Is bedplassen erfelijk?

De vraag is bedplassen erfelijk zien wij regelmatig voorbij komen en dat is meer dan terecht want het is waar dat bedplassen erfelijk is. Erfelijkheid speelt inderdaad een belangrijke rol bij bedplassen. Als één van de ouders in het verleden last heeft gehad van bedplassen, is er 43% kans dat het kind er ook last van krijgt. Als beide ouders in het verleden last hebben gehad van bedplassen is de kans zelfs 77%! Bij meer dan de helft van de kinderen plaste één van hun ouders tot latere leeftijd in bed.

 

 

Omdat bedplassen erfelijk is heeft het invloed op het zindelijk worden van het kind. Het zindelijk worden heeft hierdoor een kleinere kans van slagen maar gelukkig zijn er hulpmiddelen die dit probleem kunnen verhelpen.

Dokter bezoeken

We weten dat bedplassen erfelijk is dus ga voordat je naar de dokter gaat een goed beeld schetsen over je eigen historie omtrent bedplassen.

  • Op welke leeftijd was jij als ouder droog en hoe zit dat bij de opa’s en oma’s?
  • Komt bedplassen bij anderen in de familie voor?
  • Hoe verliep het zindelijkheidsproces overdag?

Volgens de richtlijnen van de artsen heeft bedplassen onbehandeld een goede prognose. Het vraagt geduld en terughoudendheid.

Wat te doen tegen bedplassen

Wanneer je kind in bed plast vraag je je natuurlijk af waar dat vandaan komt en de vraag is bedplassen erfelijk is niet de eerste vraag die in je opkomt. Je gaat dan af wat er allemaal gebeurt in het leventje van je kind. Is er sprake van een onrustige situatie? Is er stress binnen het gezin of op school?

Bedplassen kan ook een fase zijn die niet direct te herleiden is maar het kan ook een medische oorzaak hebben. Het is van groot belang om hier kennis van te hebben en om naar de huisarts te gaan. Psychologische problemen alleen zijn bijna nooit een oorzaak voor het bedplassen. Wel kan het zijn dat psychologische problemen (ADHD, ASS, stress, …) het verergeren en/of de behandeling bemoeilijken.

Dryly®, de beste oplossing tegen bedplassen!

Als je weet dat er geen medisch probleem aan het bedplas probleem ten grondslag ligt, is de plaswekker een uitermate effectieve methode om het aan te pakken! De Dryly plaswekker is zo ontworpen dat je samen met je kind het avontuur aan gaat. Samen met Wizzu de pandabeerknuffel gaan jullie op zoek naar droge nachten. Door je aan de therapie te houden, verdien je punten waar Wizzu mee gepersonaliseerd kan worden! 

De plaswekker methode is de meest effectieve manier om bedplassen aan te pakken. Van de kinderen die de plaswekkermethode volgen is 93% binnen 6-8 weken ook s’nachts zindelijk. Uw kind krijgt een speciaal broekje aan dat in verbinding staat met de ontvanger.  Zodra het broekje nat wordt maakt de ontvanger uw kind wakker en krijgt u een signaal. Dryly® heeft hier een pandabeerWizzu, aan toegevoegd. Het ultieme vriendje van uw kind. Samen met Wizzu gaat uw kind ontwikkelen en leren. In de Dryly® plaswekker app houden we het gedrag van uw kind bij en motiveren we uw kind om samen met Wizzu droge nachten te maken.