Wat is de leukste plaswekker? - Dryly®

Wat is de leukste plaswekker?

De leukste plaswekker is ontwikkeld door Dryly®. De plaswekker is een speciale wekker die je kindje wakker maakt met een alarm zodra hij/zij in bed plast. Je kindje draagt hiervoor een speciaal broekje (sensor ondergoed) dat vochtigheid opmerkt en daardoor een signaal afgeeft naar de ontvanger ofwel de wekker. Als de wekker afgaat, mag je kindje hem zelf uitzetten, opstaan en naar de wc gaan. Het is belangrijk dat je als ouder ook voor hem/haar klaarstaat en helpt met het naar de toilet gaan en het verschonen van het ondergoed. Door de vrolijke aanpak van de leukste plaswekker van Dryly® kunnen wij jouw kindje beter motiveren en daardoor ook sneller resultaten behalen.

Na een tijdje leert je kindje om vanzelf wakker te worden en naar het toilet te gaan zonder de plaswekker. Het bed blijft droog! De plaswekker is de meest bekende en succesvolle behandelwijze van bedplassen en is ook wetenschappelijk bewezen. Met de plaswekker lukt het de meeste kinderen om droog te worden.

 

 

Wanneer kan ik het beste beginnen met de plaswekker?

De meeste kinderen worden overdag sneller zindelijk dan ’s nachts omdat je overdag meer bewust bent van wat er gebeurt. Je kindje voelt gemakkelijker een volle blaas, dus gaat dan ook sneller en optijd naar het toilet. Wanneer je kindje in een diepe slaap is is dit wat lastiger aan te leren. De hersenen dienen het signaal van een volle blaas tijdens de slaap om te zetten in een zogenaamd “wekreflex”. Als deze niet (tijdig) wordt herkend, plast hij/zij in bed.

Er kunnen natuurlijk ook lichamelijke klachten of aanwijzingen zijn dat dit proces niet helemaal goed werkt. Het kan zijn dat je kindje bijvoorbeeld een relatief kleine blaas heeft of juist veel urine aanmaakt. Als je vermoed dat er een lichamelijke oorzaak ten grondslag ligt kan je natuurlijk altijd contact opnemen met je huisarts om dit probleem te bespreken!

Wanneer er geen lichamelijke oorzaken ten grondslag liggen en je wilt hulp of begeleiding bij het oplossen van bedplassen is de leukste plaswekker van Dryly® een prima oplossing. Deze leukste plaswekker training is een wetenschappelijk bewezen en meest effectieve methode om jouw kindje aan te leren op tijd wakker te worden. De Dryly® plaswekker is een hulpmiddel voor een zeer effectieve training. Zoals bij elke training vraagt het een bepaalde mate van doorzettingsvermogen. Daarom is het belangrijk op een goed moment met de plaswekkertraining te beginnen. Een aantal aandachtspunten om te bepalen wanneer het een goed moment is om te starten met de plaswekker zijn als volgt:

Je kindje is gemotiveerd om het bedplassen te gaan aanpakken

Met deze leukste plaswekker training wordt je kindje wakker gemaakt wanneer het sensor ondergoed nat wordt van de eerste druppels urine. Niemand vindt het leuk om midden in de nacht gewekt te worden, maar als je je goed beseft waarvoor je het doet is het niet erg. Om deze reden is de motivatie van het kind dan ook erg belangrijk.

De geadviseerde leeftijd is 6 jaar maar het kan ook eerder!

Als het alarm van de leukste plaswekker van Dryly® ´s nachts af gaat, dienen er wat handelingen te worden uitgevoerd. Als eerst moet je natuurlijk het alarm uitschakelen, in het geval bij Dryly® kan dat door met de panda (Wizzu) te schudden. Daarna ga je naar het toilet en trek je een nieuw sensorbroekje aan, vergeet niet de zender van het oude broekje af te halen en te bevestigen aan het nieuwe broekje.

Het is erg belangrijk dat je kindje vooral kind mag zijn. Door het bedplassen actief aan te pakken, krijgt het kind het gevoel dat het iets doet wat eigenlijk niet mag. Terwijl het een zeer normaal verschijnsel is bij jonge kinderen! Meer dan 20% van de 5-jarigen plast nog in bed en hoe jonger het kind is hoe vaker het voor komt.

Wil je al op jongere leeftijd beginnen met de plaswekkertraining omdat je van de luiers af wil? Probeer het, maar hou rekening met het feit dat een training vaker tussentijds wordt gestaakt dan op een wat oudere leeftijd.

 

De plaswekkervergoeding

Ook jouw zorgverzekering kan meespelen in het bepalen van het juiste moment om te willen starten met de plaswekkermethode. De plaswekker is namelijk niet opgenomen in de basisverzekering, om aanspraak te kunnen maken op een plaswekkervergoeding moet je dus aanvullend verzekert zijn. Daarbij vergoeden sommige zorgverzekeraars het in alle gevallen en andere vanaf 6 of 7 jaar. Bekijk hier of jouw zorgverzekeraar de Dryly® plaswekker zal vergoeden.

Wij hebben met verreweg de meeste zorgverzekeraars een overeenkomst, zodat je de kosten bij je zorgverzekeraar kunt declareren. Je ontvangt van ons een factuur met daarop alle gegevens zoals de naam van je kindje en zijn/haar geboortedatum.

Conclusie: De leukste plaswekker is van Dryly®

De leukste plaswekker heeft het meeste succes bij kinderen omdat deze beter gemotiveerd zijn om hieraan te werken door de vrolijke aanpak en het bijbehorende beloningsmodel. De motivatie komt vanuit een bepaalde behoefte maar wij zijn er bij Dryly® van verzekert dat je deze motivatie ook kunt triggeren. Door de vrolijke aanpak en met behulp van de diverse spelelementen triggeren wij het kindje beter waardoor 92% van onze gebruikers binnen 6 tot 8 weken zindelijk is. De hoogste slagingskans wordt gerealiseerd bij gemotiveerde kinderen vanaf 6 jaar die geen lichamelijke oorzaken voor het bedplassen vermoeden.

 

Bestel jouw Dryly® plaswekker

Terug naar blog