Hoe werkt een plaswekker?

Een plaswekker is een methode die gebaseerd is op het wakker maken van je kind als hij/zij in bed plast. Maar hoe werkt een plaswekker nou precies? De werking van een plaswekker zorgt ervoor dat je kind écht wakker wordt s’nachts. De Dryly® plaswekker bestaat uit speciaal sensor ondergoed en een weksysteem. Als het Dryly® ondergoed nat wordt gaat er zowel bij je kind, als in je mobiele app een alarm af.

De belangrijkste voorwaarde voor goed gebruik is dat er bij het kind zelf een sterke motivatie is om het bedplassen te stoppen. Als ouder moet je je ook beseffen dat jouw steun (ook s’nachts) cruciaal is. Hoe werkt de plaswekker ? Lees verder op deze pagina en dan leggen we je dit precies uit.

 

De Dryly® plaswekker

De Dryly® plaswekker bestaat uit een aantal verschillende onderdelen

Hoe werkt een plaswekker?

 1. De eerste stap is om het Dryly® ondergoed aan te trekken. We hebben het sensor ondergoed zo ontworpen dat het goed zit én ook leuk is om aan te trekken door de vrolijke prints.
 2. Klik de plaswekker zender op de drukknoopjes van het Dryly® ondergoed. Doe hierover heen de pyjamabroek aan.
 3. Leg je kind in bed met een vast bed ritueel. In de Dryly® app geven we je een voorbeeld van een goed bed ritueel om je kind zowel goed te laten uitplassen, als tot rust te laten komen.
 4. In de app staat een filmpje over hoe werkt een plaswekker, kijk deze regelmatig met je kind, zodat je kind goed begrijpt wat de werking is van de plaswekker.
 5. Als je kind s ’nachts in bed plast gaat er op jouw app een alarm af. Zet het alarm uit en loop naar je kind. Het plaswekkeralarm gaat ook af in de Wizzu van je kind.
 6. Laat je kind uitplassen op de wc en trek je kind een nieuw sensorbroekje aan. Verschoon het bed indien nodig.

Een nieuwe cyclus start weer!

De kern achter de vraag ‘hoe werkt een plaswekker‘ is dat je kind actief gaat werken aan het droog worden s ’nachts. Je kind moet gaan slapen met het idee: “Wizzu maakt mij vannacht wakker en dan spring ik uit mijn bed om te plassen”.

 • Nooit geweten dat een dryly plaswekker een uitkomst zou zijn! Een wekker in een vorm van een knuffel en niemand ziet dat je een plaswekker in je kamer hebt. Wij bestelde een pakket met 4 onderbroekjes was voordeliger dan los en dan wel helaas Geen vergoeding vanuit de verzekering dacht ik eerst, best een uitgave maar eigenlijk kun je het geld wegstrepen.
  Ilona Meijer
 • Fijn programma! Top systeem voor ons zoontje. Alleen de broekjes vallen best klein en jammer dat wizzu maar 1 wekker geluid heeft. Verder een super programma.
  Rhiannon
 • Verzending duurde wat lang, maar her product is top! Dochter vind het geweldig met de knuffel en de app en is mede daardoor super gemotiveerd!
  Jessica
 • wat een geweldige uitvinding!!! Ik was eerst wantrouwig over de plaswekker maar direct na 1 week gebruik zagen we al vooruitgang. Ondertussen zijn beide zonen zindelijk met de plaswekker van Dryly. Enorme pluspunten voor de leuke methode en speelse aanpak!! Dryly bedankt voor jullie uitvinding.
  Fam. L
 • Onze zoon van 7 plaste elke nacht zoveel in zijn bed dat geen luier het tegenhield. Toen we dryly voorbij zagen komen op Facebook waren we in eerste instantie een beetje sceptisch. Omdat we zo moedeloos werden van de situatie hebben we besloten toch een dryly plaswekker aan te schaffen.
  Danique
 • Na ook een mail gestuurd te hebben naar dryly hebben ze me keurig opgebeld En me door het programma heen geloodst werkt het apparaat nu naar behoren. De telefonische ondersteuning is echt perfect deze man nam alle tijd
  Maximus
 • Het instellen van de dryly was even lastig in het begin omdat hij ons WiFi netwerk telkens niet pakte. Maar na een belletje met de fijne klantenservice werkte het systeem na een reset goed. De app werkt met een beloningssysteem waardoor we enthousiast aan de slag gingen. De eerste nachten kregen we elke nacht 2 tot 3 meldingen van een ongelukje.
  A. Velstra
 • Dochter van 5 was elke nacht nat, daarom ervoor gekozen de dryly te bestellen. De eerste week werd ze ondanks de trilfunctie niet wakker. De 2e week was dit anders en werd ze wel wakker van de wekker en trilfunctie, maar dan in een nat bed. De 3e week werd ze meteen wakker van de wekker zodra er 1 drupje in het broekje zat, daardoor hield ze het op en ging naar de wc.
  C.V.