Plaswekker vergoeding Nederland

Als je aanvullend bent verzekerd wordt de plaswekker door veel zorgverzekeraars in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed. Ben je benieuwd of dit in jouw geval ook van toepassing is? Bekijk dan hier of je in aanmerking komt voor de vergoeding van jouw plaswekker!

Vergoedt jouw zorgverzekeraar de plaswekker?

Stap 1

Plaswekker vergoeding Nederland

Wat voor veel ouders nog onbekend in de oren klinkt is dat het gebruik van een plaswekker in veel gevallen vergoed wordt door verzekeraars. Onze Dryly® plaswekker wordt in veel gevallen volledig dan wel deels vergoed door de verzekeraar.

Omdat verzekeraars eigen polissen opstellen zullen wij u een handje helpen. Van onderstaande verzekeraars hebben wij de polisvoorwaarden doorgenomen en kunnen wij de declaratie voor u indienen. Selecteer hieronder uw zorgverzekeraar en bekijk de bijbehorende plaswekker vergoeding Nederland.

Wordt de plaswekker door de zorgverzekeraar vergoed?

De plaswekker is een medisch hulpmiddel om van bedplassen af te komen. De plaswekkermethode is een belangrijk en bewezen methode die vaak wordt geadviseerd door de huisarts of specialist.

Het is een product dat zowel via het medische traject als ‘gewone’ winkels te verkrijgen is. Zo kunt u zelf bepalen hoe u eraan komt. Als u het liever door een huisarts voor laat schrijven, kunt u dit doen. Maar u kunt hem ook via een webshop de volgende dag al laten bezorgen.

Voor sommige zorgverzekeraars is het belangrijk dat er een indicatie is dat de persoon in bed plast voordat er over wordt gegaan tot vergoeding. In dit geval kan het zeker de moeite lonen om even langs de huisarts te gaan.

Valt de plaswekker onder de basisverzekering?

Nee, de plaswekker wordt gezien als medisch hulpmiddel en wordt niet door de basisverzekering vergoed. Bij de meeste verzekeraars valt dit product wel onder bepaalde aanvullende verzekeringen. Vooral bij aanvullende pakketten die gericht zijn op jonge gezinnen wordt de plaswekker vaak vergoedt!

Per zorgverzekeraar zijn er flinke verschillen in welke mate de plaswekker wordt vergoed. Lees daarom wat uw zorgverzekeraar wél en niet vergoedt. Zo gebeurt het vaak dat een zorgverzekeraar het ondergoed tot een maximaal aantal stuks dekt.

Ook maken de meeste een onderscheid in het kopen of huren van het systeem. Afhankelijk van de gezinssituatie en -dynamiek kan het handiger zijn er een te kopen of te huren. Bij 4 maanden huren komt de prijs ongeveer gelijk als dat een plaswekker gekocht zou worden. Het is dus om het even.

Vergoeding bij het kopen van een plaswekker

Heeft uw kind last van bedplassen en overweegt u een plaswekker te kopen? Dan bent u niet alleen. Verreweg het grootste deel van de gebruikers kiezen ervoor de plaswekker te kopen. Per zorgverzekeraar zijn er flinke verschillen in welke mate de plaswekker wordt vergoed. Lees daarom wat uw zorgverzekeraar wél en niet vergoedt. Zo gebeurt het vaak dat een zorgverzekeraar het ondergoed tot een maximaal aantal stuks dekt.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden rond de €100,- en €170,- euro vanuit de aanvullende verzekering. Let wel op, dit doen ze maar een keer gedurende de hele contractperiode. Als de plaswekker kapot gaat of kwijtraakt wordt het niet meer vergoed.

Bestel vandaag nog de Dryly Plaswekker!

De plaswekker van Dryly® is nieuwer, moderner en vooral ook leuker dan die van onze concurrenten. Door de positieve benadering van het probleem bedplassen met behulp van Wizzu de panda en de leuke spelelementen in de mobiele app onderscheidt Dryly zich ten opzichte van alle concurrentie. De Dryly® plaswekker is exclusief verkrijgbaar onze website. We vertellen je graag meer over onze plaswekker.

Bewezen het meest effectief

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar bedplassen. Een Nederlands onderzoek gedaan in samenwerking met het TNO laat zien dat een groot deel van de kinderen worstelt met bedplassen. Een onderzoek uit 2005 (Glazener) laat zien dat na 2 maanden 66% van de deelnemers, 14 opeenvolgende nachten droog waren. Bij de controlegroep was dit slechts 4%. Een ander onderzoek uit 2005 (Leerdam) laat zien dat in 3 maanden, 85,5% van de 241 deelnemende kinderen 28 opeenvolgende nachten droog waren.

