Matras schoonmaken na bedplassen - Dryly®

Matras schoonmaken na bedplassen

Bedplassen is een vervelend probleem, circa 15% van de kinderen tussen de 6 en 18 jaar heeft hier last van. Als je kind last heeft van bedplassen is het goed om altijd een matrasbeschermer te gebruiken onder het matraslaken van je kind. ‘s Nachts een matras schoonmaken is natuurlijk niet leuk om te doen, met behulp van een waterdichte matrasbeschermer voorkom je dat je matras vies wordt na een ongelukje en kan jij en jouw kindje snel weer lekker verder slapen.

Een ongelukje

Wat doe je nou als je ‘s nachts wakker wordt gemaakt door je kind omdat hij/zij een ongelukje gehad heeft? Het eerste wat je moet doen is je kind natuurlijk troosten. Het is al vervelend genoeg als je als kind in bed plast! We geven je in dit artikel een aantal tips over hoe je het beste het matras van je kind kunt schoonmaken na het bedplassen.

Tips: matras schoonmaken

Haal alle lakens van het bed af en dep eerst de vlek met keukenpapier. Niet wrijven, maar deppen! Strooi baksoda op de vlek. Laat dit 4 uur intrekken. De baksoda zorgt ervoor dat de rest van de urine in de baksoda trekt. De volgende ochtend kun je de baksoda met de stofzuiger van het matras af zuigen. Als je het matras schoonmaakt na het bedplassen is het van groot belang dat je het matras helemaal laat drogen voordat je er nieuw beddengoed op legt.

Een andere manier waarop je een matras schoon kunt maken na het bedplassen is met een sopje met wasmiddel. Dep eerst het matras met keukenpapier zo droog mogelijk. Maak een sopje van Biotex en dep de vlek hiermee. Daarna maak je het matras verder schoon met water waar je wat azijn en een paar druppels TeaTree olie aan toevoegt. Hiermee kun je de vlek goed wassen. Het is ook hier weer belangrijk dat je het matras goed laat opdrogen.

 

 


Direct je matras schoonmaken na het bedplassen

Het meest ideale is het matras schoonmaken gelijk na het bedplassen, maar wat doe je als je een oude vlek uit een matras wilt halen? Als je kind vaker last heeft van bedplassen is de kans groot dat je het matras schoonmaken een keer vergeet na het bedplassen. Wat je dan kunt doen om een vlek na het bedplassen er uit te halen is en sopje maken van water, fijnwasmiddel en een beetje ammonia. Met een spons dep je de vlek totdat deze helemaal weg is.

Als de vlek weg is kun je de vlek op het matras schoonmaken door te deppen met water met witte azijn en TeeTree olie erin. Enkele druppels zijn al genoeg! Dep hiermee de vlek en laat het matras helemaal drogen. Ik hoop dat wij je geholpen hebben om deze vervelende vlekken na het bedplassen uit je matras te halen! Je kunt ons altijd bereiken voor meer tips tegen bedplassen.

Tips tegen bedplassen

Het matras schoonmaken na het bedplassen is belangrijk, maar het is natuurlijk het fijnst als je kind snel van het bedplasprobleem af is. De plaswekkermethode is de meest effectieve methode tegen bedplassen. Je kind leert dan om ’s nachts wakker te worden van een volle blaas.

Onze Dryly plaswekkers werken aan de hand van de plaswekkermethode. Als je gaat slapen trek je speciale sensorbroekjes aan. Op het moment dat je kind plast gaat er een alarm af. Het Dryly alarm zit in de rug van Wizzu de pandabeer. Wizzu helpt je kind op weg naar droge nachten. Als je kind plast gaat er ook een alarm af in de Dryly app; zo weet je als ouder precies wanneer je kind in bed plast.

Wat je zelf kunt doen:

  • Maak het bed meerdere keren voor een nacht op met matrasbeschermers; zo hoef je ‘s nachts alleen maar de bovenste laag er af te halen.
  • Laat je kind voor het slapen gaan het geluid van het alarm horen. Zeg dat samen met je kind; “vannacht wordt k wakker van dit geluid” of “als ik dit geluid hoor vannacht word ik wakker”.
  • Hou je goed aan het bedritueel zoals in de Dryly app beschreven wordt.

 

Bestel jouw Dryly® plaswekker

Terug naar blog