Veelgestelde vragen (FAQ)
Dryly® hecht veel waarde aan de klanttevredenheid, daarom staan wij altijd open voor feedback om onze service en de Dryly® Plaswekker verder te optimaliseren.
Door nauw in contact te staan met onze klanten proberen wij continu te innoveren met onze oplossingen tegen bedplassen. Met behulp van jullie feedback en de data via de app krijgen wij steeds meer inzichten die het voor ons mogelijk maken om ons product steeds verder door te ontwikkelen en om antwoorden te geven op deze pagina op veelgestelde vragen.
Heb je een vraag over onze producten of loop je tijdens het gebruik van onze producten tegen vragen aan? Bekijk of je het antwoord kunt terugvinden op deze pagina of neem contact op met een van onze specialisten.
Onze FAQ (veelgestelde vragen)
Wij hebben de meest gestelde vragen van onze klanten verdeeld in een aantal categorieën. Bekijk deze hier:
- Bestellen en levering
- Algemeen
- De plaswekker
- Hoe koppel ik mijn Dryly plaswekker opnieuw?
- Het alarm (ontvanger/zender/app)
- Dryly plaswekker App
- Ontvanger
- Foutcodes
- Zender
- Broekjes
- Wizzu
- Matrasbeschermer
- Handleiding
- Zorgverzekeringen
- Medisch professional
- De Dryly website
Bestellen en levering
Zijn de prijzen op jullie website inclusief of exclusief BTW?
Alle prijzen op onze website worden weergegeven inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
Wat is de status van mijn bestelling?
Je ontvangt een track- en trace code via de mail wanneer je bestelling wordt verstuurd.
Daarmee kun je de verzendstatus van je bestelling inzien. Houd er wel rekening mee dat de track- en trace code pas update aan het einde van de dag, als de bestelling verstuurd wordt.
Worden er kosten in rekening gebracht voor de verzending?
Voor bestelling onder de € 50,- worden er verzendkosten in rekening gebracht. De kosten kunnen per land verschillen, dit kun je terugvinden op deze pagina.
Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?
Bestellingen vóór 16.00 uur worden dezelfde dag nog verwerkt en ontvang je doorgaans de volgende dag in huis.
Mijn Track and Trace zegt dat het pakketje geleverd is, maar ik heb niks ontvangen?
Vervelend om te horen! Helaas merken wij dat dit wel vaker voorkomt, zeker tijdens drukke periodes bij de bezorgdiensten. We vragen je graag om twee dagen extra af te wachten. Vaak zien we dat jouw pakketje alsnog geleverd wordt!
Ik heb de bezorger gemist. Wat nu?
Geen zorgen! Dit kan gebeuren, en dat weet de bezorgdienst ook.
Indien jij op jouw account specifieke bezorgvoorkeuren hebt ingevuld, zal de bezorgdienst dit opvolgen.
Is dit niet het geval? Dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk jouw pakketje afgeven bij een ophaalpunt bij jou in de buurt. Eventueel kunnen ze ook jouw pakketje afgeven bij je buren, daarnaast kan het zijn dat het pakketje de volgende dag opnieuw
geleverd wordt.
Zie je op jouw track & trace staan dat het pakketje retour gaat naar ons? Neem dan even contact op met onze klantenservice, en dan kijken we graag met je mee voor
een oplossing!
Algemeen
Welke oplossingen zijn er tegen bedplassen?
Er zijn meerdere oplossingen tegen bedplassen. Welke methode het beste bij je kind past hangt sterk af van wat de situatie is.
Plaswekkermethode
Deze methode wordt door huisartsen en specialisten het vaakst geadviseerd vanwege het langdurige effect. Meestal houdt bedplassen niet vanaf dag één op. Met de plaswekkermethode wordt de communicatie tussen de hersenen en de blaas getraind. De blaas leert op die manier het signaal van een volle blaas te herkennen. De plaswekker is een duurzame methode. Gemiddeld duurt de training twee tot max. drie maanden.
Medicatie
Het voordeel van medicatie is dat je direct effect hebt. De nieren worden ’s nachts afgeremd met het produceren van urine. Dit is handig als je kind op kamp gaat, of een slaapfeestje heeft. De medicatie doet verder niets aan het probleem. Als je ermee stopt, dan bestaat er een grote kans dat het bedplassen weer begint.
Wachten
Per jaar ervaart ongeveer 11 procent van bedplassende kinderen een ‘spontane genezing.’ De knop is omgegaan en de signalen worden ineens herkend. Deze methode raden we sterk af omdat het zelfbeeld van een kind ernstig aangetast kan worden. Kinderen die bedplassen gaan minder vaak uit logeren bij vriendjes en voelen zich erg beperkt door dit vervelende probleem.
Wanneer gebruik je een plaswekker?
Ruim 95 % van alle kinderen die last hebben van bedplassen, kunnen worden geholpen door de Dryly® Plaswekkermethode. Kinderen die een medisch probleem hebben, of recentelijk een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt raden wij aan om eerst langs de huisarts te gaan.
Wij merken dat het meestal erg lang duurt om via de huisarts door te worden verwezen naar een specialist. Omdat de plaswekkermethode geen bijeffecten heeft, raden wij aan om het gewoon eens te proberen. De kans is groot dat de plaswekker je kind enorm helpt, daarnaast bestaat de kans ook dat deze helemaal of gedeeltelijk vergoed worden door je zorgverzekeraar waardoor je dus misschien zelfs kosteloos kunt werken aan droge nachten!
Vanaf welke leeftijd kan de plaswekkermethode worden gebruikt?
Vanaf 4 jaar is de plaswekker een goede oplossing tegen nachtelijk bedplassen. Het kind is dan oud genoeg om signalen te trainen die van de blaas naar de hersenen gaan. Jonger kan ook wel, maar dan zal het waarschijnlijk langer duren voordat het kind droog is doordat de hersenen van het kind nog niet goed genoeg ontwikkeld zijn om alle signalen te herkennen.
Hoelang duurt de plaswekkertraining?
Gemiddeld zijn kinderen drie maanden na gebruik van de plaswekker droog. Ieder kind dat in zijn of haar bed plast is anders en dat zie je ook terug in de behandeltijden. Het ene kind raakt er meteen gewend aan en stopt snel met bedplassen, bij het andere kind zit het probleem wat dieper waardoor er meer tijd nodig is.
Volgens onderzoek duurt het gemiddeld 52 dagen voordat een kind 4 opvolgende weken niet in bed plast. Het ene kind is na 3 weken al droog, en de andere na 4 maanden.
Met behulp van de Dryly® plaswekker is 93% van de kinderen binnen 8 weken droog!
Mijn kind boekt geen vooruitgang, wat nu?
Vooruitgang is al als je kindje ’s nachts minder ongelukjes heeft dan in het begin. Ieder kind is anders dus zal het verloop ook bij iedereen weer anders zijn. Belangrijk is om bij jezelf na te gaan of jullie de geadviseerde procedures volgen.
Deze drie punten zijn super belangrijk:
- 's Nachts mee opstaan met je kind. Dit zorgt voor gebroken nachten en is niet leuk, maar wel cruciaal voor het slagen van de plaswekkermethode.
- Het geluid van het alarm een paar keer aan je kind laten horen voordat hij/zij gaat slapen. Dat kan in de Dryly® plaswekker app bij “naar bed.'' Zo weet je kind bij welk geluid hij wakker moet worden
- Complimentjes geven als het goed gaat, zo krijgt je kind nog meer motivatie om het bedplasprobleem op te lossen!
Is er een risico op een terugval?
Het gebeurt weleens dat een kind weer in bed begint te plassen nadat je gestopt bent met de plaswekkermethode. Dit kan gebeuren als je te vroeg bent
gestopt of als je kind bijvoorbeeld een periode met spanning ervaart. Nadat je kind droog is, dien je nog minimaal twee weken door te gaan met de plaswekkermethode.
Wij zien dat het relatief eenvoudig is om de controle over de blaas weer op de rails te krijgen als het al eens eerder gelukt is. Het gaat om volhouden en consequent zijn. Je kunt altijd contact opnemen met de klantenservice voor tips of een extra steuntje in de rug!
Wat zijn unieke voordelen van Dryly®?
Positiviteit
Wij weten uit eigen ervaring hoe vervelend bedplassen is voor zowel het kind als de ouders. Daarom hebben wij een unieke methode ontwikkeld gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen plaswekkermethode. Wizzu de pandabeer is er om je kind te steunen en het onderwerp wat luchtiger te maken. Wizzu de Pandabeer neemt je kind mee op avontuur met spelletjes, een glimlach en een hoog knuffelgehalte!
Het streven moet zijn om samen met je kind te werken aan droge nachten. De steun van de ouders is cruciaal bij de plaswekkermethode.
Inzicht
Als ouder kom je er vaak pas in de ochtend achter dat je kind een ongelukje heeft gehad. Veel kinderen schamen zich en vertellen het niet waardoor je er zelfs soms pas de volgende avond achter komt!
