd. Dit valt niet onder de garantie.

Moet mijn kind echt wakker worden als het alarm afgaat?

Het is echt belangrijk dat je kind helemaal wakker is als hij/zij gaat plassen s ’nachts. Dus niet slaapdronken naar de WC brengen. Een goede manier om dit te testen is door een codewoord af te spreken of een rekensommetje te laten doen. Ook de dag achteraf kan je kijken of het toiletbezoekje nog wordt herinnerd.

Ik laat mijn kinderen altijd plassen door de nacht om een ongelukje te voorkomen, wat nu?

Dit hangt erg af van de situatie. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je kind op een positieve manier op avontuur moet naar droge nachten. Als je kind drie keer op een nacht in bed plast, kan het een goed idee zijn om preventief een toiletbezoek te organiseren zodat het alarm maar een of twee keer in een nacht afgaat.

Mijn kind heeft een terugval, wat nu?

Een terugval is heel normaal en gebeurt vaak bij kinderen die al eventjes droog zijn of in een stijgende lijn zitten. Vertel je kind dat het helemaal niet zo gek is en dat jullie er weer samen tegenaan gaan. Houd in je achterhoofd dat andere oorzaken als een blaasontsteking ook een oorzaak kan zijn.

Het is altijd slim contact met je huisarts op te nemen als de terugval wat langer duurt.

Als je traint met de plaswekkermethode, is het belangrijk dat je traint totdat je 14 achtereenvolgende droge nachten hebt.

Het alarm (ontvanger/zender/app)

Mijn kind wordt niet wakker van het geluid van de ontvanger

Kinderen die in hun bed plassen zijn over het algemeen diepe slapers. Het kan gebeuren dat aan het begin van de plaswekkertraining jouw kindje niet wakker wordt. Het is belangrijk je te realiseren dat het een training is die drie maanden duurt. Het heeft echt de tijd nodig. Het is niet raar als je kind er in het begin niet wakker van wordt.

Wat heel belangrijk is om te doen is om je kindje voor het slapen gaan het alarm van Wizzu (de ontvanger) te laten horen. Dit kan je doen door op het ‘naar bed’ (blauwe balk) menu van de app te drukken en dan je kindje te selecteren. Dan kom je in het menu ‘slapen’ waar de bovenste balk is ‘ Speel het alarmgeluid van Wizzu af’. Door op het ‘play’ knopje te drukken komt het geluid van Wizzu uit je telefoon.

Als je dit geluid een paar keer voor het slapen gaan laat horen is de kans groot dat je kindje er s’nachts wakker van wordt. Dit heeft wel echt 1 a 2 weken de tijd nodig.

Het alarm van de ontvanger is niet afgegaan, ook het alarm in de app niet.

De oorzaak van dit probleem kan aan meerdere onderdelen liggen, daarom gaan we ze allemaal af.

Is het ongelukje wel in de Dryly app binnengekomen?

 • Nee, naar volgende check
 • Ja
 • Schakel de ontvanger aan en uit. Bij het aanzetten van de ontvanger wordt er als het goed is een startmelding afgespeeld.
 • Als er geen startmelding volgt of bij de melding “lage batterij spanning”, laad de ontvanger 3 uur op. (Check de batterijspanning in de mobiele app onder het kopje ‘mijn Wizzu’)
 • Zet de set weer aan en wacht 15 seconden op de melding: ”Wizzu succesfully connected”. 
 • Doe een test door een metalen oppervlak (lepel of mes) op de zender te leggen en wacht of de ontvanger afgaat. Als het goed is gaat dan het alarm af.
 • Wordt er nog steeds geen geluid afgespeeld en is de ontvanger wel opgeladen dan is er iets mis met de ontvanger, neem dan contact op met de klantenservice.
 • Check of je toestemming op de telefoon hebt gegeven om notificaties van Dryly te ontvangen met urgente prioriteit en check ook altijd of het geluid van de app aan staat (en niet gedeactiveerd in instellingen) en de juiste ontvanger geregistreerd is
 • Check of je telefoon niet op “niet storen” staat of je toestemming op de telefoon hebt gegeven om notificaties van Dryly te ontvangen met urgente prioriteit

Android:

 • Ga in je telefoon naar Instellingen > Geluid of geluiden en trillen. Ga naar “Niet storen”. Als deze optie niet in beeld staat, veeg je eerst naar beneden. Kijk bij “nu inschakelen” of deze functie uit staat.
 • Ga naar je notificatie instellingen, zoek de Dryly app op en check je of alle vinkjes zijn ingeschakeld.
 • Check of er geen apps van partijen staan geïnstalleerd die eventuele notificaties altijd stil houden.

iOS:

 • Ga naar Instellingen en druk op ‘niet storen/focus’, dan zie je daar op welk tijdstip de ‘niet storen’ modus aangaat.
 • Uiteraard moet ook je stilte modus uit staan (knop aan de linker zijkant van je telefoon).
 • De Dryly app heeft ook toestemmingen gevraagd voor urgente notificaties. Heeft de app dat niet gedaan? Ga naar “instellingen” op je telefoon en vervolgens naar Dryly. Ga naar berichtgeving. Check of het volgende op aan staat: “sta kritieke meldingen toe, “sta berichtgeving toe”, “geluiden” en “badges”.
 • Ga in de Dryly app naar ‘Instellingen’. Kijk of het ‘Alle app-alarmen stil?’ vakje staat aangevinkt (naar links). Zet ook het “alarm volume” op voldoende.
 • Ga in de Dryly app naar ‘Mijn Wizzu’, staat de juiste ontvanger geregistreerd? Check in de app bij ‘ mijn account’  of wel in het juiste account is ingelogd.

Het ongelukje heeft niet voor een alarm gezorgd en ook niet voor een melding in de app. Doorloop de volgende stappen

 • Check eerste of de ontvanger werkt en of de notificatie zichtbaar is in het berichten centrum van de Dryly app.
 • Schakel de ontvanger aan en uit. Bij het aanzetten van de ontvanger wordt er als het goed is een startmelding afgespeeld.
 • Als er geen startmelding volgt of bij de melding “lage batterij spanning”, laad de ontvanger 3 uur op met de bijgeleverde lader. (Check de batterijspanning in de mobiele app onder het kopje ‘mijn Wizzu’)
 • Verbind de zender met de ontvanger door ze op elkaar te leggen. Je hoort “zender verbonden”.
 • Doe een test door een metalen oppervlak (lepel of mes) op de zender te leggen en wacht of de ontvanger afgaat. Als het goed is gaat dan het alarm af.
 • Gaat er geen alarm af vervang dan de batterij van de zender
 • Wordt er nog steeds geen geluid afgespeeld en is de ontvanger wel opgeladen dan is er iets mis met de ontvanger, neem dan contact op met de klantenservice +31 248 080 226.
 • Check het sensorbroekje als het alarm in de nacht toch niet af gaat.

Het alarm van de ontvanger gaat af, maar ik krijg geen alarmen binnen in mijn Dryly app.

Dit kan aan meerdere onderdelen liggen (WIFI, Internet, telefoon, ontvanger). Hieronder proberen we het stuk voor stuk uit te sluiten.

 • Check of je toestemming op de telefoon hebt gegeven om notificaties van Dryly te ontvangen met urgente prioriteit en check ook altijd of het geluid van de app aan staat (en niet gedeactiveerd in instellingen) en de juiste ontvanger geregistreerd is
 • Check of je telefoon niet op “niet storen” staat of je toestemming op de telefoon hebt gegeven om notificaties van Dryly te ontvangen met urgente prioriteit

Android: 

 • Ga in je telefoon naar Instellingen > Geluid of geluiden en trillen. Ga naar “Niet storen”. Als deze optie niet in beeld staat, veeg je eerst naar beneden. Kijk bij “nu inschakelen” of deze functie uit staat.
 • Ga naar je notificatie instellingen, zoek de Dryly app op en check je of alle vinkjes zijn ingeschakeld. 
 • Check of er geen apps van partijen staan geinstalleerd die eventuele notificaties altijd stil houden. 

iOS: 

 • Ga naar Instellingen en druk op ‘niet storen/focus’, dan zie je daar op welk tijdstip de ‘niet storen’ modus aangaat. 
 • Uiteraard moet ook je stilte modus uit staan (knop aan de linker zijkant van je telefoon). 
 • De Dryly app heeft ook toestemmingen gevraagd voor urgente notificaties. Heeft de app dat niet gedaan? Ga naar “instellingen” op je telefoon en vervolgens naar Dryly. Ga naar berichtgeving. Check of het volgende op aan staat: “sta kritieke meldingen toe, “sta berichtgeving toe”, “geluiden” en “badges”.
 • Ga in de Dryly app naar ‘Instellingen’. Kijk of het ‘Alle app-alarmen stil?’ vakje staat aangevinkt (naar links). Zet ook het “alarm volume” op voldoende.
 • Ga in de Dryly app naar ‘Mijn Wizzu’, staat de juiste ontvanger geregistreerd? Check in de app bij ‘ mijn account’  of wel in het juiste account is ingelogd.

