Is bedplassen erfelijk?

De vraag is bedplassen erfelijk zien wij regelmatig voorbij komen en dat is meer dan terecht want het is waar dat bedplassen erfelijk is. Erfelijkheid speelt inderdaad een belangrijke rol bij bedplassen. Als één van de ouders in het verleden last heeft gehad van bedplassen, is er 43% kans dat het kind er ook last van krijgt. Als beide ouders in het verleden last hebben gehad van bedplassen is de kans zelfs 77%! Bij meer dan de helft van de kinderen plaste één van hun ouders tot latere leeftijd in bed.

 

 

Omdat bedplassen erfelijk is heeft het invloed op het zindelijk worden van het kind. Het zindelijk worden heeft hierdoor een kleinere kans van slagen maar gelukkig zijn er hulpmiddelen die dit probleem kunnen verhelpen.

Dokter bezoeken

We weten dat bedplassen erfelijk is dus ga voordat je naar de dokter gaat een goed beeld schetsen over je eigen historie omtrent bedplassen.

 • Op welke leeftijd was jij als ouder droog en hoe zit dat bij de opa’s en oma’s?
 • Komt bedplassen bij anderen in de familie voor?
 • Hoe verliep het zindelijkheidsproces overdag?

Volgens de richtlijnen van de artsen heeft bedplassen onbehandeld een goede prognose. Het vraagt geduld en terughoudendheid.

Wat te doen tegen bedplassen

Wanneer je kind in bed plast vraag je je natuurlijk af waar dat vandaan komt en de vraag is bedplassen erfelijk is niet de eerste vraag die in je opkomt. Je gaat dan af wat er allemaal gebeurt in het leventje van je kind. Is er sprake van een onrustige situatie? Is er stress binnen het gezin of op school?

Bedplassen kan ook een fase zijn die niet direct te herleiden is maar het kan ook een medische oorzaak hebben. Het is van groot belang om hier kennis van te hebben en om naar de huisarts te gaan. Psychologische problemen alleen zijn bijna nooit een oorzaak voor het bedplassen. Wel kan het zijn dat psychologische problemen (ADHD, ASS, stress, …) het verergeren en/of de behandeling bemoeilijken.

Dryly®, de beste oplossing tegen bedplassen!

Als je weet dat er geen medisch probleem aan het bedplas probleem ten grondslag ligt, is de plaswekker een uitermate effectieve methode om het aan te pakken! De Dryly plaswekker is zo ontworpen dat je samen met je kind het avontuur aan gaat. Samen met Wizzu de pandabeerknuffel gaan jullie op zoek naar droge nachten. Door je aan de therapie te houden, verdien je punten waar Wizzu mee gepersonaliseerd kan worden! 

De plaswekker methode is de meest effectieve manier om bedplassen aan te pakken. Van de kinderen die de plaswekkermethode volgen is 93% binnen 6-8 weken ook s’nachts zindelijk. Uw kind krijgt een speciaal broekje aan dat in verbinding staat met de ontvanger.  Zodra het broekje nat wordt maakt de ontvanger uw kind wakker en krijgt u een signaal. Dryly® heeft hier een pandabeerWizzu, aan toegevoegd. Het ultieme vriendje van uw kind. Samen met Wizzu gaat uw kind ontwikkelen en leren. In de Dryly® plaswekker app houden we het gedrag van uw kind bij en motiveren we uw kind om samen met Wizzu droge nachten te maken.

 • Nooit geweten dat een dryly plaswekker een uitkomst zou zijn! Een wekker in een vorm van een knuffel en niemand ziet dat je een plaswekker in je kamer hebt. Wij bestelde een pakket met 4 onderbroekjes was voordeliger dan los en dan wel helaas Geen vergoeding vanuit de verzekering dacht ik eerst, best een uitgave maar eigenlijk kun je het geld wegstrepen.
  Ilona Meijer
 • Fijn programma! Top systeem voor ons zoontje. Alleen de broekjes vallen best klein en jammer dat wizzu maar 1 wekker geluid heeft. Verder een super programma.
  Rhiannon
 • Verzending duurde wat lang, maar her product is top! Dochter vind het geweldig met de knuffel en de app en is mede daardoor super gemotiveerd!
  Jessica
 • wat een geweldige uitvinding!!! Ik was eerst wantrouwig over de plaswekker maar direct na 1 week gebruik zagen we al vooruitgang. Ondertussen zijn beide zonen zindelijk met de plaswekker van Dryly. Enorme pluspunten voor de leuke methode en speelse aanpak!! Dryly bedankt voor jullie uitvinding.
  Fam. L
 • Onze zoon van 7 plaste elke nacht zoveel in zijn bed dat geen luier het tegenhield. Toen we dryly voorbij zagen komen op Facebook waren we in eerste instantie een beetje sceptisch. Omdat we zo moedeloos werden van de situatie hebben we besloten toch een dryly plaswekker aan te schaffen.
  Danique
 • Na ook een mail gestuurd te hebben naar dryly hebben ze me keurig opgebeld En me door het programma heen geloodst werkt het apparaat nu naar behoren. De telefonische ondersteuning is echt perfect deze man nam alle tijd
  Maximus
 • Het instellen van de dryly was even lastig in het begin omdat hij ons WiFi netwerk telkens niet pakte. Maar na een belletje met de fijne klantenservice werkte het systeem na een reset goed. De app werkt met een beloningssysteem waardoor we enthousiast aan de slag gingen. De eerste nachten kregen we elke nacht 2 tot 3 meldingen van een ongelukje.
  A. Velstra
 • Dochter van 5 was elke nacht nat, daarom ervoor gekozen de dryly te bestellen. De eerste week werd ze ondanks de trilfunctie niet wakker. De 2e week was dit anders en werd ze wel wakker van de wekker en trilfunctie, maar dan in een nat bed. De 3e week werd ze meteen wakker van de wekker zodra er 1 drupje in het broekje zat, daardoor hield ze het op en ging naar de wc.
  C.V.