Door middel van onze handige mobiele applicatie krijg je direct een signaal op je telefoon als er een ongelukje gebeurt. Deze informatie kun je dan ook delen met je huisarts zodat er direct goed inzicht is in het bedplasgedrag van je kind. Dat kan je zo een paar huisarts bezoekjes schelen!
Hoe werkt de Dryly® plaswekker?
Een Dryly® plaswekker bestaat uit een mobiele app, een zender, een ontvanger, sensorondergoed en Wizzu de panda. Bij het Superhero pakket zit ook een 100% waterdichte matrasbeschermer.
Als het tijd is om naar bed te gaan, dan trekt je kind het Dryly® ondergoed aan waar de zender aan vastgeklikt wordt. De ontvanger gaat in de rug van Wizzu, zo lijkt het alsof Wizzu zelf je kindje wakker maakt. Wizzu de pandabeer leg je naast het bed van je kind. Niet in bed!! (Omdat je kind echt wakker moet worden).
Zodra er wordt geplast geeft de zender (die vastgeklikt zit op het ondergoed) dit door aan de ontvanger en gaat het alarm in Wizzu af. Hierdoor wordt je
kind meteen wakker! Wizzu krijg je uit door de zender uit het broekje te halen,
zo geeft deze geen signalen meer af aan de ontvanger. Hierna schud je Wizzu 8-12x
heen en weer waarna de ontvanger stopt met rinkelen. Doordat het alarm bij de
eerste druppel afgaat, leert je kind (onbewust) het signaal van een volle blaas
te herkennen. Als je kind wakker wordt, dan moet hij/zij meteen naar de WC om
uit te plassen. Eenmaal terug doet je kind een schoon broekje aan met de zender
erop en begint de procedure opnieuw.
Het is belangrijk om voordat je kind naar bed gaat het alarm te laten horen, zo weet je kind waar hij/zij wakker van moet worden.
Naast het maken van geluid, stuurt de ontvanger in Wizzu ook een berichtje via het Wi-Fi netwerk naar de mobiele applicatie van de ouders. De ouders zijn meteen op de hoogte en kunnen hun kind laten uitplassen en indien nodig een ander broekje aan laten trekken. De steun van de ouders is cruciaal voor de plaswekkermethode.
Kan één plaswekker voor twee kinderen worden gebruikt?
Een plaswekker kan voor één kind tegelijkertijd worden gebruikt. Het is wél mogelijk om twee kinderen met de Dryly® plaswekker tegelijkertijd op één app aan te sluiten.
Kan je meerdere plaswekkers in de app zetten?
Je kunt meerdere kinderen uit één gezin op je Dryly plaswekker app aansluiten. Op één account kun je meerdere kinderen uit een gezin aanmaken en beheren. Het is niet mogelijk om een kind toe te voegen die aan een ander account gekoppeld is.
Wat zit er in het startpakket?
Jij bestelt het Dryly® Startpakket, wij zorgen ervoor dat het een feestje wordt! Met deze set ben je helemaal klaar om samen met je kind op een positieve manier met bedplassen aan de slag te gaan.
In het pakket zit één hele vriendelijke pandabeer, Wizzu. Hij is het vriendje van alle kinderen en zit vol innovatieve snufjes. Hiernaast ontvang je twee, drie of vier broekjes afhankelijk van het gekozen pakket. In het plaswekkerbroekje zitten sensordraadjes die vocht detecteren. We hebben broekjes met coole kleuren en broekjes voor situaties waar meer discretie gewenst is. Op dit ondergoed kan de Dryly® Zender worden vastgezet die een signaaltje naar Wizzu stuurt als er een ongelukje gebeurt. Wizzu zorgt met geluid dat je kind wakker wordt en stuurt meteen via het Wi-Fi netwerk een alarm naar de mobiele applicatie van de ouders. Het Superhero plaswekkerpakket bevat daarnaast een waterdichte matrasbeschermer waardoor het beddengoed droog blijft en je kindje snel weer kan gaan slapen!
In het startpakket zit:
- 2, 3 of 4 Dryly® Broekjes
- Dryly® panda knuffel (wizzu)
- Dryly® Ontvanger
- Dryly® Zender
- Dryly® Handleiding
- Waterdichte matrasbeschermer (Bij aankoop Superhero pakket)
- Mobiele applicatie voor iOS en Android
De plaswekker
Mijn kindje draait veel in de nacht, blijft alles dan goed zitten?
Op het Dryly plaswekker ondergoed zitten speciale drukknopen met extra goede grip. Hierdoor blijft de zender ook 's nachts goed in het ondergoed zitten.
De zender blijft ’s nachts niet goed op het broekje zitten, wat nu?
Probeer de zender goed op het ondergoed te drukken en trek even aan de zender als test. Als de zender niet blijft zitten, dan kun je er altijd een Dryly® sensorbroekje overheen doen. Zo blijft de zender goed zitten in alle gevallen, ook als je kindje veel draait tijdens het slapen!
Mijn kind gaat uit logeren, kan de plaswekker dan mee?
Ja, de plaswekker kan mee en werkt ook als deze niet met een wifi is verbonden. Dit is de ‘offlinemode.’ Het alarm blijft werken, maar er worden geen berichtjes naar de Dryly® plaswekker app gestuurd.
Kan de plaswekker ook overdag gebruikt worden?
De plaswekker kan in principe ook overdag gebruikt worden. Het is wel van belang dat de ontvanger binnen het bereik van de zender is, dit is ongeveer 10 meter.
Kan er een luier/plasbroekje over het Dryly® ondergoed gebruikt worden?
Nee, dit gaat in tegen de plaswekkermethode. Het is niet de bedoeling om luiers te gebruiken tijdens de plaswekkertraining. Natuurlijk begrijpen wij dat het
verleidelijk is om het bed schoon te houden om snel weer door te kunnen, in dat geval kun je er een extra Dryly® broekje overheen doen. Daarnaast zijn de Dryly® matrasbeschermers 100% waterdicht en zo kun je het bed alsnog schoonhouden!
Moet mijn kind echt wakker worden als het alarm afgaat?
Het is echt belangrijk dat je kind helemaal wakker is als hij/zij gaat plassen ’s nachts. Dus niet slaapdronken naar de WC brengen. Een goede manier om dit te testen is door een codewoord af te spreken of een rekensommetje te laten doen. Ook de dag achteraf kan je kijken of het toiletbezoekje wordt herinnerd.
Ik maak mijn kind altijd wakker om hem/haar te laten plassen door de nacht heen om een ongelukje te voorkomen, wat nu?
Dit hangt erg af van de situatie. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je kind op een positieve manier op avontuur moet naar droge nachten. Als je kind drie keer per nacht in bed plast, kan het een goed idee zijn om preventief een toiletbezoek te organiseren zodat het alarm maar een of twee keer in een nacht afgaat.
Mijn kind heeft een terugval, wat nu?
Een terugval is heel normaal en gebeurt vaak bij kinderen die al eventjes droog zijn of in een stijgende lijn zitten. Vertel je kind dat het helemaal niet zo gek is en
dat jullie er weer samen tegenaan gaan. Houd in je achterhoofd dat andere oorzaken als een blaasontsteking ook een oorzaak kan zijn.
Het is altijd slim om contact op te nemen met je huisarts als de terugval wat langer duurt.
Als je traint met de plaswekkermethode, is het belangrijk dat je traint totdat je 14 achtereenvolgende droge nachten hebt.
Hoe koppel ik mijn Dryly plaswekker opnieuw?
Hoe koppel ik mijn Dryly Plaswekker opnieuw?
Als je kind terugkomt van een logeerpartij of bijvoorbeeld op vakantie is geweest met de plaswekker dan moet je de Dryly plaswekker weer aan de Dryly app koppelen. Dit kun doen door onderstaand stappenplan te volgen:
1. Voer ‘’Reset 1’’ uit. Dit doe je als volgt: Zorg dat de set aanstaat met de zender naast de ontvanger. Druk de zwarte button van de ontvanger gedurende minimaal 20 seconden in. Als dat je hierna de knop loslaat, dan hoor je “Transmitter out of range.'' Hiermee reset je de set naar de fabrieksinstellingen (De wifi & bluetooth gegevens worden gewist).
2. Hierna dien je de zender en de ontvanger weer opnieuw te koppelen. Dit doe je door de zender bovenop de ontvanger samen voor 01:30 minuut op te laden. Hierna hoor je ‘’transmitter connected’’ wat het signaal is dat de zender weer met de ontvanger is verbonden. Als de zender weer met de ontvanger verbonden is, dan kun je de set opnieuw met de app koppelen.
3. De set koppel je opnieuw aan de app door via het hamburgermenu linksboven op ‘’Mijn Wizzu’’ te drukken. Wanneer je hierop drukt kom je op het scherm waar je actieve Wizzu’s staan. Staan je zender & ontvanger er nog in? Klik hier dan op en verwijder de actieve zender & ontvanger uit de app (alle gegevens blijven opgeslagen op het kind profiel). Nu staat er ‘’geen ontvangers gevonden’’ en kan de set opnieuw met de app gekoppeld worden.