Check ook of de datum bij “Laatst gezien” actueel is (maximaal 60 minuten). Als dit ouder is kan Wizzu problemen hebben met verbinden met je WIFI en ligt het niet aan je telefoon. Heeft jouw thuisnetwerk een vaste lease voor IP adressen of staat DHCP modus uit? Dan krijgt Wizzu geen internet verbindingen. Wijzig dan de instellingen op je netwerk.

 • Als na deze checks nog niet duidelijk is waar het precies verkeerd gaat, kan je onderstaande test nog uitvoeren.

Het alarm van de ontvanger gaat af, maar het alarm komt met een vertraging (>1min binnen)

Veel telefoons hebben s’nachts een “niet storen” modus aan waardoor meldingen worden tegengehouden. De gedachte hier achter is dat de gebruiker dan rust heeft. In dit geval is dat niet zo handig want je wilt graag wakker worden op het moment dat je kind plast. Je kunt dit uitzetten door de “niet storen” modus uit te zetten. Bij Android gaat dit anders dan bij iOS/Apple.

Android

 • Ga in je telefoon naar Instellingen > Geluid of geluiden en trillen. Ga naar “Niet storen”. Als deze optie niet in beeld staat, veeg je eerst naar beneden. Kijk bij “nu inschakelen” of deze functie uit staat.
 • Ga naar je notificatie instellingen, zoek de Dryly app op en check je of alle vinkjes zijn ingeschakeld.
 • Check of er geen apps van partijen staan geinstalleerd die eventuele notificaties altijd stil houden.

iOS:

 • Ga naar Instellingen en druk op ‘niet storen/focus’, dan zie je daar op welk tijdstip de ‘niet storen’ modus aangaat.
 • De Dryly app heeft ook toestemmingen gevraagd voor urgente notificaties. Heeft de app dat niet gedaan? Ga naar “instellingen” op je telefoon en vervolgens naar Dryly. Ga naar berichtgeving. Check of het volgende op aan staat: “sta kritieke meldingen toe, “sta berichtgeving toe”, “geluiden” en “badges”.
 • Probeer een avond zonder verbinding met het wifinetwerk. Het wil nog weleens voorkomen dat de verbinding actiever is als het toestel niet op wifi zit.
 • Een mogelijke oplossing kan ook zijn om de Dryly app op een tablet/ander toestel te installeren. Zo kan worden bepaald of het probleem gerelateerd is aan het toestel of aan een ander probleem.
 • Controleer of je WIFI router een constante en stabiele internet verbinding heeft en of de tijdzones van dit apparaat goed zijn. Soms zijn WIFI netwerken zo zwak dat Wizzu zijn verbinding verliest en soms weer kan oppakken. Zorg voor voldoende kwaliteit WIFI dekking op plekken waar je de zender neerzet. Een handige tip is om Wizzu in te stellen op de plek waar die komt te staan.

Het alarm gaat af terwijl er geen ongelukje is

Het kan weleens gebeuren dat er een productiefout in het broekje zit waardoor de twee draadjes elkaar raken terwijl er geen ongeluk is. Hierdoor denkt de zender dat het circuit gesloten is wat een ‘ongelukje’ betekent. 

 • Druk de zender op het broekje, zet het systeem aan zoals gebruikelijk. Knijp in het broekje; als het alarm afgaat neem dan contact op met de klantenservice. Dit betekent dat er een productiefoutje in het broekje zit.
 • Als bovenstaande goed werkt en er dus geen alarm afgaat zijn er twee mogelijkheden:
 • Om de volgende keer sneller tot een goede diagnose te komen, kan je het ‘verdachte’ ondergoed een uniek kenmerk geven zodat bij een herhaling van dit probleem er over kan worden gegaan tot omruiling onder garantie. Neem dan contact op met de klantenservice.

Dryly plaswekker App

Verbruikt de Dryly app veel mobiele data?

De Dryly app is een type app dat extreem weinig internetbandbreedte gebruikt. Dit komt doordat er enkel waardes op worden gehaald vanuit de server. 

Kan ik de Dryly plaswekker zonder WIFI gebruiken?

Jazeker! Ook als je kind bijvoorbeeld uit logeren gaat, kan Wizzu gewoon mee. Wizzu stuurt dan geen berichtje naar de mobiele applicatie, maar maakt wel je kind wakker om uit te plassen via Wizzu de pandabeer!

Als Wizzu eenmaal terug is op zijn vertrouwde netwerk werkt hij meteen je kalender bij met droge en natte nachten die hij offline heeft meegemaakt.

Het lukt niet om met WIFI te verbinden met Wizzu

Dit kan aan een aantal dingen liggen. Ten eerste is het belangrijk dat je de ontvanger voor het eerste gebruik 3 uur oplaadt, anders lukt het verbinden niet goed.

Ten tweede is de volgorde van de stappen van installatie erg belangrijk. De stappen dienen in onderstaande volgorde te worden gedaan.

Heb je de Dryly® zender, ontvanger en je wifigegevens bij de hand? Zorg dat de ontvanger voor het eerste gebruik minimaal 3 uur is opgeladen. Download de app en installeer deze. Maak een account aan in de app. Vul de gegevens van je kind in.

 • Ga naar mijn Wizzu en druk op Wizzu koppelen (blauwe knop)
 • Selecteer het kindje waaraan je de Wizzu wilt koppelen.
 • Volg de stappen en druk op Ik ben er klaar voor.
 • Check of je alles bij de hand hebt middels de app check list.
 • Druk op “Check, laten we starten”
 • Lees de stappen rustig door
 • Zet de ontvanger aan. Staat deze al aan? Zet hem uit en weer opnieuw aan. Het is belangrijk dat de ontvanger in de paring mode komt. Dat duurt ongeveer 3 minuten, dus wacht even drie minuten
 • Druk in de app op “Volgende stap”
 • Druk in de app op “Verbind met Wizzu”
 • Vraagt je telefoon of die met “WIZZU” moet verbinden? Druk op “Verbind”
 • Wacht even totdat je telefoon goed met het Wizzu wifinetwerk is gekoppeld
 • Selecteer je thuisnetwerk
 • Voer het wachtwoord van je thuisnetwerk in en druk op “Ok”
 • Wacht totdat alles goed is ingesteld
 • Als de ontvanger succesvol met het internet is verbonden, geeft deze aan “Wizzu is succesvol verbonden”

Tenslotte altijd checken of de toestemmingsinstellingen rond “locatie” correct staan.

 • Ga naar instellingen van je telefoon
 • Ga naar de Dryly app
 • Ga naar “locatie”
 • Zorg dat het vinkje achter “altijd” staat

De Dryly app heeft op iOS en Android deze permissie nodig om met lokale WIFI netwerken in je buurt te verbinden. Omdat tijdens het instellen Wizzu tijdelijk een WIFI verbinding maakt met je telefoon en de Dryly app is deze “Altijd” permissie nodig tijdens dit proces.

Mijn telefoon verbindt niet automatisch de app met Wizzu

Dit is soms bij android telefoons het geval. De app zal bij een 2e of 3e poging aanbieden dit handmatig te doen. De Android telefoon zal de gebruiker informeren dit zelf te doen. Met de knop verwijst deze dan naar de instellingen pagina van je telefoon. Je drukt dan zelf in WIFI instellingen het Dryly Wifi netwerk aan en gaat daarna zelf direct terug naar de app.

Kan je de app op meerdere telefoons gebruiken?

Ja, je kan per telefoon een account maken en deze uitnodigen met het toestel waar de plaswekker op staat geregistreerd.

Ga in de Dryly app naar ‘Instellingen’ en druk op ‘Ouder uitnodigen’.  Na het invullen van de naam en mail, wordt er een link gestuurd die de uitgenodigde partij kan openen. De ontvangende partij moet de Dryly app wel al geïnstalleerd hebben.

Samengevat: Menu>>Instellingen>>Ouder uitnodigen.

