Onze plaswekker tegen bedplassen slaagt met deze 10 regels - Dryly®

Onze plaswekker tegen bedplassen slaagt met deze 10 regels

Heb je zojuist een plaswekker tegen bedplassen gekocht, of overweeg je er een te kopen? Deze lijst van gouden regels is samengesteld met behulp van de ervaringen van duizenden mensen die je voor gingen! Als je deze punten consequent toepast verhoog je de effectiviteit van de plaswekkermethode enorm!

1. Gebruik een gebruiksvriendelijk alarm

Tegenwoordig hebben kinderen een hele andere beleving van gebruiksgemak dan wij vroeger hadden. Het is dan ook goed om een systeem te gebruiken dat voldoet aan een aantal minimumeisen die hedendaagse kinderen hebben.

Draadjes en luide analoge alarmen zijn ouderwets en je moet tegenwoordig alles kunnen personaliseren. Als je voldoet aan deze minimumvoorwaarden heb je je kind daarin alvast mee en onze plaswekker tegen bedplassen voldoet aan deze eisen!

2. Motiveer je kind dagelijks

Om succesvol de plaswekkermethode toe te passen is het enorm belangrijk dat je je kind uitlegt dat de plaswekker tegen bedplassen gaat helpen. Het belangrijkste doel is dat je kind wakker wordt als die moet plassen en de plas afmaakt op het toilet. Leg uit dat de plaswekker tegen bedplassen alleen kan werken als het kind zijn volledige inspanning en medewerking levert!

Het lijkt misschien logisch, maar voor een kind is het lastig zich te realiseren dat ruim 14% van de 6-jarigen nog regelmatig in bed plast. Maak regelmatig duidelijk dat je kind niet alleen is! Laat merken dat je als verzorgers samen en de plaswekker tegen bedplassen het kind steunen en zo dus enorm motiveren.

3. Betrek je kind bij het uitpakken en instellen van het alarm

Wij sturen een fantastische Dryly® Plaswekker waar je kind enorm blij van wordt! Maak hier gebruik van door samen met jouw kind het pakket uit te pakken. Onze lieve panda, Wizzu, zal direct in de smaak vallen! Als een kind vanaf het begin af aan wordt betrokken verhoogt het de acceptatie en daarmee de slagingskans van de methode.

Stel samen het systeem in en doe een test door wat water op het ondergoed te laten vallen en oefen meteen om naar de badkamer te gaan. Door dit met een glimlach en een positieve uitstraling te doen zal het kind hier helemaal in meegaan!

4. Bespreek de routine voor het slapen gaan

Het is enorm belangrijk dat je kind een routine volgt waarin je alle variabelen naar je hand zet om bedplassen te voorkomen. Naast de lichamelijke effecten van plassen en een beperkte vochtinname zorg je er ook voor dat je kind in een ontspannen gemoedstoestand naar bed gaat… dat is ook wat waard toch!?

Het is niet zo dat enkel de plaswekker tegen bedplassen helpt, het menselijke aspect, vertrouwen en

5. Stel realistisch doelen

De kans is groot dat het bedplassen bij dag één niet is opgelost en de plaswekker tegen bedplassen werkt het beste in combinatie met het stellen van realistische doelen. De wetenschap heeft bewezen dat het gemiddeld twee maanden kan duren voordat je kind twee opvolgende weken droog is. Dit is volkomen normaal omdat het een diepgeworteld probleem kan zijn.

Deel deze informatie met je kind zodat je niet te veel druk geeft en geen negatieve energie creëert. Een tegenslag is heel normaal in een leerproces. Laat inzet de maatstaf zijn waarop je je kind kan belonen of aanspreken.

6. Toon betrokkenheid

De plaswekker tegen bedplassen werkt pas echt wanneer je je als verzorger betrokken opstelt! Ga er maar vanuit dat elke keer dat het alarm afgaat je een bezoekje aan je kind moet brengen. Dit is natuurlijk best zwaar midden in de nacht, maar het helpt jou en je kind wel op weg naar zorgeloze nachten.

Het gebeurt vaak dat je kind de eerste nachten niet wakker wordt van het alarm. Maak je kind rustig wakker met het alarm nog aan, zodat er gewenning ontstaat.

 Plaswekker-tegen-bedplassen-3

7. Beloon je kind voor inzet

Het is goed om je af te vragen waar je jouw kind voor wilt belonen. Het risico bij het belonen bij droge nachten is dat je kind zich gestraft voelt als er geen beloning is bij een ongelukje. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Het uitgangspunt is dat je kind er zelf ook last van heeft en het niet expres doet!

Onze filosofie is dat je kind beloont moet worden voor inzet, niet voor resultaat. Probeer je kind zo te belonen dat het merkt dat een droge nacht fantastisch is en dat een natte nacht onderdeel is van het proces.

Prijs je kind als die zelf het ondergoed aan trekt, wakker wordt of zich braaf aan de slaaproutine houdt!

8. Betrek je kind bij de gevolgen van het bedplassen

De plaswekker tegen bedplassen werkt zoals aangegeven niet op zichzelf. Laat je kind op een genuanceerde wijze kennis maken met de gevolgen van bedplassen. Verschoon samen het bed of draai samen een speciaal wasje om het beddengoed weer schoon te krijgen.

9. Droog? Zet de methode door!

Probeer 14 opvolgende droge nachten te bereiken. Het is bewezen dat je betere resultaten haalt als je “over-trained” om de conditionering echt in de hersenen vast te leggen. Misschien is je kind ervan overtuigt dat het probleem is opgelost, maar voor z’n eigen bestwil is het goed om toch even door te gaan. Omdat je tegen het einde van het programma zit, zou je kunnen overwegen om er een mooie beloning tegenover te zetten! Je zal merken dat de plaswekker tegen bedplassen helpt en met een trots gevoel terug kan kijken op de afgelopen periode.

10. Maak gebruik van onze support

Heb je een vraag over de vochtinname van je kind of zit je ergens anders mee? Onze experts op kantoor weten hier alles over en helpen je graag verder.

Terug naar blog