4. Druk nu op ‘’Wizzu koppelen’’ en selecteer het kind dat je opnieuw wilt koppelen. Selecteer ‘’Ontvanger Versie B’’ en klik daarna op volgende stap. Daarna volgt de ‘’Final Check’’ waar wordt gevraagd of je alles bij de hand hebt. Als je de Zender, Ontvanger en je wifi naam en wachtwoord bij de hand hebt, klik de schuifjes dan naar rechts. Let op! Zorg dat je het WiFi-wachtwoord bij de hand hebt dat je niet uit de app hoeft.
5. Je komt nu op de pagina met de drie laatste stappen, haal de oplader uit je set en leg de zender naast de ontvanger. Druk eenmaal op de zwarte knop, je hoort nu een startgeluid. Druk daarna op ‘’Volgende stap’’ en ‘’Verbind met Wizzu.’’
De laatste stappen in de app verschillen op Apple en Android, onderstaand zijn de stappen voor beide soorten telefoons:
iOS: Je krijgt een pop-up melding, druk hier op ‘’verbind’’, en wacht tot je een lijst ziet met alle wifi netwerken in de buurt. Selecteer je thuisnetwerk en voer het WiFi-Wachtwoord in zonder dat je de app verlaat. Hierna zul je confetti zien en is de koppeling met de app gelukt!
Android: Wanneer je op ‘’Verbind met Wizzu’’ hebt gedrukt krijg je onderin ook een pop-up melding. Druk hier op ‘’Wizzu’’ hierna krijg je een lijst met thuisnetwerken te zien. Selecteer je thuisnetwerk en voer het WiFi-Wachtwoord in zonder dat je de app verlaat. Hierna krijg je nog één pop-up melding. Druk dan op ‘’Wifi-instellingen’’ en daarna direct op ‘’Gereed’’
Je bent nu gekoppeld met de app! Mocht je ergens vastlopen, neem dan contact met klantenservice@dryly.com of telefonisch via (085) 106 03 77.
Het alarm (ontvanger/zender/app)
Mijn kind wordt niet wakker van het geluid van de ontvanger
Kinderen die in hun bed plassen zijn over het algemeen diepe slapers. Het kan gebeuren dat aan het begin van de plaswekkertraining jouw kindje niet wakker wordt. Het is belangrijk om te realiseren dat het een training is die drie maanden kan duren. Het heeft echt de tijd nodig. Het is zeker niet raar als je kind er in het begin niet wakker van wordt, vooral de eerste twee weken kunnen erg intensief zijn.
Wat heel belangrijk is om te doen is om je kindje voor het slapen gaan het alarm van Wizzu (de ontvanger) te laten horen. Dit kun je doen door op het ‘naar bed’ (blauwe balk) menu van de app te drukken en dan je kindje te selecteren. Dan kom je in het menu ‘slapen’ waar in de bovenste balk ‘Speel het alarmgeluid van Wizzu af’ staat. Door op het ‘play’ knopje te drukken
komt het geluid van Wizzu uit je telefoon.
Als je dit geluid een paar keer voor het slapen gaan laat horen is de kans groot dat je kindje er ’s nachts wakker van wordt. Dit heeft wel echt 1 à 2 weken de tijd nodig.
Twee tips om in de plaswekkertraining te gebruiken indien je nog geen resultaten ziet:
1. Haal de ontvanger uit Wizzu (De pandabeer) zo is het geluid wat harder, dit kan voor sommige diepslapende kinderen een groot verschil maken.
2. Maak je kind eerst goed wakker en laat hem/haar zelf de zender uit het broekje halen en schudden met Wizzu. Zo leert je kind om de handelingen te associëren met het bedplassen.
Het alarm van de ontvanger is niet afgegaan, ook het alarm in de app niet.
De oorzaak van dit probleem kan aan meerdere onderdelen liggen, daarom gaan we ze allemaal af.
Is het ongelukje wel in de Dryly app binnengekomen?
- Nee, naar volgende check
- Ja
- Schakel de ontvanger aan en uit. Bij het aanzetten van de ontvanger wordt er een startmelding afgespeeld.
- Als er geen startmelding volgt of bij de melding “lage batterij spanning”, laad de ontvanger 3 uur op. (Check de batterijspanning in de mobiele app onder het kopje ‘mijn Wizzu).'
- Zet de set weer aan en wacht 15 seconden op de melding: ”Wizzu succesfully connected”.
- Doe een test door een metalen oppervlak (lepel of mes) op de twee drukknopen van de zender te leggen en wacht of de ontvanger afgaat. Als het goed is gaat het alarm nu af.
- Wordt er nog steeds geen geluid afgespeeld en is de ontvanger wel opgeladen, dan is er iets mis met de ontvanger, neem in dit geval contact op met de klantenservice.
- Check of je toestemming op de telefoon hebt gegeven om notificaties van Dryly® te ontvangen met urgente prioriteit en check ook altijd of het geluid van de app aan staat (en niet gedeactiveerd in instellingen) en de juiste ontvanger geregistreerd is
- Check of je telefoon niet op “niet storen” staat of je toestemming op de telefoon hebt gegeven om notificaties van Dryly® te ontvangen met urgente prioriteit
Android:
- Ga in je telefoon naar Instellingen > Geluid of geluiden en trillen. Ga naar “Niet storen.” Als deze optie niet in beeld staat, veeg je eerst naar beneden. Kijk bij “nu inschakelen” of deze functie uit staat.
- Ga naar je notificatie instellingen, zoek de Dryly® app op en check of alle vinkjes zijn ingeschakeld.
- Check of er geen apps van partijen staan geïnstalleerd die eventuele notificaties altijd stil houden.
iOS:
- Ga naar Instellingen en druk op ‘niet storen/focus’, dan zie je daar op welk tijdstip de ‘niet storen’ modus aangaat.
- Uiteraard moet ook je stilte modus uitstaan (knop aan de linker zijkant van je telefoon).
- De Dryly® app heeft ook toestemmingen gevraagd voor urgente notificaties. Heeft de app dat niet gedaan? Ga naar “instellingen” op je telefoon en vervolgens naar Dryly®. Ga naar berichtgeving. Check of het volgende op aan staat: “sta kritieke meldingen toe, “sta berichtgeving toe”, “geluiden” en “badges.''
- Ga in de Dryly app naar ‘Instellingen’. Kijk of het ‘Alle app-alarmen stil?’ vakje staat aangevinkt (naar links). Zet ook het “alarm volume” op voldoende.
- Ga in de Dryly app naar ‘Mijn Wizzu’, staat de juiste ontvanger geregistreerd? Check in de app bij ‘ mijn account’ of wel in het juiste account is ingelogd.
Het ongelukje heeft niet voor een alarm gezorgd en ook niet voor een melding in de app. Doorloop de volgende stappen
- Check eerste of de ontvanger werkt en of de notificatie zichtbaar is in het berichten centrum van de Dryly® app.
- Schakel de ontvanger uit en daarna weer aan. Bij het aanzetten van de ontvanger wordt er een startmelding afgespeeld.
- Als er geen startmelding volgt of bij de melding “lage batterij spanning”, laad de ontvanger 3 uur op. (Check de batterijspanning in de mobiele app onder het kopje ‘mijn Wizzu).'
- Doe een test door een metalen oppervlak (lepel of mes) op de zender te leggen en wacht of de ontvanger afgaat. Als het goed is gaat dan het alarm af.
- Wordt er nog steeds geen geluid afgespeeld en is de ontvanger wel opgeladen dan is er iets mis met de ontvanger, neem dan contact op met de klantenservice (085) 106 03 77
- Check het sensorbroekje als het alarm in de nacht toch niet af gaat.
Het alarm van de ontvanger gaat af, maar ik krijg geen alarmen binnen in mijn Dryly® app.
Dit kan aan meerdere aspecten liggen (WIFI, Internet, telefoon, ontvanger). Hieronder proberen we het stuk voor stuk uit te sluiten.
- Check of je toestemming op de telefoon hebt gegeven om notificaties van Dryly® te ontvangen met urgente prioriteit en check ook altijd of het geluid van de app aan staat (en niet gedeactiveerd in instellingen) en de juiste ontvanger geregistreerd is
- Check of je telefoon niet op “niet storen” staat en of je
toestemming hebt gegeven om notificaties van Dryly® te
ontvangen met urgente prioriteit
Android:
- Ga in je telefoon naar Instellingen > Geluid of geluiden en trillen. Ga naar “Niet storen.'' Als deze optie niet in beeld staat, veeg je eerst naar beneden. Kijk bij “nu inschakelen” of deze functie uitstaat.
- Ga naar je notificatie instellingen, zoek de Dryly® app op en check je of alle vinkjes zijn ingeschakeld.
- Check of er geen apps van partijen staan geïnstalleerd die eventuele notificaties stilhouden.
iOS:
- Ga naar Instellingen en druk op ‘niet storen/focus’, dan zie je daar op welk tijdstip de ‘niet storen’ modus aangaat.
- Uiteraard moet ook je stille modus uitstaan (knop aan de linker zijkant van je telefoon).