Hoe nodig ik een gebruiker uit in de Dryly® app?

Het is mogelijk een andere ouder, voogd of oppas (tijdelijk) toegang te geven tot de Dryly® app. De nieuwe gebruiker heeft inzicht in het dashboard en ontvangt het alarm op de Dryly® app als er een ongelukje plaatsvindt. Dit kan handig zijn als je kind een nachtje ergens anders slaapt, een oppas een avondje op je kind let, er een situatie is van gescheiden ouders

Let op:

 • De uitgenodigde gebruiker heeft volledig inzicht in het dashboard van het kind.
 • Kinderen uit een ander gezin die al op het account staan van de gebruiker die de uitnodiging accepteert, worden verwijderd!
 • Je kan in ‘Instellingen’ de toegang ontzeggen door het schuifje achter de naam op grijs te zetten.

Uitnodiging versturen:

Ga in de Dryly app naar ‘Instellingen’ en druk op ‘Ouder uitnodigen’.  Na het invullen van de naam en mail, wordt er een link gestuurd die de uitgenodigde partij kan openen. De ontvangende partij moet de Dryly app wel al geïnstalleerd hebben.

Samengevat: Menu>>Instellingen>>Ouder uitnodigen.

De verstuurde uitnodigingslink doet het niet meer

Waarschijnlijk is er al een keer op de link gedrukt en is de deze niet meer geldig.

 • Zorg dat de uitgenodigde persoon een eigen account heeft aangemaakt en is ingelogd in de Dryly app.
 • Laat de uitnodigende partij de uitnodiging nogmaals uitsturen. Ga binnen het hamburgermenu linksboven naar “instellingen”. Klik op “ouder uitnodigen” en volg de stappen.
 • Laat de uitgenodigde persoon op het toestel waar de Dryly app op is geïnstalleerd, op de link drukken die per mail is verstuurd. Het handigste is om eerst de Dryly app te installeren als je uitgenodigd bent en een account te maken en daarna pas de uitnodigingslink te gebruiken.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen in de Dryly® app?

In de app hebben wij het mogelijk gemaakt om het wachtwoord te wijzigen van je Dryly® plaswekker app account. Heb je via de Facebook functie een account aangemaakt? Dan is het niet mogelijk je wachtwoord aan te passen. Je kunt in de Dryly mobiele app niet het wachtwoord van je Dryly® webshop-account aanpassen.

Open de Dryly mobiele app, druk op het hamburgermenu linksboven, ga naar ‘Mijn account’, druk op ‘Wachtwoord wijzigen’, voer het nieuwe wachtwoord in, druk op ‘ok’; je hebt je wachtwoord succesvol gewijzigd.

Samengevat: Menu>>Mijn account>> Wachtwoord wijzigen.

Hoe zet ik de app over naar mijn nieuwe telefoon?

 • Installeer de Dryly plaswekker app op je nieuwe toestel.
 • Log in met je accountgegevens.
 • Je hebt weer toegang tot je account.

Hoe kan ik de naam van een ouder wijzigen in de Dryly® app?

Het kan gebeuren dat je per ongeluk je naam verkeerd hebt getypt bij het registeren. In de app kan dit eenvoudig worden aangepast.

Ga naar het hamburgermenu van de app, druk op ‘mijn account’, druk op je eigen naam om deze te wijzigen.

Samengevat: Menu>>Mijn account>>Je naam>>wijzigen.

Hoe kan ik de naam van een kind wijzigen in de Dryly® app?

Het kan gebeuren dat je per ongeluk de naam van je kind verkeerd hebt getypt bij het registeren. In de app kan dit eenvoudig worden aangepast.

Ga naar het hamburgermenu van de app, vervolgens druk je op ‘mijn kids’. Je ziet dan de naam van je kind, druk daarop en kies voor ’naam wijzigen’.

Samengevat: Menu>>Mijn kids>>Naam kind>>Naam wijzigen.

Hoe kan ik een kind verwijderen in de Dryly® app?

Een kind verwijderen is soms handig als je kind geen gebruik meer maakt van de Dryly® plaswekker of er per ongeluk een extra kind is aangemaakt.

Let op: door het verwijderen van een kind, gaat alle geschiedenis verloren en kan je geen statistieken meer zien. Als je eenmaal een kind hebt verwijderd, kan je dit niet ongedaan maken.

Een kind verwijderen gaat als volgt; druk op het hamburgermenu in de app, druk op instellingen, druk op de naam van je kind en kies voor ‘kind verwijderen’.

Samengevat: Menu>>Instellingen>> Naam kind>> Verwijderen.

Hoe kan ik de ontvanger/ Wizzu verwijderen in de Dryly® app?

Soms kan het voorkomen dat je de ontvanger uit de Dryly® app wenst te verwijderen, bijvoorbeeld als je de ontvanger op een nieuw wifinetwerk wil installeren of als je een nieuwe ontvanger aan je kind wil koppelen.

Let op; door de ontvanger te verwijderen, krijg je geen bericht op je smartphone als je kind een ongelukje heeft. De ontvanger blijft wel een alarmgeluid maken als je kind een ongelukje heeft en de ontvanger aan staat.

Druk op het hamburgermenu van de Dryly app, druk vervolgens op ‘mijn Wizzu’, druk op de balk waarin je de zender en de ontvanger zichtbaar zijn; er komt dan een menu naar boven waar je kunt kiezen voor ‘verwijderen Wizzu’.

Samengevat: Menu>>Mijn Wizzu>>Zender en ontvanger>>Verwijder Wizzu.

Hoe kan ik valse meldingen uit de app verwijderen?

In het dashboard van je kindje met een gekoppelde Dryly plaswekker kun je eventueel test meldingen verwijderen of gemiste alarmen handmatig toevoegen. Verwijderen van een melding doe je door een dag in de agenda te kiezen, je krijgt dan eerst een overzicht van de alarmen op die dag. Achter het alarm staat een prullenbakje waar je de melding / alarm mee kan verwijderen.

Hoe kan ik de taal aanpassen?

De taal van de app staat automatisch in dezelde taal als je telefoon. Als de telefoon niet in het Nederlands, Engels of Frans wordt ingesteld gaat deze automatisch naar het Engels. De taal van Wizzu/ontvanger is niet aan te passen.

Hoe zet ik de Dryly® app op stil?

In de Dryly app heb je de mogelijkheid om geen alarm te ontvangen als je kind een ongelukje heeft gehad. Als je “Alle app-alarmen stil” aanvinkt, gaat het alarm niet meer af op het toestel waarmee je bent ingelogd.

Samengevat: Menu>>Instellingen>>Alle app alarmen op stil.

Hoe zet ik het Dryly® app alarm zachter?

Als u het geluid van het alarm in de app zachter wilt zetten moet u dit iedere keer als het “naar bed” ritueel is afgerond doen.  De app zet namelijk het volume op maximaal het “naar bed” ritueel. Dit kan door bij instellingen het bolletje bij “Alarm Volume” naar links te bewegen.

Menu>>Instellingen>>Alarm volume (na ieder “naar bed” ritueel)

Het alarm gaat 3x achter elkaar af met 1 minuut tussenpozen

Als je een alarm via de pushnotificatie op je toestel krijgt, kan je hierop drukken. Door hierop te drukken geef je door dat je het alarm hebt gezien. Het alarm wordt dan op de server uitgezet. Als je niet op de pushnotificatie drukt, krijg je twee keer om de minuut een nieuwe pushnotificatie. Je moet de app dus openen als je de notificatie krijgt, dit zet automatisch het alarm uit.

Ook als te lang gewacht  wordtmet het openen van de pushnotoificatie of het uitschudden van de ontvanger in Wizzu de pandabeer krijg je een nieuwe pushnotificatie.

De melding op de app komt veel later dan dat Wizzu afgaat

De koppeling tussen wizzu en de zender is direct via bluetooth. Nadat de zender een bericht naar de ontvanger stuurt, stuurt de ontvanger vervolgens via het internet een geanonimiseerde melding van het alarm naar de beveiligde server en deze zendt weer een melding naar de app. De gemiddelde verwerkingstijd is tussen de 2-en 3 seconden maar het kan even duren voordat de telefoon dit verwerkt. Eventuele langere vertragingen komen vaak door slecht internet, instabiele WIFI verbinding of een telefoon in energie bespaarmodus.

’s Nachts komen de meldingen met veel vertraging door in de app?

