Bedplassen kind 3 jaar

Bedplassen kind 3 jaar komt bij veel kinderen van deze leeftijd voor. Als kinderen 3 jaar zijn en nog bedplassen is dit meestal de leeftijd dat ouders zich realiseren dat het bij hun kind wellicht iets lastiger gaat duren om ’s nachts zindelijk te worden en dat ze hier eens wat meer informatie over gaan zoeken op het internet. Bij deze zoektocht komt ook snel de plaswekker kind 3 jaar voorbij. De plaswekker methode is één van de methodes om de nachtelijke ongelukjes aan te pakken. En bovendien een hele effectieve; 93% van de kinderen die een plaswekker gebruikt is binnen 6 tot 8 weken zindelijk.

 

 

Bedplassen kind 3 jaar

Sommige kinderen stoppen al met bedplassen kind 3 jaar als ze overdag zindelijk zijn, bij andere duurt dit iets langer, soms wel jaren langer. We spreken van bedplassen als een kind van 3 jaar of ouder langdurig één of meerdere malen per week in bed plast. De meeste kinderen hebben als ze vijf jaar zijn geen ongelukjes meer in de nacht. Maar er zijn ook heel veel kinderen die op die leeftijd hun blaas nog niet onder controle hebben.

Wist je dat 15 tot 20 procent van de kinderen met 3 jaar nog ’s nachts in hun bed plast. Maak je je dus absoluut geen zorgen als je kind van 3 jaar nog in bed plast. Ieder kind heeft zijn eigen tempo. Sommige kinderen leren gewoon later het signaal van een volle blaas herkennen. Ze merken ’s nachts niet dat ze moeten plassen, ze hebben dit nog niet geleerd. De plaswekker kind 5 jaar kan je kind leren het signaal van een volle blaas te herkennen.

Methodes om bedplassen kind 3 jaar te verhelpen

Er zijn verschillende methodes die je kunt proberen bij bedplassen kind 3 jaar.

Opnemen

Hierbij maak je je kind iedere nacht wakker om te gaan plassen. Dit is voor kinderen tot 6 jaar.

De kalendermethode

Elke keer als je kind een droge nacht heeft mag hij of zij een zonnetje tekenen of een sticker plakken bij die dag op de kalender. Dit is voor kinderen tot 8 jaar.

Motivatiemethode

Eerst krijgt je kind een kleine beloning elke keer als het geprobeerd heeft niet in bed te plassen. Later krijgt je kind enkel een beloning als het bed ook echt droog is gebleven. Dit is voor kinderen tot 12 jaar.

Plaswekkermethode

Hierbij krijgt je kind een broekje aan dat in verbinding staat met een plaswekker. Als het broekje nat wordt, gaat de plaswekker kind 3 jaar af. Je kind wordt wakker en kan naar de wc gaan om verder te plassen.

De wektraining

Deze methode combineert de plaswekkermethode en de kalendermethode. De plaswekker wekt je kind. Als het lukt om op tijd naar de wc te gaan geef je dit aan op de kalender en beloon je je kind hiervoor. Dit is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Plaswekker kind 3 jaar

Deze methode is door huisartsen en specialisten het vaakst geadviseerd vanwege het langdurige effect. De plaswekker is de meest effectieve manier om bedplassen kind 3 jaar aan te pakken. Van alle kinderen die gebruik maken van een plaswekker kind 3 jaar is maar liefst 93% ‘s nachts zindelijk binnen 6-8 weken. Meestal houdt bedplassen niet vanaf dag één op. Met de plaswekkermethode wordt de communicatie tussen de hersenen en de blaas getraind. De blaas leert op die manier het signaal van een volle blaas te herkennen. De plaswekker is een duurzame methode. Gemiddeld duurt de training twee tot max drie maanden.

Dryly plaswekker

Bedplassen kind 3 jaar is erg vervelend voor een kind van 3 jaar. Daarom hebben wij een unieke plaswekker kind 3 jaar ontworpen die zich onderscheid van andere plaswekkers. Eigenlijk combineren wij de plaswekkermethode met de kalendermethode. De Dryly plaswekker werkt samen met de Dryly app op de telefoon van de ouder(s). In die app zit een beloningsysteem gebouwd. Iedere keer als je kind heeft geprobeerd niet in bed te plassen en als het droog is krijgt je kind punten. Met deze punten kan je kind een virtuele pandabeer aankleden, Wizzu. Zo doe je dus bij gebruik van de Dryly plaswekker automatisch de wektraining.

 

Bestel jouw Dryly® plaswekker