- De Dryly® app heeft ook toestemmingen gevraagd voor urgente notificaties. Heeft de app dat niet gedaan? Ga naar “instellingen” op je telefoon en vervolgens naar Dryly®. Ga naar berichtgeving. Check of het volgende op aan staat: “sta kritieke meldingen toe, “sta berichtgeving toe”, “geluiden” en “badges.''
- Ga in de Dryly® app naar ‘Instellingen’. Kijk of het ‘Alle app-alarmen stil?’ vakje staat aangevinkt (naar links). Zet ook het “alarm volume” op voldoende.
- Ga in de Dryly® app naar ‘Mijn Wizzu’, staat de juiste ontvanger geregistreerd? Check in de app bij ‘ mijn account’ of wel in het juiste account is ingelogd.
Check ook of de datum bij ‘’Laatst gezien’’ actueel is (maximaal 60 minuten). Als dit ouder is kan Wizzu problemen hebben met verbinden met je WiFi en ligt het niet aan je telefoon. Heeft jouw thuisnetwerk een vaste lease voor IP-adressen of staat DHCP-modus uit? Dan krijgt Wizzu geen internetverbindingen. Wijzig dan de instellingen op je netwerk.
- Als na deze checks nog niet duidelijk is waar het precies verkeerd gaat, kan je onderstaande test nog uitvoeren.
Het alarm van de ontvanger gaat af, maar het alarm komt met een vertraging (>1min binnen)
Veel telefoons hebben ’s nachts een ‘’niet storen’’ modus aanstaan waardoor meldingen worden tegengehouden. De gedachte hierachter is dat de gebruiker zo rust heeft. In dit geval is dat niet zo handig want je wilt graag wakker worden op het moment dat je kind plast. Je kunt dit uitzetten door de ‘’niet storen’’ modus uit te zetten. Bij Android gaat dit anders dan bij iOS/Apple.
Android
- Ga in je telefoon naar Instellingen > Geluid of geluiden en trillen. Ga naar “Niet storen.” Als deze optie niet in beeld staat, veeg je eerst naar beneden. Kijk bij “nu inschakelen” of deze functie uitstaat.
- Ga naar je notificatie instellingen, zoek de Dryly® app op en check of alle vinkjes zijn ingeschakeld.
- Check of er geen apps van partijen staan geïnstalleerd die eventuele notificaties altijd stilhouden.
iOS:
- Ga naar Instellingen en druk op ‘niet storen/focus’, dan zie je daar op welk tijdstip de ‘niet storen’ modus aangaat.
- De Dryly® app heeft ook toestemmingen gevraagd voor urgente notificaties. Heeft de app dat niet gedaan? Ga naar “instellingen” op je telefoon en vervolgens naar Dryly®. Ga naar berichtgeving. Check of het volgende op aan staat: “sta kritieke meldingen toe, “sta berichtgeving toe”, “geluiden” en “badges.''
- Probeer een avond zonder verbinding met het wifinetwerk. Het wil nog weleens voorkomen dat de verbinding actiever is als het toestel niet op wifi zit.
- Een mogelijke oplossing kan ook zijn om de Dryly® app op een tablet/ander toestel te installeren. Zo kan worden bepaald of het probleem gerelateerd is aan het toestel of aan een ander probleem.
- Controleer of je WIFI router een constante en stabiele internet verbinding heeft en of de tijdzones van dit apparaat goed zijn. Soms zijn WIFI netwerken zo zwak dat Wizzu zijn verbinding verliest en soms weer kan oppakken. Zorg voor voldoende kwaliteit WIFI-dekking op plekken waar je de zender neerzet. Een handige tip is om Wizzu in te stellen op de plek waar hij komt te staan (meestal bij het nachtkastje).
Het alarm gaat af terwijl er geen ongelukje is
Het kan weleens gebeuren dat er een productiefout in het broekje zit waardoor de twee draadjes te dicht op elkaar zitten, hierdoor stuurt de zender automatisch een signaal naar de ontvanger terwijl er geen ongelukje is. Hierdoor denkt de zender dat het circuit gesloten is, wat een ‘ongelukje’ betekent.
- Druk de zender op het broekje, zet het systeem aan zoals gebruikelijk. Knijp in het broekje; als het alarm afgaat neem dan contact op met de klantenservice. Dit betekent dat er een productiefoutje in het broekje zit.
- Als bovenstaande goed werkt en er dus geen alarm afgaat zijn er twee mogelijkheden:
- Om de volgende keer sneller tot een goede diagnose te komen, kun je het ‘verdachte’ ondergoed een uniek kenmerk geven zodat bij herhaling van hetzelfde probleem er overgegaan kan worden tot een vervanging onder garantie. Neem dan contact op met de klantenservice.
Dryly® plaswekker App
Verbruikt de Dryly® app veel mobiele data?
De Dryly app is een type app dat extreem weinig internetbandbreedte gebruikt. Dit komt doordat er enkel waardes op worden gehaald vanuit de server.
Kan ik de Dryly® plaswekker zonder WIFI gebruiken?
Jazeker! Ook als je kind bijvoorbeeld gaat logeren, Wizzu kan dan gewoon mee! Wizzu stuurt dan geen berichtje naar de mobiele applicatie, maar maakt je kind wel wakker om uit te plassen via Wizzu de pandabeer!
Dit werkt dus allemaal in de offline modus, deze werkt als volgt:
De offline modus is een speciale modus voor gezinnen die de plaswekker app niet
willen gebruiken of als het kindje buiten huis gaat slapen.
- Indien je al met de WiFi thuis verbonden bent, dan zet je de ontvanger aan door eenmaal op de zwarte knop te drukken (zorg ervoor dat de zender van de ontvanger af is).
- Houd de zwarte knop nu voor minimaal 20 seconden ingedrukt en laat deze daarna los. De set zal uitgaan. Zet de ontvanger weer aan, je hoort nu de melding ‘’Transmitter out of range.’’ De reset is nu succesvol gedaan.
- Klik de zender nu weer op de ontvanger en leg deze aan de lader (het lampje brandt). Na 1:30 minuut zegt de ontvanger ‘’transmitter connected.’’ De zender is nu met de ontvanger verbonden.
- Haal hierna de ontvanger uit de lader én leg vervolgens de zender naast de ontvanger. Zet de ontvanger aan, na 5 minuten komt automatisch de melding ‘’Wizzu in offlinemode.’’
- Nu staat de set in offline-mode en kun je starten met de training. Gebruik je de set later weer? Zet deze aan en wacht weer 5 minuten op de melding ‘’Wizzu in offlinemode.’’ Je kunt weer starten met de training.
Als Wizzu eenmaal terug is op zijn vertrouwde netwerk, dan werkt hij meteen je kalender bij met droge en natte nachten die hij offline heeft gemaakt.
Het lukt niet om Wizzu met de WIFI te verbinden, wat nu?
Dit kan een aantal oorzaken hebben. Ten eerste is het belangrijk dat je de ontvanger voor het eerste gebruik 3 uur oplaadt, als de set niet goed is opgeladen dan kan het
zijn dat de verbinding niet gemaakt kan worden.
Ten tweede is de volgorde van de installatie stappen belangrijk. De stappen dienen in onderstaande volgorde te worden gedaan.
Heb je de Dryly® zender, ontvanger en wifi gegevens bij de hand? Zorg dat de ontvanger voor het eerste gebruik minimaal 3 uur is opgeladen. Download de app en maak een account aan. Vul de gegevens van je kind in.
- Ga naar mijn Wizzu en druk op Wizzu koppelen (blauwe knop)
- Selecteer het kindje waaraan je de Wizzu wilt koppelen
- Volg de stappen en druk op ik ben er klaar voor
- Check of je alles bij de hand hebt middels de app checklist.
- Druk op “Check, laten we starten”
- Lees de stappen rustig door
- Zet de ontvanger aan, staat deze al aan? Zet hem uit door 3 seconden op de zwarte knop te drukken en zet de ontvanger daarna weer aan door eenmaal op de zwarte knop te drukken. Het is belangrijk dat de ontvanger in de ‘’pairing mode’’ komt. Dat duurt ongeveer drie minuten, dus wacht even drie minuten
- Druk in de app op “Volgende stap”
- Druk in de app op “Verbind met Wizzu”
- Vraagt je telefoon of er met ''Wizzu'' verbonden moet worden? Druk dan op ''Verbind''
- Wacht even totdat je telefoon met het Wizzu wifinetwerk is gekoppeld
- Selecteer je thuisnetwerk
- Voer het wachtwoord van je thuisnetwerk in en druk op “Ok”
- Wacht totdat alles goed is ingesteld
- Als de ontvanger succesvol met het internet is verbonden, dan
geeft deze ‘’Wizzu is succesvol verbonden’’ aan.
Tenslotte altijd checken of de toestemmingsinstellingen rond “locatie” correct staan.
- Ga naar instellingen van je telefoon
- Ga naar de Dryly app
- Ga naar “locatie”
- Zorg dat het vinkje achter “altijd” staat
De Dryly® app heeft op iOS en Android deze permissie nodig om met lokale WiFi netwerken in je buurt te verbinden. Omdat tijdens het instellen Wizzu tijdelijk een WiFi
verbinding maakt met je telefoon en de Dryly® app is deze ‘’Altijd’’ permissie nodig tijdens dit proces.