Veel telefoons hebben ’s nachts een nachtmodus aan waardoor meldingen worden tegengehouden. De gedachte hier achter is dat de gebruiker dan rust heeft. In dit geval is dat niet zo handig want je wilt graag wakker worden op het moment dat je kind plast. Je kunt dit uitzetten door de nachtmodus uit te zetten. Bij Android gaat dit anders dan bij iOS/Apple.

Android

 • ga in je telefoon naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Kijk of de ‘Night Shift’ aanstaat.
 • ga naar je notificatie instellingen, zoek de Dryly app op en check je of alle vinkjes zijn ingeschakeld.
 • check of er geen apps van partijen staan geïnstalleerd die eventuele notificaties altijd stil houden.

iOS:

 • ga naar Instellingen en druk op ‘niet storen/focus’, dan zie je daar op welk tijdstip de ‘niet storen’ modus aangaat.
 • De Dryly app heeft ook toestemmingen gevraagd voor urgente notificaties. Heeft de app dat niet gedaan? Ga naar “instellingen” op je telefoon en vervolgens naar Dryly. Ga naar berichtgeving. Check of het volgende op aan staat: “sta kritieke meldingen toe, “sta berichtgeving toe”, “geluiden” en “badges”.
 • Probeer een avond zonder verbinding met het wifinetwerk. Het wil nog weleens voorkomen dat de verbinding actiever is als het toestel niet op wifi zit.
 • Een mogelijke oplossing kan ook zijn om de Dryly app op een tablet/ander toestel te installeren. Zo kan worden bepaald of het probleem gerelateerd is aan het toestel of aan een ander probleem.
 • Controleer of je WIFI router een constante en stabiele internet verbinding heeft en of de tijdzones van dit apparaat goed zijn. Soms zijn WIFI netwerken zo zwak dat Wizzu zijn verbinding verliest en soms weer kan oppakken. Zorg voor voldoende kwaliteit WIFI dekking op plekken waar je de zender neerzet. Een handige tip is om Wizzu in te stellen op de plek waar die komt te staan.

Hoe werkt het puntensysteem van de app?

Er zijn 3 manieren om punten te verdienen. Met deze punten kan je kindje gadgets kopen om Wizzu aan te kleden

·     Bij aanvang van de training, als alles goed geïnstalleerd is krijgt je kind 75 punten

·     Vooraf aan de nacht bij het afronden van de checklist, krijgt je kind 50 punten

·     Voor ieder ongelukje tijdens de nacht krijgt je kind 20 punten

Bij Dryly geloven we erin dat een ongelukje niet als negatief ervaren hoeft te worden. Bij ieder ongelukje leert je kind dat het bij de reis naar zindelijkheid hoort, daarom wordt dit beloond!  

LET OP! Deze FAQ over ontvanger 2.0 is alleen geschikt voor pakketten met een aanschafdatum vanaf 12 Mei 2023.

Ontvanger 2

Hoe laad ik de ontvanger op?

Je laadt de zender & ontvanger op met een USB-C oplader. Dit doe je door de zender op de ontvanger te klikken en deze vervolgens aan de lader te leggen. De set dien je om de nacht,  +/- 4 uur op te laden.

Hoe weet ik of de ontvanger oplaadt?

Je kunt aan het lampje van de ontvanger zien of de ontvanger aan het opladen is. Wanneer je de ontvanger oplaadt, kleurt het lampje rood. Als de ontvanger helemaal is opgeladen kleurt het lampje groen.

Hoelang gaat de batterij van de ontvanger mee?

De ontvanger dien je overdag uit te zetten. Zo gaat de ontvanger twee nachten mee. We raden dan ook aan, om de ontvanger en zender om de dag op te laden. In de app kan je het batterijpercentage zien van de ontvanger.

Moet de ontvanger overdag uit of aan?

Om zeker te weten dat de ontvanger vol is in de nacht, dien je de ontvanger overdag uit te zetten. 

Kan het geluid van de ontvanger harder of zachter?

Het geluid van de ontvanger kan worden aangepast, dit kan gedaan worden in verschillende standen. Hiervoor dient de set aan te staan. Je kan het geluid van de ontvanger aanpassen door een keer de zwarte button kort in te drukken.

De set begint altijd met een volume van 100%
1x drukken = 75%/ nogmaals drukken = 50%/ nogmaals drukken = stille modus/ nogmaals drukken = opnieuw 100%

In de stille modus gaat alleen de app af (en trilzender mocht je deze variant hebben). Handig voor discrete momenten zoals een logeerpartij!

Hoe zet ik de ontvanger aan?

Druk de zwarte button eenmaal in. Je hoort een geluidje, de ontvanger staat aan.

Als de zender en ontvanger nog niet met elkaar gekoppeld zijn, zal de ontvanger de foutcode out of range aangeven en daarna zichzelf weer uitschakelen.

Hoe zet ik de ontvanger uit?

Druk de button drie seconde in. Je ziet het lampje uitgaan, de ontvanger staat uit.

Wat betekenen de verschillende kleuren lampjes?

Groen= 40-100% | Rood= 0-40%

Let op! Het lampje weergeeft alleen de batterij van de ontvanger. Om het precieze batterij percentage van zender & ontvanger te checken kun je in de app kijken.

Hoe voer ik reset 1 uit?

Zorg dat de set aanstaat. Druk de zwarte button van de ontvanger 20 seconde in. Na dit te doen hoor je “Transmitter out of range”. Hiermee reset je de set terug naar de fabrieksinstellingen (Het wifi-netwerk de zender & app koppeling worden gewist). Hierna dien je de zender en ontvanger weer opnieuw te pairen tijdens het laden.

Hoe voer ik reset 2 uit?

Druk met een speld of paperclip in het gaatje wat gemaakt is in de letter “D” van de ontvanger. Het lampje zal knipperen, hiermee start je de ontvanger op. Je hoeft de set niet weer opnieuw te pairen.

Hoe zet ik de ontvanger in de stille modus?

Je zet de ontvanger aan door eenmaal op de zwarte button te drukken. Als de ontvanger aanstaat druk je drie keer op de zwarte button. Als je drie keer de button hebt ingedrukt, staat de ontvanger in stille modus.

In de stille modus gaat alleen de app af (en trilzender mocht je deze variant hebben). Handig voor discrete momenten zoals een logeerpartij!

LET OP! Deze FAQ over ontvanger 1.0 is alleen geschikt voor pakketten met een aanschafdatum tot 12 Mei 2023.

Ontvanger 1

Kan ik de ontvanger nabestellen?

Jazeker! Via de website van Dryly, kan je gemakkelijk een nieuwe ontvanger bestellen. Kijk bij het kopje ’losse producten’.

Hoe laad ik de ontvanger op?

Als je een plaswekker startpakket hebt besteld, heb je hier een lader en micro-USB kabel bij ontvangen. Wij raden aan deze altijd te gebruiken. Ben je de kabel en/of oplader kwijtgeraakt? Dat overkomt iedereen wel eens!

Als je even niet anders kan, is het natuurlijk ook mogelijk een eigen lader en micro-USB kabel te gebruiken. Om zeker te zijn van een volle batterij, is het belangrijk dat zowel je lader als kabel 5 volt en 2 ampère (5V/2A) leveren. Bij een te lage spanning, kan het gebeuren dat de ontvanger niet oplaadt.

Hoe weet ik of de ontvanger oplaadt?

Dit zie je door de ontvanger met het internet te verbinden en dan naar ‘Mijn Wizzu’ te gaan. Het batterijpercentage van de ontvanger zal met elke batterij update van 5 minuten een stuk omhoog gaan.

Hoelang gaat de batterij van de ontvanger mee?

Afhankelijk van hoe stabiel de verbinding met de zender en de ontvanger is, gaat de batterij ruim 2 tot 4 weken mee. Als je er een routine van maakt om de ontvanger op een vaste dag in de week op te laden zit je nooit met een lege ontvanger.

Ontvanger laadt niet op

Het is belangrijk te achterhalen of het probleem bij de ontvanger zelf ligt of aan de stekker/kabel van de oplader. Je kunt de lader verbinden met een ander device, als deze wel oplaadt weet je dat het niet aan de stekker ligt.

Hiernaast is het ook belangrijk dat de ontvanger met het internet is verbonden omdat je de exacte batterijstand via de app kan zien.

Houd er rekening mee dat er elke 5 minuten een batterijstatusupdate vanuit de ontvanger wordt gestuurd. Je ziet dus geen real-time update.