De positieve aanpak van Dryly® heeft een bewezen effect op de doorlooptijd van de plaswekkermethode. Op dit moment is 93% van onze gebruikers binnen 6 tot 8 weken zindelijk.

Inzicht

Wij horen vaak van huisartsen en urologen dat het traject een stuk langer duurt omdat ouders niet voldoende accurate informatie hebben over het bedplasgedrag van hun kind. Voor het slapen gaan helpt Wizzu stapsgewijs het slaapritueel te doorlopen om de kans op een droge nacht te verhogen.

In de Dryly® plaswekker app wordt alle belangrijke informatie (resultaat nacht, tijdstip, therapietrouw) op een overzichtelijke manier weergegeven zodat jij, maar ook je huisarts of urotherapeut, eenvoudig een patroon kan herkennen.

Goed inzicht voorkomt een hoop verloren tijd in een medisch vervolgtraject!

Motivatie & acceptatie

Bedplassen is voor het kind al vervelend zat. Dan zit er niemand te wachten om er op een vervelende manier mee geconfronteerd te worden.

Dryly® geeft je kind intrinsieke motivatie om met het probleem aan de slag te gaan. Door de positieve interactie met Wizzu en het verdienen van Wizzucoin naar inzet, valt een groot deel van de negativiteit van de schouders.

En zeg nou zelf, wie kan zo een heerlijke knuffelpanda als Wizzu nou weerstaan!?

Gebruiksgemak

Midden in de nacht wakker worden met een kind aan je bed en dan ook nog eens het tijdstip op een uitgeprint A4’tje opschrijven? Veel ouders vergeten het of moeten op zoek waar dat blaadje ook alweer ligt.

Dit kan anders! In de Dryly® App wordt alles netjes geregistreerd zodat je je kan richten op je kind. De rest regelen wij voor je. Door een zelf-lerend algoritme zijn wij in staat je advies te geven die past bij het patroon van je kind.

 • Nooit geweten dat een dryly plaswekker een uitkomst zou zijn! Een wekker in een vorm van een knuffel en niemand ziet dat je een plaswekker in je kamer hebt. Wij bestelde een pakket met 4 onderbroekjes was voordeliger dan los en dan wel helaas Geen vergoeding vanuit de verzekering dacht ik eerst, best een uitgave maar eigenlijk kun je het geld wegstrepen.
  Ilona Meijer
 • Fijn programma! Top systeem voor ons zoontje. Alleen de broekjes vallen best klein en jammer dat wizzu maar 1 wekker geluid heeft. Verder een super programma.
  Rhiannon
 • Verzending duurde wat lang, maar her product is top! Dochter vind het geweldig met de knuffel en de app en is mede daardoor super gemotiveerd!
  Jessica
 • wat een geweldige uitvinding!!! Ik was eerst wantrouwig over de plaswekker maar direct na 1 week gebruik zagen we al vooruitgang. Ondertussen zijn beide zonen zindelijk met de plaswekker van Dryly. Enorme pluspunten voor de leuke methode en speelse aanpak!! Dryly bedankt voor jullie uitvinding.
  Fam. L
 • Onze zoon van 7 plaste elke nacht zoveel in zijn bed dat geen luier het tegenhield. Toen we dryly voorbij zagen komen op Facebook waren we in eerste instantie een beetje sceptisch. Omdat we zo moedeloos werden van de situatie hebben we besloten toch een dryly plaswekker aan te schaffen.
  Danique
 • Na ook een mail gestuurd te hebben naar dryly hebben ze me keurig opgebeld En me door het programma heen geloodst werkt het apparaat nu naar behoren. De telefonische ondersteuning is echt perfect deze man nam alle tijd
  Maximus
 • Het instellen van de dryly was even lastig in het begin omdat hij ons WiFi netwerk telkens niet pakte. Maar na een belletje met de fijne klantenservice werkte het systeem na een reset goed. De app werkt met een beloningssysteem waardoor we enthousiast aan de slag gingen. De eerste nachten kregen we elke nacht 2 tot 3 meldingen van een ongelukje.
  A. Velstra
 • Dochter van 5 was elke nacht nat, daarom ervoor gekozen de dryly te bestellen. De eerste week werd ze ondanks de trilfunctie niet wakker. De 2e week was dit anders en werd ze wel wakker van de wekker en trilfunctie, maar dan in een nat bed. De 3e week werd ze meteen wakker van de wekker zodra er 1 drupje in het broekje zat, daardoor hield ze het op en ging naar de wc.
  C.V.