Mijn telefoon verbindt niet automatisch met Wizzu in de app
Dit is bij Android telefoons sporadisch het geval. De app zal bij een 2e of 3e poging aanbieden dit handmatig te doen. De Android telefoon zal de gebruiker informeren dit zelf te doen. Met de knop verwijst deze dan naar de instellingen-app op je telefoon. Je drukt dan zelf in WiFi-instellingen het Dryly® Wifi netwerk aan en gaat daarna zelf direct
terug naar de app.
Kan ik de app op meerdere telefoons gebruiken?
Ja, je kan per telefoon een account aanmaken en deze uitnodigen met het toestel waar de plaswekker op staat geregistreerd.
Ga in de Dryly® app naar ‘instellingen’ en druk op ‘Ouder uitnodigen.’ Na het invullen van de naam en mail, wordt er een link gestuurd die de uitgenodigde partij kan openen. De ontvangende partij moet de Dryly® app wel al geïnstalleerd hebben.
Samengevat: Menu>>Instellingen>>Ouder uitnodigen.
Hoe nodig ik een gebruiker uit in de Dryly® app?
Het is mogelijk om een andere ouder, voogd of oppas (tijdelijk) toegang te geven tot de Dryly® app. De nieuwe gebruiker heeft inzicht in het dashboard en ontvangt het alarm op de Dryly® app. De nieuwe gebruiker heeft inzicht in het dashboard en ontvangt het alarm op de Dryly® app als er een ongelukje plaatsvindt. Dit kan handig zijn als je kind een nachtje ergens anders slaapt, een oppas een avondje op je kind let, of bij een situatie met gescheiden ouders.
Let op:
- De uitgenodigde gebruiker heeft volledig inzicht in het dashboard van het kind.
- Kinderen uit een ander gezin die al op het account staan van de gebruiker die de uitnodiging accepteert, worden verwijderd!
- Je kan in ‘Instellingen’ de toegang ontzeggen door het schuifje achter de naam op grijs te zetten.
Uitnodiging versturen:
Ga in de Dryly® app naar ‘instellingen’ en druk op ‘ouder uitnodigen.’ Na het invullen van de naam en mail wordt er een link gestuurd die de uitgenodigde partij kan openen. De ontvangende partij moet de Dryly® app wel al geïnstalleerd hebben en een account aangemaakt hebben.
Samengevat: Menu>>Instellingen>>Ouder uitnodigen.
De verstuurde uitnodigingslink doet het niet meer
Waarschijnlijk is er al een keer op de link gedrukt en is deze niet meer geldig.
- Zorg dat de uitgenodigde persoon een eigen account heeft aangemaakt en is ingelogd in de Dryly® app.
- Laat de uitgenodigde persoon op het toestel waar de Dryly® app op is geïnstalleerd, op de link drukken die per mail is verstuurd. Het handigste is om eerst de Dryly® app te installeren als je uitgenodigd bent en een account te maken en daarna pas de uitnodigingslink te gebruiken.
Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen in de Dryly® app?
In de app hebben wij het mogelijk gemaakt om het wachtwoord te wijzigen van je Dryly® plaswekker app account. Heb je via de Facebookfunctie een account aangemaakt? Dan is het niet mogelijk je wachtwoord aan te passen. Je kunt in de Dryly® mobiele app niet het wachtwoord van je Dryly® webshop-account aanpassen.
Open de Dryly® mobiele app, druk op het hamburgermenu linksboven, ga naar ‘Mijn account’, druk op ‘Wachtwoord wijzigen’, voer het nieuwe wachtwoord in, druk op ‘ok’; je hebt je wachtwoord succesvol gewijzigd.
Samengevat: Menu>>Mijn account>> Wachtwoord wijzigen.
Hoe zet ik de app over naar mijn nieuwe telefoon?
- Installeer de Dryly® plaswekker app op je nieuwe toestel.
- Log in met je accountgegevens.
- Je hebt weer toegang tot je account.
Hoe kan ik de naam van een ouder wijzigen in de Dryly® app?
Het kan gebeuren dat je per ongeluk je naam verkeerd hebt getypt bij het registeren. In de app kan dit eenvoudig worden aangepast.
Ga naar het hamburgermenu van de app, druk op ‘mijn account’, druk op je eigen naam om deze te wijzigen.
Samengevat: Menu>>Mijn account>>Je naam>>wijzigen.
Hoe kan ik de naam van een kind wijzigen in de Dryly® app?
Het kan gebeuren dat je per ongeluk de naam van je kind verkeerd hebt getypt bij het
registeren. In de app kan dit eenvoudig worden aangepast.
Ga naar het hamburgermenu van de app, vervolgens druk je op ‘mijn kids.’ Je ziet dan de naam van je kind, druk daarop en kies voor ’naam wijzigen.’
Samengevat: Menu>>Mijn kids>>Naam kind>>Naam wijzigen.
Hoe kan ik een kind verwijderen in de Dryly® app?
Een kind verwijderen is soms handig als je kind geen gebruik meer maakt van de Dryly® plaswekker of wanneer er per ongeluk een extra kind is aangemaakt.
Let op: door het verwijderen van een kind, gaat alle geschiedenis verloren en kan je geen statistieken meer zien. Als je eenmaal een kind hebt verwijderd, kan je dit niet ongedaan maken.
Een kind verwijderen gaat als volgt; druk op het hamburgermenu in de app, druk op instellingen, druk op de naam van je kind en kies voor ‘kind verwijderen.'
Samengevat: Menu>>Instellingen>> Naam kind>> Verwijderen.
Hoe kan ik de ontvanger/Wizzu verwijderen in de Dryly® app?
Soms kan het voorkomen dat je de ontvanger uit de Dryly® app wenst te verwijderen, bijvoorbeeld als je de ontvanger op een nieuw wifinetwerk wil installeren of als je een nieuwe ontvanger aan je kind wilt koppelen.
Let op; door de ontvanger te verwijderen, krijg je geen bericht op je smartphone als je kind een ongelukje heeft. De ontvanger blijft wel een alarmgeluid maken als je kind een ongelukje heeft en de ontvanger aan staat.
Druk op het hamburgermenu van de Dryly® app, druk vervolgens op ‘mijn Wizzu’, druk op de balk waarin je de zender en de ontvanger zichtbaar zijn; er komt dan een menu naar boven waar je kunt kiezen voor ‘verwijderen Wizzu.’
Samengevat: Menu>>Mijn Wizzu>>Zender en ontvanger>>Verwijder Wizzu.
Hoe kan ik valse meldingen uit de app verwijderen?
In het dashboard van je kindje met een gekoppelde Dryly plaswekker kun je eventueel test meldingen verwijderen of gemiste alarmen handmatig toevoegen. Het verwijderen van een melding doe je door een dag in de agenda te kiezen, je krijgt dan eerst een overzicht van de alarmen op die dag. Achter het alarm staat een prullenbakje waar je de melding/alarm mee kan verwijderen.
Hoe kan ik de taal aanpassen?
De taal van de app staat automatisch in dezelfde taal als je telefoon. Als de telefoon niet in het Nederlands, Engels of Frans wordt ingesteld gaat deze automatisch naar het Engels. De taal van Wizzu/ontvanger is niet aan te passen.
Hoe zet ik de Dryly® app op stil?
In de Dryly® app heb je de mogelijkheid om geen alarm te ontvangen als je kind een ongelukje heeft gehad. Als je “Alle app-alarmen stil” aanvinkt, gaat het alarm niet meer af op het toestel waarmee je bent ingelogd.
Samengevat: Menu>>Instellingen>>Alle app alarmen op stil.
Hoe zet ik het Dryly® app alarm zachter?
Als u het geluid van het alarm in de app zachter wilt zetten moet u dit iedere keer als het “naar bed” ritueel is afgerond doen. De app zet namelijk het volume op maximaal na het “naar bed” ritueel. Dit kan door bij instellingen het bolletje bij “Alarm Volume” naar links te bewegen.
Menu>>Instellingen>>Alarm volume (na ieder “naar bed” ritueel)
Het alarm gaat 3x achter elkaar af met 1 minuut tussenpozen
Als je een alarm via de pushnotificatie op je toestel krijgt, kun je hierop drukken. Door hierop te drukken geef je door dat je het alarm hebt gezien. Het alarm wordt
dan op de server uitgezet. Als je niet op de pushnotificatie drukt, krijg je twee keer om de minuut een nieuwe pushnotificatie. Je moet de app dus openen als je de notificatie krijgt, dit zet automatisch het alarm uit.
Ook als je te lang wacht met het openen van de pushnotificatie of het uitschudden van de ontvanger in Wizzu de pandabeer krijg je een nieuwe pushnotificatie.