Je hoort ‘lage batterijspanning’

 • Laad de ontvanger op met de meegeleverde micro usb kabel.
 • Werkt dit niet, dan is het handig om een andere andere micro-USB kabel uit te proberen. De ampère en voltage maakt niet veel uit, maar 5 volt en 2 ampère is ideaal.
 • Probeer het nogmaals na 2 tot 3 uur opladen.
 • Hoor je dan nog steeds “lage batterijspanning”, kan er misschien iets met de ontvanger aan de hand zijn. Neem dan contact op met de klantenservice +31 248 080 226.

Je hoort geen ‘lage batterijspanning’, maar de ontvanger doet het niet goed.

Is de ontvanger met je wifinetwerk verbonden?

Ga in de Dryly app naar Mijn kids of Mijn Wizzu en bekijk de batterijstand voor je zender en ontvanger. Let op. Deze batterijstand is zo actueel als de datum die erbij staat. Als Wizzu helemaal leeg is en of bijna leeg kan het zijn dat die geen actuele batterijstand doorgeeft. Ook tijdens de “naar bed” functionaliteit krijg je te zien of Wizzu nog voldoende is opgeladen.

Als dit niet het geval is, is het belangrijk om eerst te koppelen met het wifinetwerk. Op deze manier heb je toegang tot de meest recente batterijstatusupdate.

De ontvanger verbinden met het netwerk. Heb je de Dryly® zender, ontvanger en je wifigegevens bij de hand?

 • Ga naar mijn Wizzu en druk op Wizzu koppelen (blauwe knop)
 • Selecteer het kindje waaraan je de Wizzu wilt koppelen.
 • Volg de stappen en druk op Ik ben er klaar voor.
 • Check of je alles bij de hand hebt middels de app check list.
 • Druk op “Check, laten we starten”
 • Lees de stappen rustig door
 • Zet de ontvanger aan. Staat deze al aan? Zet hem uit en weer opnieuw aan. Het is belangrijk dat de ontvanger in de paring mode komt. Dat duurt ongeveer 3 minuten, dus wacht even drie minuten
 • Druk in de app op “Volgende stap”
 • Druk in de app op “Verbind met Wizzu”
 • Vraagt je telefoon of die met “WIZZU” moet verbinden? Druk op “Verbind”
 • Wacht even totdat je telefoon goed met het Wizzu wifinetwerk is gekoppeld
 • Selecteer je thuisnetwerk
 • Voer het wachtwoord van je thuisnetwerk in en druk op “Ok”
 • Wacht totdat alles goed is ingesteld
 • Als de ontvanger succesvol met het internet is verbonden, geeft deze aan “Wizzu is succesvol verbonden”

Als je dan de batterij status wilt checken doe je dat als volgt:

 • Ga naar ‘Mijn Wizzu’
 • Hier staat de ontvanger en het batterijpercentage
 • Als je na meer dan een uur laden geen beweging in de batterijstand ziet, kan je een andere micro-USB kabel en oplader proberen. De ampère en voltage maakt niet veel uit, maar 5 volt en 2 ampère is ideaal.
 • Als er na een uur nog steeds geen beweging in de batterijstand zit, kan het zijn dat er iets met de ontvanger aan de hand zijn. Neem contact op met de klantenservice.

Moet de ontvanger overdag uit of aan?

De ontvanger mag overdag worden aangelaten maar ook uit worden gezet. Als je de ontvanger overdag uitzet, gaat de batterij langer mee.

Hoe kan ik de ontvanger met het WIFI verbinden?

Heb je de Dryly® zender, ontvanger en je wifigegevens bij de hand? Zorg dat de ontvanger voor het eerste gebruik minimaal 3 uur is opgeladen

 • Ga naar mijn Wizzu en druk op Wizzu koppelen (blauwe knop)
 • Selecteer het kindje waaraan je de Wizzu wilt koppelen.
 • Volg de stappen en druk op Ik ben er klaar voor.
 • Check of je alles bij de hand hebt middels de app check list.
 • Druk op “Check, laten we starten”
 • Lees de stappen rustig door
 • Zet de ontvanger aan. Staat deze al aan? Zet hem uit en weer opnieuw aan. Het is belangrijk dat de ontvanger in de paring mode komt. Dat duurt ongeveer 3 minuten, dus wacht even drie minuten
 • Druk in de app op “Volgende stap”
 • Druk in de app op “Verbind met Wizzu”
 • Vraagt je telefoon of die met “WIZZU” moet verbinden? Druk op “Verbind”
 • Wacht even totdat je telefoon goed met het Wizzu wifinetwerk is gekoppeld
 • Selecteer je thuisnetwerk
 • Als je het thuisnetwerk niet kunt vinden, probeer dan eens om je netwerk te wijzigen van 5ghz naar 2.4ghz en/of andersom
 • Voer het wachtwoord van je thuisnetwerk in en druk op “Ok”
 • Wacht totdat alles goed is ingesteld
 • Als de ontvanger succesvol met het internet is verbonden, geeft deze aan “Wizzu is succesvol verbonden”

Het lukt niet om de ontvanger met WIFI te verbinden

Dit kan aan een aantal dingen liggen. Ten eerste is het belangrijk dat je de ontvanger voor het eerste gebruik 3 uur oplaadt, anders lukt het verbinden niet goed.

Ten tweede is de volgorde van de stappen van installatie erg belangrijk. De stappen dienen in onderstaande volgorde te worden gedaan.

Heb je de Dryly® zender, ontvanger en je wifigegevens bij de hand? Zorg dat de ontvanger voor het eerste gebruik minimaal 3 uur is opgeladen. Download de app en installeer deze. Maak een account aan in de app. Vul de gegevens van je kind in.

 • Ga naar mijn Wizzu en druk op Wizzu koppelen (blauwe knop)
 • Selecteer het kindje waaraan je de Wizzu wilt koppelen.
 • Volg de stappen en druk op Ik ben er klaar voor.
 • Check of je alles bij de hand hebt middels de app check list.
 • Druk op “Check, laten we starten”
 • Lees de stappen rustig door
 • Zet de ontvanger aan. Staat deze al aan? Zet hem uit en weer opnieuw aan. Het is belangrijk dat de ontvanger in de paring mode komt. Dat duurt ongeveer 3 minuten, dus wacht even drie minuten
 • Druk in de app op “Volgende stap”
 • Druk in de app op “Verbind met Wizzu”
 • Vraagt je telefoon of die met “WIZZU” moet verbinden? Druk op “Verbind”
 • Wacht even totdat je telefoon goed met het Wizzu wifinetwerk is gekoppeld
 • Selecteer je thuisnetwerk
 • Voer het wachtwoord van je thuisnetwerk in en druk op “Ok”
 • Wacht totdat alles goed is ingesteld
 • Als de ontvanger succesvol met het internet is verbonden, geeft deze aan “Wizzu is succesvol verbonden”

Tenslotte altijd checken of de toestemmingsinstellingen rond “locatie” correct staan.

 • Ga naar instellingen van je telefoon
 • Ga naar de Dryly app
 • Ga naar “locatie”
 • Zorg dat het vinkje achter “altijd” staat

De Dryly app heeft op iOS en Android deze permissie nodig om met lokale WIFI netwerken in je buurt te verbinden. Omdat tijdens het instellen Wizzu tijdelijk een WIFI verbinding maakt met je telefoon en de Dryly app is deze “Altijd” permissie nodig tijdens dit proces.

De ontvanger op een nieuw WIFI netwerk installeren

Let op dat de ontvanger eerst in de app in het menu bij ‘Mijn Wizzu’ wordt verwijderd.

 • Ga naar “Mijn Wizzu” via het hamburgenmenu linksboven in de app
 • Selecteer de ontvanger waarvan je het wifinetwerk wil veranderen en druk op “verwijderen”

Heb je de Dryly® zender, ontvanger en je wifigegevens bij de hand?