De melding in de app komt veel later dan dat Wizzu afgaat
De koppeling tussen Wizzu en de zender is direct via bluetooth. Nadat de zender een bericht naar de ontvanger stuurt, stuurt de ontvanger vervolgens via het internet een geanonimiseerde melding van het alarm naar de beveiligde server en deze zendt
weer een melding naar de app. De gemiddelde verwerkingstijd is tussen de 2- en 3 seconden maar het kan even duren voordat de telefoon dit verwerkt. Eventuele
langere vertragingen komen vaak door slecht internet, instabiele
WIFI-verbinding of een telefoon in energie bespaarmodus.
’s Nachts komen de meldingen met veel vertraging door in de app
Veel telefoons hebben ’s nachts een nachtmodus aan waardoor meldingen worden tegengehouden. De gedachte hierachter is dat de gebruiker dan rust heeft. In dit geval is dat niet zo handig want je wilt graag wakker worden op het moment dat je kind plast. Je kunt dit uitzetten door de nachtmodus uit te zetten. Bij Android gaat dit anders dan bij iOS/Apple.
Android
- ga in je telefoon naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Kijk of de ‘Night Shift’ aanstaat.
- ga naar je notificatie instellingen, zoek de Dryly® app op en check of alle vinkjes zijn ingeschakeld.
- check of er geen apps van partijen staan geïnstalleerd die eventuele notificaties altijd stil houden.
iOS:
- ga naar Instellingen en druk op ‘niet storen/focus’, dan zie je daar op welk tijdstip de ‘niet storen’ modus aangaat.
- De Dryly® app heeft
ook toestemmingen gevraagd voor urgente notificaties. Heeft de app dat niet gedaan? Ga naar “instellingen” op je telefoon en vervolgens naar Dryly®. Ga naar berichtgeving. Check of het volgende aan staat: “sta kritieke meldingen toe, “sta berichtgeving toe”, “geluiden” en “badges”. - Probeer een avond zonder verbinding met het wifinetwerk. Het wil nog weleens voorkomen dat de verbinding actiever is als het toestel niet op wifi zit.
- Een mogelijke oplossing kan ook zijn om de Dryly® app op een tablet/ander toestel te installeren. Zo kan worden bepaald of het probleem gerelateerd is aan het toestel of aan een ander probleem.
- Controleer of je WIFI-router een constante en stabiele internetverbinding heeft en of de tijdzones van dit apparaat goed zijn. Soms zijn WIFI-netwerken zo zwak dat Wizzu zijn verbinding verliest en soms weer kan oppakken. Zorg voor voldoende kwaliteit WIFI-dekking op plekken waar je de zender neerzet. Een handige tip is om Wizzu in te stellen op de plek waar hij komt te staan.
Hoe werkt het puntensysteem van de app?
Er zijn 3 manieren om punten te verdienen. Met deze punten kan je kindje gadgets kopen om Wizzu aan te kleden
· Bij aanvang van de training, als alles goed geïnstalleerd is krijgt je kind 75 punten
· Vooraf aan de nacht bij het afronden van de checklist, krijgt je kind 50 punten
· Voor ieder ongelukje tijdens de nacht krijgt je kind 20 punten
Bij Dryly® geloven we erin dat een ongelukje niet als negatief ervaren hoeft te worden. Bij ieder ongelukje leert je kind dat het bij de reis naar zindelijkheid hoort, daarom wordt dit beloond!
Ontvanger
Hoe laad ik de ontvanger op?
Je laadt de zender & ontvanger op met een USB-C oplader. Dit doe je door de zender op de ontvanger te klikken en deze vervolgens aan de oplader te leggen. De set dien je om de nacht, +/- 4 uur op te laden.
Hoe weet ik of de ontvanger oplaadt?
Je kunt aan het lampje van de ontvanger zien of de zender en de ontvanger aan het opladen zijn. Wanneer je de set oplaadt, kleurt het lampje rood. Als de ontvanger
helemaal is opgeladen dan kleurt het lampje groen.
Hoelang gaat de batterij van de ontvanger mee?
De ontvanger dien je overdag uit te zetten. Zo gaat de ontvanger twee nachten mee. We raden dan ook aan, om de ontvanger en zender om de dag op te laden. In de app kun je het batterijpercentage van de ontvanger zien.
Moet de ontvanger overdag aan of uit?
Om zeker te weten dat de ontvanger vol is in de nacht, dien je de ontvanger overdag uit te zetten.
Kan het geluid van de ontvanger harder of zachter?
Het geluid van de ontvanger kan worden aangepast, dit kan gedaan worden in verschillende standen. Hiervoor dient de set aan te staan. Je kan het geluid van de ontvanger aanpassen door een keer de zwarte button kort in te drukken.
De set begint altijd met een volume van 100%
1x drukken = 75%/ nogmaals drukken = 50%/ nogmaals drukken = stille modus/ nogmaals drukken = opnieuw 100%
Let op: druk de knop ongeveer 1 seconde in en zorg voor kleine tussenpauzes van 3 seconden voordat je nogmaals op de knop drukt om het volume aan te passen. Bij ieder nachtelijk ongelukje is het belangrijk om deze stappen opnieuw toe te passen, de ontvanger gaat automatisch naar 100% volume na een nachtelijk ongelukje.
In de stille modus gaat alleen de app af (en trilzender mocht je deze variant hebben). Handig voor discrete momenten zoals een logeerpartij!
Hoe zet ik de ontvanger aan?
Druk de zwarte button eenmaal in. Je hoort een geluidje, de ontvanger staat aan.
Als de zender en ontvanger nog niet met elkaar gekoppeld zijn, zal de ontvanger de foutcode out of range aangeven en daarna zichzelf weer uitschakelen. In dat geval dien je de zender op de ontvanger in de oplader te doen. De set zal dan
na ongeveer 01:30 minuut ‘’transmitter connected’’ uitspreken waarna je de set
kunt koppelen met de app.
Hoe zet ik de ontvanger uit?
Druk de button drie seconden in. Je ziet het lampje uitgaan, de ontvanger staat uit.
Lukt dit niet? Voer dan reset 2 uit (Zie onderstaande), zo zet je de ontvanger terug naar fabrieksinstellingen en zou de ontvanger weer volledig goed moeten staan. De ontvanger onthoudt zo alle gegevens en je account zal niet verloren gaan
Wat betekenen de verschillende kleuren lampjes?
Groen= 40-100% | Rood= 0-40%
Let op! Het lampje weergeeft alleen de batterij van de ontvanger. Om het precieze batterij percentage van zender & ontvanger te checken kun je in de app kijken.
Hoe voer ik reset 1 uit?
Zorg dat de set aanstaat met de zender van de ontvanger af. Druk de zwarte button van de ontvanger 20 seconden in. Na dit te doen hoor je “Transmitter out of range.'' Hiermee reset je de set terug naar de fabrieksinstellingen (Het wifi-netwerk de zender & app koppeling worden gewist).
Hierna dien je de zender en ontvanger weer opnieuw te pairen door 01:30 minuut op te laden waarna je weer ‘’transmitter connected’’ hoort en de zender weer met de ontvanger is verbonden. Als de zender weer met de ontvanger verbonden is, dan kun je de set opnieuw met de app koppelen.
Hoe voer ik reset 2 uit?
Druk met een speld of paperclip in het gaatje wat gemaakt is in de letter “D” van de ontvanger. Het lampje zal knipperen, hiermee zet je de ontvanger terug in fabrieksinstellingen. Je hoeft de set niet weer opnieuw te pairen d.m.v. reset 1.
Hoe zet ik de ontvanger in de stille modus?
Je zet de ontvanger aan door eenmaal op de zwarte button te drukken. Als de ontvanger aanstaat druk je driemaal op de zwarte button. Als je driemaal de button hebt ingedrukt, staat de ontvanger in stille modus. Daarbij is het wel belangrijk dat je de button ongeveer 1 seconde ingedrukt houdt met tussenpauzes van 3 seconden.
In de stille modus gaat alleen de app af (en trilzender mocht je deze variant hebben). Handig voor discrete momenten zoals een logeerpartij!
Foutcodes
Wanneer ik de ontvanger aanzet hoor ik direct ‘’transmitter out of range’’, wat nu?
Wanneer de zender nog geen verbinding heeft gemaakt met de ontvanger hoor je de melding ‘’transmitter out of range.’’ Dit betekent dat je de zender en de ontvanger nog niet gekoppeld hebt.
Oorzaak
Er kunnen twee oorzaken zijn voor dit probleem, de set hoort namelijk na 01:30 minuut aan de oplader de melding ‘’transmitter connected’’ uit te spreken. Als dit niet het geval is dan kan het te maken hebben met:
Opgeladen set
Bij eerste gebruik is het belangrijk om de set goed op te laden! Doe dit dan ook +/- 4 uur met de zender op de ontvanger. Doe je dit niet? Dan kan de set geen connectie met elkaar maken.
Defecte oplader
Als de zender geen verbinding maakt met de ontvanger, dan kan dit komen door een defecte oplader. Controleer of de oplader goed functioneert. Een niet-werkende oplader kan ervoor zorgen dat de verbinding tussen zender en ontvanger niet gevonden wordt. Test altijd een tweede oplader uit.