 • Druk op “Wizzu koppelen” en dan op ‘ik ben er klaar voor’, doorloop de stappen tot er staat ‘Check laten we starten’.
 • Druk op “Check, laten we starten”
 • Lees de stappen rustig door
 • Zet de ontvanger aan. Staat deze al aan? Zet hem uit en weer opnieuw aan. Het is belangrijk dat de ontvanger in de paring mode komt. Dat duurt ongeveer 3 minuten, dus wacht even drie minuten
 • Druk in de app op “Volgende stap”
 • Druk in de app op “Verbind met Wizzu”
 • Vraagt je telefoon of die met “Wizzu” moet verbinden? Druk op “Verbind”
 • Wacht even totdat je telefoon goed met het Wizzu wifinetwerk is gekoppeld
 • Selecteer je thuisnetwerk
 • Voer het wachtwoord van je thuisnetwerk in en druk op “Ok”
 • Wacht totdat alles goed is ingesteld
 • Als de ontvanger succesvol met het internet is verbonden, geeft deze aan “Wizzu is succesvol verbonden”

De app zegt dat er een koppeling is tussen zender en ontvanger, maar in werkelijkheid is dat niet zo

 • Schakel de ontvanger aan en uit. Bij het aanzetten van de ontvanger wordt er als het goed is een startmelding afgespeeld.
 • Als je geen start melding krijgt of als je de melding “lage batterijspanning” krijgt, leg de ontvanger dan minimaal 3 uur aan de lader
 • Verbind de zender met de ontvanger door ze op elkaar te leggen. Je hoort “zender verbonden”.
 • Doe een test door een metalen oppervlak (lepel of mes) op de zender te leggen en wacht of de ontvanger afgaat. Als het goed is gaat dan het alarm af.
 • Gaat er geen alarm af vervang dan de batterij van de zender. Het duurt even voordat de batterij status van de zender in de app komt dus geeft het even tijd. 
 • Wordt er nog steeds geen geluid afgespeeld, neem dan contact op met de klantenservice.

Welk geluid speelt de ontvanger af?

Het is een geluid van een oude telefoon. Op seconde 6 in de video is deze hoorbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=DwJlRDycfJE

Kan ik een ander alarmgeluid door de ontvanger laten afspelen?

Het is niet mogelijk een ander alarmgeluid te selecteren. Het geluid dat wij hebben geselecteerd is bijzonder effectief om het kind te wekken.

Kan het geluid van de ontvanger harder of zachter?

Het geluid van de ontvanger kan niet harder of zachter worden gezet. Dit is gedaan zodat het geluid iedere nacht exact hetzelfde is.

Hoe test je het afgaan van het alarmgeluid?

Je kan een test uitvoeren bij een gekoppeld systeem door de twee drukknopen op de zender contact met elkaar te laten maken. De twee drukknopen moeten dan contact hebben met hetzelfde metalen oppervlakte. Dit kan bijvoorbeeld met een lepel, mes of iets anders dat geleidt. 

Mijn kind wordt niet wakker van het geluid, wat nu?

Kinderen die last hebben van bedplassen, slapen vaak ook erg diep. Door consequent verder te gaan, is de kans groot de het kind steeds gevoeliger wordt voor externe signalen zoals geluid of een volle blaas. Ook is het van groot belang om, voor dat je kind gaat slapen, het alarmgeluid af te laten gaan, zodat je kind het geluid herkent. Dat kan in de Dryly app bij “naar bed”. Zo weet je kind bij welk geluid hij moet wakker worden.

Als je dit doet zal je kind lichter slapen omdat er onbewust gewacht wordt op het geluid.

Een component zit los (microUSB / speaker / etc)

Als er een component los zit, moet de ontvanger worden omgeruild. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

De app geeft een foutmelding na het WIFI koppelen van de Wizzu aan mijn telefoon

Heb je Wizzu nog opgeladen toen die uit de doos kwam? Zorg dat die voldoende is opgeladen voordat je begint met toevoegen. Check daarna of je de Locatie permissie hebt toegekend aan de app

 • Ga naar instellingen van je telefoon
 • Ga naar de Dryly app
 • Ga naar “locatie”
 • Zorg dat het vinkje achter “altijd” staat

Maak altijd screenshots van foutmeldingen die je in beeld krijgt zodat wij beter kunnen helpen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

LET OP! Deze info over foutcodes is alleen geschikt voor pakketten met een aanschafdatum tot 12 Mei 2023.

Foutcodes

Ik krijg foutcode 1

Dit gebeurt als de ontvanger zonder succes probeert te verbinden met het opgegeven thuisnetwerk. Het netwerk is binnen bereik maar verschaft de ontvanger geen toegang.

Oorzaak

Deze foutcode ontstaat meestal als er bij het koppelen een verkeerd wachtwoord is ingevoerd. Als de ontvanger het een tijdje goed heeft gedaan en deze foutmelding geeft, kan het zijn dat iemand uit het huishouden het wachtwoord van je thuisnetwerk heeft veranderd.

Oplossing

Je lost deze foutmelding op door de ontvanger opnieuw met het thuisnetwerk te koppelen en het juiste wachtwoord in te voeren.

Ik krijg foutcode 2

Je krijgt deze melding als de ontvanger succesvol verbinding met je thuisnetwerk heeft gemaakt, maar geen verbinding lijkt te hebben met het internet.

Oorzaak

Deze foutcode kan meerdere oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende is dat je thuisnetwerk geen internetverbinding heeft. Een andere veel voorkomende oorzaak van deze melding zijn het gebruik van ‘wifi extenders’. In veel huishoudens worden deze gebruikt om het wifisignaal te versterken zodat er ook bereik in de kelder of zolderkamer is. Als de ‘wifi extender’ zelf een slechte verbinding heeft met je wifinetwerk, lukt het de ontvanger vanzelfsprekend niet via dit apparaat met het internet te verbinden.

Oplossing

Je kan de kwaliteit van de verbinding eenvoudig testen door zelf met hetzelfde wifinetwerk te verbinden als waar de ontvanger mee is verbonden. Ga vervolgens naar een website of YouTube en kijk of de inhoud snel laadt.

Als het probleem aanhoudt, kan je proberen te verbinden met een ander netwerk als je deze tot je beschikking hebt. Neem anders contact op met de Dryly klantenservice.

Ik krijg foutcode 3

Deze melding komt voor als de ontvanger succesvol verbinding met het internet maakt, maar geen verbinding krijgt met onze beveiligde servers. Als je de volgende stappen doorloopt moet dit verholpen worden

 • Eerst verwijder je de zender en ontvanger in de app
 • Daarna verwijder je de Dryly app van de telefoon
 • Download de Dryly app opnieuw in de app store (iOS) of in de play store (android)
 • Log opnieuw in door de stappen van de app te volgen
 • Check of er geen wizzu meer gekoppeld is
 • Koppel Wizzu

Wizzu is in de offline mode

Je krijgt deze melding als de ontvanger succesvol verbinding met je thuisnetwerk heeft gemaakt, maar geen verbinding lijkt te hebben met het internet.

Oorzaak

Deze foutcode kan meerdere oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende is dat je thuisnetwerk geen internetverbinding heeft. Een andere veel voorkomende oorzaak van deze melding zijn het gebruik van ‘wifi extenders’. In veel huishoudens worden deze gebruikt om het wifisignaal te versterken zodat er ook bereik in de kelder of zolderkamer is. Als de ‘wifi extender’ zelf een slechte verbinding heeft met je wifinetwerk, lukt het de ontvanger vanzelfsprekend niet via dit apparaat met het internet te verbinden.

Oplossing

Je kan de kwaliteit van de verbinding eenvoudig testen door zelf met hetzelfde wifinetwerk te verbinden als waar de ontvanger mee is verbonden. Ga vervolgens naar een website of YouTube en kijk of de inhoud snel laadt.

Als het probleem aanhoudt, kan je proberen te verbinden met een ander netwerk als je deze tot je beschikking hebt. Neem anders contact op met de Dryly klantenservice.

Mijn zender is buiten bereik

Het kan soms voorkomen dat je het bericht ‘zender buiten bereik’ hoort. Dit betekent dat de ontvanger al eventjes naar het signaal van de zender heeft gezocht, maar deze niet heeft kunnen detecteren.

Oorzaak

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor deze melding. Als je ook weer de melding ‘zender weer terug in bereik’ hoort, heb je waarschijnlijk een minder goede verbinding. Mogelijke oorzaken van een slechte verbinding zijn:

Je kind slaapt op zijn of haar buik
Vocht blokkeert de signalen van de zender. Als je kind op zijn of haar buik slaapt, kan dit er voor zorgen dat de signalen worden geblokkeerd.
Je verbetert de verbinding door de ontvanger ter hoogte van de heup van het lichaam van je kind neer te zetten. Je kan bijvoorbeeld een stoel naast het bed zetten met Wizzu er op.

De zender is nog niet aan de ontvanger gekoppeld
Als je onze plaswekkerset ontvangt, is het koppelen van de zender onderdeel van het proces. Het kan zijn dat deze stap niet helemaal goed is gegaan. Deze oorzaak is alleen mogelijk als je nog nooit een alarm hebt gehad. Heb je wel een alarm gehad? Dan is de zender gekoppeld en moet je kijken naar een andere oorzaak. Laad altijd eerste de ontvanger 3 uur op voor gebruik.

De zender is te ver weg van de ontvanger
De zender werkt minimaal 6 maanden op één batterij! Dat hebben wij weten te realiseren door hem enorm energiezuinig te maken. Het signaal dat van de zender wordt gestuurd is daarom ook niet sterk genoeg om door muren en deuren te gaan.

Houd als vuistregel dat de zender niet verder dan 2 á 3 meter van de ontvanger af mag staan. Zo verhoog je de kwaliteit van de verbinding.

Controleer of de batterij niet op is
Als je de zender al een tijdje in je bezit hebt, kan het zijn dat de batterij op is. Vervang dan de batterij.

LET OP! Deze FAQ over zender 2.0 is alleen geschikt voor pakketten met een aanschafdatum vanaf 12 Mei 2023.

Zender 2

Hoe laad ik de zender op?

Je laadt de zender op door de zender op de ontvanger te klikken en deze vervolgens aan de lader te leggen. De zender dien je om de nacht,  +/- 4 uur op te laden.

De ontvanger geeft de melding ‘’transmitter out of range’’

Het kan voorkomen dat je het bericht “Transmitter out of range” hoort. Dit betekent dat de ontvanger al eventjes naar het signaal van de zender heeft gezocht, maar deze niet heeft kunnen decteren.

Oorzaak: De zender is nog niet aan de ontvanger gekoppeld.

Als je onze plaswekker ontvangt, is het koppelen van de zender onderdeel van het proces. Je koppelt de zender aan de ontvanger door deze samen op te laden. Na 1:30 minuut zegt de set ‘transmitter connected’ Dit hoef je maar eenmalig te doen en zul je dan ook eenmalig horen. Hoor je dit niet? Voer reset 1 uit en probeer opnieuw. Het kan zijn dat deze stap niet helemaal goed is gegaan. Raadpleeg hiervoor de klantenservice.

Reset 1

Druk de zwarte button van de ontvanger 20 seconden in. Zorg dat de set aanstaat. Hierna hoor je ‘Transmitter out of range’. Hiermee reset je de set terug naar de fabrieksinstellingen (Het wifi-netwerk, de zender & app koppeling worden gewist) Hierna dien je de zender en ontvanger weer opnieuw te pairen tijdens het laden.

Reset 2

Druk met een speld in het gaatje wat gemaakt is in de letter ‘’D’’ van de ontvanger. Hiermee start je de ontvanger opnieuw op. Je hoeft de set niet weer opnieuw te pairen.

Hoe gaat de trilfunctie van de zender uit?

Als de trilfunctie van de zender afgaat, trilt de zender gedurende de komende 20 seconde. Hierna schakelt de trilfunctie zichzelf uit.

LET OP! Deze FAQ over zender 1.0 is alleen geschikt voor pakketten met een aanschafdatum tot 12 Mei 2023.

Zender 1

Kan ik de zender nabestellen?

Jazeker! Via de website van Dryly kan je gemakkelijk een nieuwe zender bestellen. Kijk bij het kopje ’losse producten’.

De zender is niet zichtbaar in de app en/of de batterij status van de zender staat in de app heel laag

In de app kan je dan zien of de zender en ontvanger goed gekoppeld zijn en wat de batterij status is. Let op; het duurt even voordat de batterijlading van de zender zichtbaar wordt in de app. Ga dus niet meteen de batterij vervangen.

Hoe laad ik de zender op?

De batterij in de zender gaat 5 tot 8 weken mee.

Bekijk hier hoe je de batterij kunt vervangen.

Hoe vervang ik de batterij van de zender?

De batterij van de zender vervang je door met een schroevendraaier de zender open te schroeven. De zender werkt op een CR2032 knoopcelbatterij. Dit type batterij vind je terug in polshorloges, digitale camera’s, rekenmachines en dus ook de Dryly® zender!

Bekijk hier de instructievideo hoe je de batterij kan vervangen.

Het lukt niet de zender te verbinden

Het is belangrijk te begrijpen wat er precies niet lukt. Lukt het ‘koppelen’ van de zender niet of lijkt er geen communicatie van de zender naar de ontvanger te worden gestuurd? Ga naar ‘Mijn Wizzu’ in de Dryly app en kijk wat er bij ‘zender’ staat. Er zijn drie mogelijkheden:

 • Geen zender gekoppeld  
 • Zender buiten bereik
 • Batterijpercentage

Hieronder bespreken we alle drie de mogelijkheden:

Geen zender gekoppeld

Er is nooit een zender gekoppeld geweest aan deze ontvanger.

 • Laad altijd eerst de ontvanger 3 uur op voor gebruik
 • Zet de ontvanger uit als deze aan stond.
 • Zet de ontvanger weer aan
 • Op de ontvanger zit een vierkantje met een NFC symbooltje. Pak de zender op en zet deze met zijn logo op dit vierkantje (drukknopen staan dus omhoog)
 • De ontvanger zegt ‘Zender verbonden’

Blijft een geluid uit? Beweeg de zender rond dit gebied zodat het signaal wordt opgepakt. Als het geluid nog steeds uitblijft vervang dan de batterij van de zender. 

 • Test het alarm van de zender door geleidend materiaal (bijvoorbeeld een mes of een lepel) op beide drukknopen te zetten. 

Zender buiten bereik

Er is ooit een zender aan deze ontvanger gekoppeld geweest, maar deze communiceert niet meer.

 • Laad altijd eerst de ontvanger 3 uur op voor gebruik
 • Zet de ontvanger uit als deze aan stond.
 • Zet de ontvanger weer aan
 • Op de ontvanger zit een vierkantje met een NFC symbooltje. Pak de zender op en zet deze met zijn logo op dit vierkantje (drukknopen staan dus omhoog)
 • De ontvanger zegt ‘Zender verbonden’

Blijft een geluid uit? Beweeg de zender rond dit gebied zodat het signaal wordt opgepakt. Als het geluid nog steeds uitblijft vervang dan de batterij van de zender. 

 • Test het alarm van de zender door geleidend materiaal (bijvoorbeeld een mes of een lepel) op beide drukknopen te zetten. 
 • Zorg dat de panda in de nacht maximaal 2 tot 3 meter van het kind verwijderd is. Zet deze bijvoorbeeld op een stoel naast het bed

Batterijpercentage

In de app wordt de batterijstatus van de zender en de ontvanger weergegeven. Na de installatie duurt het even voordat deze een update geeft dus wacht met het vervangen van de batterij en test eerst de zender door de drukknopen contact te laten maken. Houd iets van geleidend materiaal (mesje of schroevendraaier) tegen de twee drukknopen. Het alarm zou moeten afgaan.

Als het alarm niet afgaat is er een probleem met de zender. 

De ontvanger geeft de melding “zender buiten bereik”

Het kan soms voorkomen dat je het bericht ‘zender buiten bereik’ hoort. Dit betekent dat de ontvanger al eventjes naar het signaal van de zender heeft gezocht, maar deze niet heeft kunnen detecteren.

Oorzaak

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor deze melding. Als je ook weer de melding ‘zender weer terug in bereik’ hoort, heb je waarschijnlijk een minder goede verbinding.

Mogelijke oorzaken van een slechte verbinding zijn:

Je kind slaapt op zijn of haar buik

Vocht blokkeert de signalen van de zender. Als je kind op zijn of haar buik slaapt, kan dit er voor zorgen dat de signalen worden geblokkeerd.

Je verbetert de verbinding door de ontvanger ter hoogte van de heup van het lichaam van je kind neer te zetten. Je kan bijvoorbeeld een stoel naast het bed zetten met Wizzu er op.

De zender is nog niet aan de ontvanger gekoppeld

Als je onze plaswekkerset ontvangt, is het koppelen van de zender onderdeel van het proces. Het kan zijn dat deze stap niet helemaal goed is gegaan. Deze oorzaak is alleen mogelijk als je nog nooit een alarm hebt gehad. Heb je wel een alarm gehad? Dan is de zender gekoppeld en moet je kijken naar een andere oorzaak. Laad altijd eerste de ontvanger 3 uur op voor gebruik.

De zender is te ver weg van de ontvanger

De zender werkt minimaal 6 maanden op één batterij! Dat hebben wij weten te realiseren door hem enorm energiezuinig te maken. Het signaal dat van de zender wordt gestuurd is daarom ook niet sterk genoeg om door muren en deuren te gaan.