Oplossing
Als het probleem blijft aanhouden en je geen connectie kunt vinden tussen zender en ontvanger dan lijkt er iets in de ontvanger niet helemaal juist te verlopen. Neem in dit geval direct contact op met de Dryly® klantenservice.
Mijn plaswekker blijft afgaan in de nacht, wat nu?
Als de plaswekker ’s Nachts blijft alarmeren zonder duidelijke reden dan gaat er iets niet helemaal goed en is dat enorm vervelend! Dit kan een aantal redenen hebben:
De zender zit nog aan het broekje bevestigd
Wanneer je kind een nachtelijk ongelukje heeft is het natuurlijk belangrijk om zo snel mogelijk naar het toilet te lopen om uit te plassen. In deze snelle situaties wil je het alarm natuurlijk snel uitkrijgen maar wordt er weleens vergeten om de zender uit het broekje te halen en daarna te schudden met de ontvanger. Doordat de zender nog in contact is met het broekje blijven er impulsen van het natte broekje komen, zorg er daarom voor dat je de zender altijd uit het broekje haalt.
Vocht op de drukknopen van de zender
Aan het begin van een plaswekkertraining zien we dat er nog vaak grote nachtelijke ongelukjes gebeuren. In dat geval kan het weleens zijn dat er wat vocht op de twee drukknopen van de zender zit. Dep dit goed droog met een doekje en schudt daarna opnieuw met de ontvanger.
Reset 2
Druk met een speld of paperclip in het gaatje wat gemaakt is in de letter “D” van de ontvanger. Het lampje zal knipperen, hiermee zet je de ontvanger terug in fabrieksinstellingen. Het kan zijn dat er een storing in de ontvanger zit waardoor het alarm afblijft gaan. Doe hierna een metaaltest om te kijken of het alarm nu wel uitgaat met schudden. Een metaaltest doe je door een metalen voorwerp tegen de twee drukknopen van de zender aan te drukken zodat je een ongelukje simuleert.
Lukt het na deze drie stappen nog steeds niet om het alarm uit te krijgen, neem dan contact op met de Dryly® klantenservice.
Mijn plaswekker valt uit gedurende de nacht, wat nu?
Als de plaswekker ’s Nachts plotseling uitvalt kan dit duiden op een probleem met de batterij of verbinding. Het apparaat kan onvoldoende opgeladen zijn of er is een storing in de verbinding. Onderstaand zijn de oplossingen om dit te voorkomen:
Laadt de set goed op
De set moet om de dag goed opgeladen worden, doe dit dan ook +/- 4 uur om de dag. Als je dit niet doet en de accu van de ontvanger heeft een te laag batterijpercentage dan kan het zijn dat de accu uitvalt tijdens de nacht.
Verbinding tussen zender en ontvanger
De zender en ontvanger staan met elkaar in verbinding met een bluetooth verbinding. Deze verbinding is over het algemeen sterk en daarbij is het echt gemaakt om kinderen zelf uit bed te laten stappen. Het kan weleens zijn dat kinderen op de buik slapen of druk slapen waardoor het signaal wordt onderdrukt. Als dit langdurig het geval is dan proberen de zender en ontvanger elkaar te zoeken maar lukt dit soms niet omdat het lichaam het bluetooth signaal blokkeert. In dat geval adviseren wij om de ontvanger wat dichter bij het kind te zetten op heuphoogte. Zo is het signaal optimaal en zal de ontvanger niet meer uitvallen!
Mocht de set na beide oplossingen nog steeds uitvallen, neem dan contact op met de Dryly® klantenservice.
Wizzu is in de offline mode, wat nu?
Je krijgt deze melding automatisch na 5 minuten wanneer je nog niet met een WiFi-verbinding verbonden bent en dus ook niet met de app verbonden bent. Op deze manier kun je de plaswekker gebruiken wanneer je kind buitenshuis slaapt maar toch gewekt moet worden om uit te plassen.
Oorzaak
Deze foutcode kan meerdere oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende is dat je thuisnetwerk geen internetverbinding heeft. Een andere veel voorkomende oorzaak van deze melding zijn het gebruik van ‘wifi extenders’. In veel huishoudens worden deze gebruikt om het wifisignaal te versterken zodat er ook bereik in de kelder of zolderkamer is. Als de ‘wifi extender’ zelf een slechte verbinding heeft met je wifinetwerk, lukt het de ontvanger vanzelfsprekend niet via dit apparaat met het internet te verbinden.
Oplossing
Je kan de kwaliteit van de verbinding eenvoudig testen door zelf met hetzelfde wifinetwerk te verbinden als waar de ontvanger mee is verbonden. Ga vervolgens naar een website of YouTube en kijk of de inhoud snel laadt.
Als het probleem aanhoudt, kan je proberen te verbinden met een ander netwerk als je deze tot je beschikking hebt. Neem anders contact op met de Dryly® klantenservice.
Mijn zender is buiten bereik, wat nu?
Het kan soms voorkomen dat je het bericht ‘'zender buiten bereik’' in de app ziet. Dit betekent dat de zender nog eenmaal geactiveerd dient te worden (dit zie je wel eens direct na het installeren wanneer een eerste impuls van een ongelukje vereist is om alles goed in te laden).
Oorzaak
Wanneer je de installatie voltooid hebt, zie je in de app de batterijpercentages van zender + ontvanger staan bij ‘’Mijn Wizzu’ in het linker hamburgermenu. Wanneer hier ‘’zender buiten bereik’’ staat dan lijkt het erop alsof de zender nog eenmalig geactiveerd moet worden.
Oplossing
Haal de zender van de ontvanger af, zet de set hierna aan als dit nog niet het geval is. Wacht tot je na 15 seconden ‘’Wizzu succesfully connected’’ hoort. De zender en ontvanger zijn nu met elkaar in verbinding.
Pak een metalen voorwerp (mes of schaar bijvoorbeeld) om een ongelukje te simuleren. Dit doe je door dit metalen voorwerp voor ongeveer 3 seconden tegen de twee drukknopen van de zender aan te houden. Haal het metalen voorwerp weer van de drukknopen af en stop het alarm door heen en weer te schudden met de ontvanger. Verwerk alle meldingen in de app en ga terug naar de ‘’Mijn Wizzu’’ pagina om te bekijken of het batterijpercentage van de zender er nu instaat.
Is dit niet het geval? Neem dan contact op met de Dryly® klantenservice
Mijn zender laadt niet meer op, wat nu?
Als de zender niet oplaadt dan kan dit betekenen dat er een probleem is met de oplaadkabel of de accu van de ontvanger of die van de zender, de zender laadt namelijk op via de ontvanger. Ook dit kan een aantal oorzaken en oplossingen
hebben:
Reset 2
Het kan zijn dat er iets in de ontvanger niet goed gaat waardoor de zender dus niet kan opladen. In dat geval kun je een reset 2 uitvoeren. Druk met een speld of paperclip in het gaatje wat gemaakt is in de letter “D” van de ontvanger. Het lampje zal knipperen, hiermee zet je de ontvanger terug in fabrieksinstellingen. Laadt de set nu een paar uur op en bekijk of de batterij van de zender inmiddels wel oplaadt.
Opnieuw koppelen plaswekker met de app
Probeer de plaswekker ook eens opnieuw te koppelen met de app door een ‘’Reset 1’’ uit te voeren. Zo laden de batterijpercentages opnieuw juist in de app. Een reset 1 voer je uit door:
Zorg dat de set aanstaat met de zender van de ontvanger af. Druk de zwarte button van de ontvanger 20 seconden in. Na dit te doen hoor je “Transmitter out of range”. Hiermee reset je de set terug naar de fabrieksinstellingen (Het wifi-netwerk de zender & app koppeling worden gewist). Hierna dien je de zender en ontvanger weer opnieuw te pairen door 01:30 minuut op te laden waarna je weer ‘’transmitter connected’’ hoort en de zender weer met de ontvanger is verbonden.
Mocht het na deze twee oplossingen zo zijn dat de batterij van de zender nog steeds leeg is, neem dan contact op met de Dryly® klantenservice.
Mijn plaswekker rammelt, wat nu?
Als de plaswekker rammelt dan kan dit erop wijzen dat de microfoon van het alarm los zit. Hoewel dit in de meeste gevallen geen invloed heeft op de werking van de plaswekker, kan het geluid storend zijn en kun je onzeker worden tijdens het gebruik. Het is daarom aan te raden om contact met de Dryly® klantenservice op te nemen om het ongemak te verhelpen.
Zender
Hoe laad ik de zender op?
Je laadt de zender op door de zender op de ontvanger te klikken en deze vervolgens aan de lader te leggen. De zender dien je om de nacht, +/- 4 uur op te laden.
De ontvanger geeft de melding ‘’transmitter out of range’’
Het kan voorkomen dat je het bericht “Transmitter out of range” hoort. Dit betekent dat de ontvanger al eventjes naar het signaal van de zender heeft gezocht, maar deze niet heeft kunnen decteren.
Oorzaak: De zender is nog niet aan de ontvanger gekoppeld.