Houd als vuistregel dat de zender niet verder dan 2 á 3 meter van de ontvanger af mag staan. Zo verhoog je de kwaliteit van de verbinding.

Controleer of de batterij niet op is

Als je de zender al een tijdje in je bezit hebt, kan het zijn dat de batterij op is. Vervang dan de batterij. 

De zender is in de wasmachine terechtgekomen

Dit kan weleens voorkomen en valt niet onder de garantie. Je kan een nieuwe zender via onze webshop bestellen.

Broekjes

Kan ik broekjes nabestellen?

Jazeker! Het is zeker in het begin aan te raden om een aantal broekjes extra te bestellen omdat je kind in het begin vaker ongelukjes zal hebben in de nacht.

Hoe werkt de maatvoering?

Dryly maakt gebruik van de Europese maatvoering. Bekijk hier onze maattabel.

Hoe is de pasvorm van de broekjes?

De broekjes hebben een normale pasvorm. Je dient dus de maat te bestellen die je kind normaal ook heeft bij ondergoed.

Hoe was ik het broekje?

Het broekje kan op maximaal 60 graden Celsius worden gewassen in de wasmachine.

Mag het broekje in de droger?

Het broekje kan in de droger zolang deze maar op een lage temperatuur draait.

Ik krijg de zender niet aan het broekje bevestigd

 • Leg het broekje plat op een hard oppervlak.
 • Probeer de zender er van bovenaf in te drukken. Je mag best wat kracht zetten. 
 • Haal het drukkertje los door iets met een vlak oppervlak (schaar of mes) tussen de drukker van de zender en de drukker van de ontvanger te zetten en deze te kantelen
 • Als dit lukt herhaal dit dan een paar keer totdat de drukker van de zender en de drukker van het broekje gemakkelijk in elkaar gaan
 • Nu kun je het broekje in gebruik nemen

Wizzu

Kan ik Wizzu de pandabeer nabestellen?

Jazeker! Via de website van Dryly kan je gemakkelijk een nieuwe Wizzu bestellen. Kijk bij het kopje ’losse producten’.

Hoe was ik Wizzu?

De knuffelbeer Wizzu kan met de hand worden gewassen. Let erop dat deze goed droogt; het liefst in de buitenlucht.

Matrasbeschermer

Kan ik de matrasbeschermer nabestellen?

Jazeker! Via de website van Dryly kan je gemakkelijk een nieuwe matrasbeschermer bestellen. Kijk bij het kopje ’losse producten’.

Hoe was ik de matrasbeschermer?

De matrasbeschermer kan op maximaal 60 graden celsius gewassen worden. De matrasbeschermer kan niet in de droger.

Handleiding

Ik ben mijn handleiding kwijt

Ben je je handleiding kwijt. Hier vind je een PDF hiervan.

Zorgverzekeringen

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de Dryly plaswekker?

De Dryly plaswekker wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Per zorgverzekering kan de vergoeding flink verschillen. De gemiddelde vergoeding ligt rond de €100, maar vaak wordt het volledige bedrag van de plaswekker vergoed! Om precies te zien wat jouw verzekeraar vergoedt, zie onze vergoedingschecker. Vaak hebben zorgverzekeraars de restrictie dat er één plaswekker per polis vergoed wordt. Let dus op als je meerdere kinderen hebt!

De factuur moet, indien vereist, met aanvullende documenten naar de zorgverzekeraar worden gestuurd zodat ze de vergoeding uit kunnen keren. Dryly speelt geen rol in het terugbetalen van de vergoeding.

Kan je een plaswekker bestellen zonder verwijzing van een arts?

Ja, de plaswekker kan worden besteld zonder verwijzing van de arts. Als je van plan bent de plaswekker te declareren uit het aanvullende pakket van je zorgverzekering, kan een doorverwijzing soms wel een voorwaarde zijn om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Hoe krijg ik geld terug van mijn verzekering?

Neem contact op met je verzekering om te zien hoe dit in zijn werking gaat. Meestal gaat dit via een declaratie-app waarbij soms aanvullende documenten worden gevraagd.

Mijn zorgverzekeraar keurt mijn factuur af

Adres- en facturatiegegevens

Wij kunnen dit wellicht voor je aanpassen. Noteer de juiste informatie en geef het aan ons door met het factuurnummer. 

Naam en geboortedatum van kind

Wij kunnen dit wellicht voor je aanpassen. Noteer de juiste informatie en geef het aan ons door met het factuurnummer. 

Er staat nergens ‘leverdatum’ op de factuur

Dit komt wel eens voor als de zorgverzekeraar streng naar onze facturen kijkt. Wij kunnen de factuur aanpassen. Graag ook factuurnummer toevoegen. 

Ik kom niet in aanmerking voor een vergoeding, wat nu?

Dat is vervelend. Wij doen ons best om de kosten van de Dryly® Plaswekker zo laag mogelijk te houden. Kijk gerust even rond op onze webshop. Al vanaf €179,- kan je samen jet je kind de plaswekkertraining beginnen!

Medisch professional

Ik ben een medisch professional en wil meer informatie over het product

U kunt contact opnemen met de klantenservice (klantenservice@dryly.com).

De Dryly website

Kan ik twee verschillende maten in een startpakket bestellen?

Op dit moment is het niet mogelijk twee verschillende maten te bestellen in één plaswekkerpakket. Er kan wel apart ondergoed bij worden besteld in een andere maat.

Waarom moet ik de naam van mijn kind en geboortedatum invullen?

Deze gegevens zijn van belang voor de zorgverzekering, als deze gegevens er niet op staan keren zij niet uit. Dryly hanteert de richtlijnen zoals gesteld in de AVG.

Is de Dryly plaswekker ook beschikbaar in het buitenland waar geen betaalmethodes voor zijn?

Noteer wat de gewenste betaalwijze en land is. Wij zoeken dit graag verder uit. Neem contact op met de klantenservice.

Geen orderbevestiging ontvangen

Het kan zijn dat er bij het bestellen een verkeerd mailadres is genoteerd of dat onze mail bij de ongewenste post is gekomen. We kunnen dit controleren door te kijken welk e-mailadres in het klantensysteem staat. Neem contact op met de klantenservice.

Ik wil de plaswekker retourneren, hoe moet dit?

Als dit binnen de wettelijke bedenktijd  van 14 dagen is, is het mogelijk deze op eigen kosten te retourneren. Om het ondergoed te retoureneren moet deze uiteraard ongebruikt zijn. Het is wel belangrijk dat de Dryly klantenservice goedkeuring geeft. U kunt bellen met de klantenservice. Onze klantenservice geeft u vervolgens uitleg hoe de retourprocedure op te starten. Op de website kunt u ons retourformulier vinden. Deze dient u in te vullen en vervolgens uitgeprint bij het pakket toe te voegen.

Retouren procedure

Neem in het geval van een retour wens altijd contact op met de klantenservice. Wij onderzoeken dan wat er aan de hand is.  Als de Dryly plaswekker niet naar behoren werkt, valt dit onder de garantieregeling. Als er een probleem is dat onder de garantie valt, sturen wij je een retourlabel op zodat je het kostenloos kunt terugsturen. Belangrijk is om het retourformulier van de website mee te sturen.

Garantie

Dryly zet zich dagelijks in voor een goede kwaliteit van onze producten. Het kan voorkomen dat jouw Dryly plaswekker niet naar behoren werkt.

Dryly hanteert een garantietermijn voor elektronica van 6 maanden en voor het ondergoed van 3 maanden na ontvangst van de plaswekker door de koper. De garantie omvat fabricage- en/of materiaalfouten en defecten ontstaan door normaal gebruik. Dit is ter beoordeling van Dryly.

Uitgesloten is schade ontstaan door onzorgvuldig handelen of door het niet opvolgen van de instructies zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing. Er kan beroep worden gedaan op de garantieregeling bij vertoon van de factuur. De garantie vervalt indien er reparaties zijn gedaan door derden, indien de gebruiker een luier over de onderbroek met de zender heeft gedragen, indien de plaswekker is aangeschaft via een wederverkoper (bv marktplaats) en indien er waterschade heeft plaatsgevonden.

Werkt je plaswekker niet naar behoren meld je klacht dan bij onze klantenservice. Houd je factuur bij de hand.

Meer dan 20.000 kinderen zijn via Dryly’s aanpak binnen 8 weken zindelijk geworden!

Andere vragen?

Zijn er andere vragen die momenteel niet in onze veelgestelde vragen opgenomen zijn? Neem dan even contact met ons op.