Als je onze plaswekker ontvangt, is het koppelen van de zender onderdeel van het proces. Je koppelt de zender aan de ontvanger door deze samen op te laden. Na 1:30 minuut zegt de set ‘transmitter connected’ Dit hoef je maar eenmalig te doen en zul je dan ook eenmalig horen. Hoor je dit niet? Voer reset 1 uit en probeer opnieuw. Het kan zijn dat deze stap niet helemaal goed is gegaan. Raadpleeg hiervoor de Dryly® klantenservice.
Reset 1
Druk de zwarte button van de ontvanger 20 seconden in. Zorg dat de set aanstaat. Hierna hoor je ‘Transmitter out of range’. Hiermee reset je de set terug naar de fabrieksinstellingen (Het wifi netwerk, de zender & app koppeling worden gewist) Hierna dien je de zender en ontvanger weer opnieuw te pairen tijdens het laden.
Reset 2
Druk met een speld in het gaatje wat gemaakt is in de letter ‘’D’’ van de ontvanger. Hiermee start je de ontvanger opnieuw op. Je hoeft de set niet weer opnieuw te pairen.
Hoe gaat de trilfunctie van de zender uit?
Als de trilfunctie van de zender afgaat, trilt de zender gedurende de komende 20 seconden. Hierna schakelt de trilfunctie zichzelf uit.
Broekjes
Kan ik broekjes nabestellen?
Jazeker! Het is zeker in het begin aan te raden om een aantal broekjes extra te bestellen omdat je kind in het begin vaker ongelukjes zal hebben in de nacht.
Hoe werkt de maatvoering?
Dryly maakt gebruik van de Europese maatvoering. Bekijk hier onze maattabel.
Hoe is de pasvorm van de broekjes?
De broekjes hebben een normale pasvorm. Je dient dus de maat te bestellen die je kind normaal ook heeft bij ondergoed.
Hoe was ik het broekje?
Het broekje kan op maximaal 60 graden Celsius worden gewassen in de wasmachine.
Mag het broekje in de droger?
Het broekje kan in de droger zolang deze maar op een lage temperatuur draait.
Ik krijg de zender niet aan het broekje bevestigd
- Leg het broekje plat op een hard oppervlak.
- Probeer de zender er van bovenaf in te drukken. Je mag best wat kracht zetten.
- Haal het drukkertje los door iets met een vlak oppervlak (schaar of mes) tussen de drukker van de zender en de drukker van de ontvanger te zetten en deze te kantelen
- Als dit lukt herhaal dit dan een paar keer totdat de drukker van de zender en de drukker van het broekje gemakkelijk in elkaar gaan
- Nu kun je het broekje in gebruik nemen
Wizzu
Kan ik Wizzu de pandabeer nabestellen?
Jazeker! Via de website van Dryly kan je gemakkelijk een nieuwe Wizzu bestellen. Kijk bij het kopje ’losse producten.'
Hoe was ik Wizzu?
De knuffelbeer Wizzu kan met de hand worden gewassen. Let erop dat deze goed droogt; het liefst in de buitenlucht.
Matrasbeschermer
Kan ik de matrasbeschermer nabestellen?
Jazeker! Via de website van Dryly kan je gemakkelijk een nieuwe matrasbeschermer bestellen. Kijk bij het kopje ’losse producten.'
Hoe was ik de matrasbeschermer?
De matrasbeschermer kan op maximaal 60 graden celsius gewassen worden. De matrasbeschermer kan niet in de droger.
Handleiding
Ik ben mijn handleiding kwijt
Ben je je handleiding kwijt. Hier vind je een PDF hiervan.
Zorgverzekeringen
Vergoedt mijn zorgverzekeraar de Dryly plaswekker?
De Dryly plaswekker wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Per zorgverzekering kan de vergoeding flink verschillen. De gemiddelde vergoeding ligt rond de €100, maar vaak wordt het volledige bedrag van de plaswekker vergoed! Om precies te zien wat jouw verzekeraar vergoedt, zie onze vergoedingschecker. Vaak hebben zorgverzekeraars de restrictie dat er één plaswekker per polis vergoed wordt. Let dus op als je meerdere kinderen hebt!
De factuur moet, indien vereist, met aanvullende documenten naar de zorgverzekeraar worden gestuurd zodat ze de vergoeding uit kunnen keren. Dryly speelt geen rol in het terugbetalen van de vergoeding.
Kan je een plaswekker bestellen zonder verwijzing van een arts?
Ja, de plaswekker kan worden besteld zonder verwijzing van de arts. Als je van plan bent de plaswekker te declareren uit het aanvullende pakket van je zorgverzekering, kan een doorverwijzing soms wel een voorwaarde zijn om in aanmerking te komen voor de vergoeding.
Hoe krijg ik geld terug van mijn verzekering?
Neem contact op met je verzekering om te zien hoe dit in zijn werking gaat. Meestal gaat dit via een declaratie-app waarbij soms aanvullende documenten worden gevraagd.
Mijn zorgverzekeraar keurt mijn factuur af
Adres- en facturatiegegevens
Wij kunnen dit wellicht voor je aanpassen. Noteer de juiste informatie en geef het aan ons door met het factuurnummer.
Naam en geboortedatum van kind
Wij kunnen dit wellicht voor je aanpassen. Noteer de juiste informatie en geef het aan ons door met het factuurnummer.
Er staat nergens ‘leverdatum’ op de factuur
Dit komt wel eens voor als de zorgverzekeraar streng naar onze facturen kijkt. Wij kunnen de factuur aanpassen. Graag ook factuurnummer toevoegen.
Ik kom niet in aanmerking voor een vergoeding, wat nu?
Dat is vervelend. Wij doen ons best om de kosten van de Dryly® Plaswekker zo laag mogelijk te houden. Kijk gerust even rond op onze webshop. Al vanaf €199,- kan je samen met je kind de plaswekkertraining beginnen!
Medisch professional
Ik ben een medisch professional en wil meer informatie over het product
U kunt contact opnemen met de klantenservice (klantenservice@dryly.com).
De Dryly website
Kan ik twee verschillende maten in een startpakket bestellen?
Op dit moment is het niet mogelijk twee verschillende maten te bestellen in één plaswekkerpakket. Er kan wel apart ondergoed bij worden besteld in een andere maat.
Waarom moet ik de naam van mijn kind en geboortedatum invullen?
Deze gegevens zijn van belang voor de zorgverzekering, als deze gegevens er niet op staan keren zij niet uit. Dryly hanteert de richtlijnen zoals gesteld in de AVG.
Is de Dryly plaswekker ook beschikbaar in het buitenland waar geen betaalmethodes voor zijn?
Noteer wat de gewenste betaalwijze en land is. Wij zoeken dit graag verder uit. Neem contact op met de klantenservice.
Geen orderbevestiging ontvangen
Het kan zijn dat er bij het bestellen een verkeerd mailadres is genoteerd of dat onze mail bij de ongewenste post is gekomen. We kunnen dit controleren door te kijken welk e-mailadres in het klantensysteem staat. Neem contact op met de klantenservice.
Ik wil de plaswekker retourneren, hoe moet dit?
Als dit binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen is, is het mogelijk deze op eigen kosten te retourneren. Om het ondergoed te retoureneren moet deze uiteraard ongebruikt zijn. Het is wel belangrijk dat de Dryly klantenservice goedkeuring geeft. U kunt bellen met de klantenservice. Onze klantenservice geeft u vervolgens uitleg hoe de retourprocedure op te starten. Op de website kunt u ons retourformulier vinden. Deze dient u in te vullen en vervolgens uitgeprint bij het pakket toe te voegen.
Retouren procedure
Neem in het geval van een retour wens altijd contact op met de klantenservice. Wij onderzoeken dan wat er aan de hand is. Als de Dryly plaswekker niet naar behoren werkt, valt dit onder de garantieregeling. Als er een probleem is dat onder de garantie valt, sturen wij je een retourlabel op zodat je het kostenloos kunt terugsturen. Belangrijk is om het retourformulier van de website mee te sturen.
Garantie
Dryly zet zich dagelijks in voor een goede kwaliteit van onze producten. Het kan voorkomen dat jouw Dryly plaswekker niet naar behoren werkt.
Dryly hanteert een garantietermijn voor elektronica van 6 maanden en voor het ondergoed van 3 maanden na ontvangst van de plaswekker door de koper. De garantie omvat fabricage- en/of materiaalfouten en defecten ontstaan door normaal gebruik. Dit is ter beoordeling van Dryly.
Uitgesloten is schade ontstaan door onzorgvuldig handelen of door het niet opvolgen van de instructies zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing. Er kan beroep worden gedaan op de garantieregeling bij vertoon van de factuur. De garantie vervalt indien er reparaties zijn gedaan door derden, indien de gebruiker een luier over de onderbroek met de zender heeft gedragen, indien de plaswekker is aangeschaft via een wederverkoper (bv marktplaats) en indien er waterschade heeft plaatsgevonden.
Werkt je plaswekker niet naar behoren meld je klacht dan bij onze klantenservice. Houd je factuur bij de hand.
Andere vragen?
Zijn er andere vragen die momenteel niet in onze veelgestelde vragen opgenomen zijn? Neem dan even contact met ons op.